Görüş Bildir
Haberler
THY Uçağındaki Bomba İhbarı Asılsız Çıktı

THY Uçağındaki Bomba İhbarı Asılsız Çıktı

Batuhan
30.03.2015 - 15:20 Son Güncelleme: 30.03.2015 - 17:07
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türk Hava Yolları'nın İstanbul'dan Brezilya'nın Sao Paulo kentine giden TK15 sefer sayılı uçağının tuvaletinde üzerinde 'bomba' yazılı bir kağıt bulundu.  Uçak normal prosedür gereği Kazablanka'ya acil iniş yaptı. Uçakta yapılan aramanın ardından ihbarın asılsız olduğu ortaya çıktı.

İstanbul'dan Brezilya'nın Sao Paulo kentine uçan TK15 sefer sayılı uçak Fas üzerinde uçarken acil iniş sinyali verdi. Uçak Kazablanka'ya yönlendirildi. 

Türk Hava Yolları Basın Müşavirliği'nin Al Jazeera'ya yaptığı açıklamaya göre uçağın tuvaletinde 'bomba' yazılı bir kağıt bulundu. THY Basın, bomba olsa da olmasa da böyle bir durumda uçakların acil iniş sinyali verdiğini belirtip, 'Normal prosedürler gereği uçak Kazablanka'ya yönlendirildi' açıklamasını yaptı.

Ardından uçak Kazablanka'ya sorunsuz iniş gerçekleştirdi.

İhbar asılsız çıktı

Güvenli bölgeye çekilen uçakta bagaj ve yolcu araması yapıldı, ihbar asılsız çıktı. Aramalarda bombaya rastlanmadı. Uçak temizlik yapılıp yakıt aldıktan sonra tekrar Sao Paulo’ya hareket edecek.

Dün de benzer bir olay yaşanmıştı

Dün de İstanbul-Tokyo seferini yapan THY'ye ait uçak, tuvaletinde tespit edilen 'C-4 kargo' yazısı nedeniyle Atatürk Havalimanı’na dönmüştü.

C-4'ün bir patlayıcı tipi olması nedeniyle yaşanan paniğin ardından yapılan aramada bomba bulunamayınca sefer gecikmeli olarak yapılmıştı.

Kaynak: Al Jazeera ve DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0