Görüş Bildir
Haberler
The Sandman, The Walking Dead, Lucifer ve Nicesi: Çizgi Romanlardan Uyarlanan 15 Film ve Dizi

The Sandman, The Walking Dead, Lucifer ve Nicesi: Çizgi Romanlardan Uyarlanan 15 Film ve Dizi

20.08.2022 - 10:52

Çizgi roman okumayı sever misiniz? Çizgi romanlar, sıra dışı konularıyla sevenlerinin hayatında başka bir yer tutar. Süper kahramanların macera dolu hikâyelerinin anlatıldığı bu romanlar, sinemaya uyarlanarak çok büyük bir kitlenin ilgisini çekti. Beyaz perdeye aktarılan ve oldukça sevilen çizgi romanlar, filmlerden sonra dizilere de uyarlanmaya başladı. Biz de sizler için çizgi romanlardan esinlenerek beyaz perdeye aktarılan yapımları listeledik. Hazırsanız başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Constantine (2005) - IMDb: 7.0

15. Constantine (2005) - IMDb: 7.0

Çizgi roman uyarlaması bir film olan Constantine'de aksiyon, korku ve fantastik ögeler bulunuyor. İkiz kardeşi Isabel'in intiharının bir cinayet olduğunu düşünen Angela Dodson, bunu ispatlayabilmek için bir dedektif olan John Constantine ile temasa geçer. Angela, kız kardeşi dindar bir katolik olduğu için bu ölüme inanmaz. John ise şeytan avlayan mistik güçler hakkında tanınan biri olarak karşımıza çıkar. Geçmişte intihara kalktığı için cehenneme gitmiş ancak kendisine ikinci bir şans verildiği için dünyaya yeniden döndüğünü öğreniriz. Isabel'in şüpheli ölümünü araştırmaya başladığında şeytanların dünyaya girmeye çalıştıklarını anlar ve onlara karşı savaşmaya başlar.

14. Snowpiercer / Kar Küreyici (2013) - IMDb: 7.1

14. Snowpiercer / Kar Küreyici (2013) - IMDb: 7.1

Bir çizgi romandan esinlenerek beyaz perdeye aktarılmış başarılı bir film olan Snowpiercer, kıyamet sonrası konusu içeren filmlerden biri. Başarısızlıkla sonuçlanan bir deney, çok büyük bir felaketle sonuçlanır. Bütün yaşamı etkileyecek büyük bir tehlike artık kapıda bekler. Çünkü yaşamı çok büyük ölçüde sona erdiren küresel ısınma felaketi meydana gelir. Bu sırada dünyanın çevresinde hiç durmadan dönen bir tren bulunur. Bu tren, hayatta kalmış olan insanlar için geride kalan tek sığınak olur. Ancak hayata tutunmanın çok zor olduğu yeni yaşam düzeninde bazı sınıfsal farklılıklar, yaşanan onca şeye rağmen büyük bir problem olur.

13. Ghost World / Hayalet Dünya (2001) - IMDb: 7.3

13. Ghost World / Hayalet Dünya (2001) - IMDb: 7.3

İki yakın arkadaş olan Rebecca ve Enid, liseden yeni mezun olur. Günlerden bir gün Rebecca, bir kafede iş bulur. İş bulmasıyla ayrı eve çıkmaya karar verir. Enid ise fazlasıyla karamsar olduğu için bütün insanları aptal olarak görür. Bir gün bir koleksiyoncu olan Seymour ile tanışır. Seymour obsesif birisi olmasına rağmen Enid ile tanıştıktan sonra hayata daha farklı bakmaya başlar.

12. X-Men (2000) - IMDb: 7.3

12. X-Men (2000) - IMDb: 7.3

Oldukça başarılı bir film olan X-Men'de Profesör Xavier, kendi istekleri dışında muhtelif mutasyonlara bağlı tutulmuş bir grup insanın güçlerini açığa çıkarmak için onları bir okulda bir araya getirir. Burada toplanan bu gençlerin çok farklı bir amacı olur: Dünyaya kötülük yaymaya çalışan yapay mutantların meydana getirmeye çalıştığı felaketi önlemek. X-Men ekibi, dünyayı kurtarma görevinde ne kadar başarılı olabilecek?

11. Spider-Man / Örümcek Adam (2002) - IMDb: 7.4

11. Spider-Man / Örümcek Adam (2002) - IMDb: 7.4

Büyük bir film serisinin ilk filmi olan ve bir çizgi romandan uyarlanan Spider-Man, fantastik ve aksiyonun bol olduğu bir yapım. Filmin başkahramanı Peter Parker, sosyal becerileri çok iyi olmayan ve çok başarılı olmayan bir öğrenci olarak hayatını sürdürür. Âşık olduğu kişi Mary Jane ise onun için sadece güzel bir hayal olmaktan öteye gitmez. Bir gün bir okul gezisinde üzerinde deneyler yapılmış bir örümcek Peter'ı ısırır. İşte bu ısırık ile Peter'ın hayatı baştan sona değişir. Çünkü kendisini ısıran örümceğin yeteneklerini kazanmaya başlar. Kazandığı olağanüstü güçlerle Peter, amcasının intikamını almak üzere işe koyulur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. A History of Violence / Şiddetin Tarihçesi (2005) - IMDB: 7.4

10. A History of Violence / Şiddetin Tarihçesi (2005) - IMDB: 7.4

Filmin ana kahramanı Tom Stall, ailesi ile oldukça normal bir yaşam sürer. Bir gün kendisine bulaşan çıkıntıya gününü göstermesiyle basının kahramanı olarak boy gösterir. Tam da aradıkları gibi bir kişiyi bulduklarını düşünen bir mafya grubunun onu fark etmesi ile Tom'un sakladığı geçmişi yavaş yavaş gün yüzüne çıkar.

9. The Sandman (2022) - IMDb: 7.8

9. The Sandman (2022) - IMDb: 7.8

Tek sezonluk bir dizi olan The Sandman, bir çizgi romandan uyarlanarak izleyici ile buluşuyor. Dram ve fantastik ögelerin bir arada bulunduğu dizinin yaratıcıları ise Neil Gaiman ve Allan Heinberg'dür.

8. Iron Man / Demir Adam (2008) - IMDb: 7.9

8. Iron Man / Demir Adam (2008) - IMDb: 7.9

Dahi bir mühendis olan Tony Stark, aynı zamanda oldukça çapkın bir playboy olarak hayatını sürdürür. Ülkesi için son kalite teknolojide füzeler ve benzersiz silahlar üretir. Bir gün Afganistan'da ürettiği bir başka füzenin tanıtımını yaparken kaçırılır ve esaret başlar. Kendisini esir alan kişiler, Tony'den bir füze yapmasını ister ancak Tony onlara zırhlı bir giysi üretir. Bunu yapmasının tek sebebi, büyük kaçış planını uygulayabilmesi olur. Hayatı bambaşka bir yöne evrilen Tony, kurtulmayı başarabilecek mi?

7. The Umbrella Academy (2019 - 2022) - IMDb: 7.9

7. The Umbrella Academy (2019 - 2022) - IMDb: 7.9

2019'da yayın hayatına başlayan The Umbrella Academy dizisi, toplamda üç sezondan oluşuyor. Dizide süper kahramanların yer aldığı bir akademi ve bu akademide birbirleriyle geçinmekte problemler yaşayan bir ailenin sıra dışı hikâyeleri anlatılıyor. Akademidekiler, onları büyütmüş ve sırlar içinde ölmüş babalarının ölümünün ardındaki gizemin peşine düşüyor.

6. Sin City / Günah Şehri (2005) - IMDb: 8.0

6. Sin City / Günah Şehri (2005) - IMDb: 8.0

Aksiyon ve gerilimin bir arada bulunduğu ve bir çizgi romandan esinlenerek sinemaya aktarılan filmde baş karakter Marv, bir gün âşık olduğu kadınla tüm geceyi baş başa geçirir. Ancak ertesi sabah şok edici bir gerçekle yani sevdiği kadının ölümüyle karşılaşır. Polis tarafından cinayet zanlısı olarak hakkında arama kararı çıkan Marv, bu sırada gerçek katillerin peşine düşer. Böylece kaçma ve kovalama başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Lucifer (2016–2021) - IMDb: 8.1

5. Lucifer (2016–2021) - IMDb: 8.1

Altı sezondan oluşan ve izlenme rekorları kıran dizi; fantastik, dram ve polisiye ögeleri bir arada barındırıyor. Dizide Cehennem Lordu olarak tanınan Lucifer Morningstar, bir polis departmanında suçluların yakalanmasında yardımcı olmak için görev alır. Ancak Lucifer'ın herkesten sakladığı bir sırrı var: Lucifer'ın kendisinin melek olduğu gerçeği.

4. The Walking Dead (2010–2022) - IMDb: 8.2

4. The Walking Dead (2010–2022) - IMDb: 8.2

Bir kasabada polis şefi olarak görev yapan Rick Grimes, bir gün yaralanır ve hastaneye kaldırılır. Komaya giren Rick'in uyuduğu süre içerisinde içinde yaşadığı yer, bambaşka bir hâle döner. Tüm dünya zombi istilası ile karşı karşıya kalır. Atlanta'da ise yaşanan bu olaylar sonrası hayata tutunmaya çalışan bir grubun bundan sonra hayatları nasıl olacağı merak konusu olur.

3. The Punisher / İnfazcı (2017–2019) - IMDb: 8.5

3. The Punisher / İnfazcı (2017–2019) - IMDb: 8.5

Punisher adı ile tanınan Frank, birbirinden acı verici ve öldürücü yöntemler kullanarak çeşitli suçlarla mücadele içinde olan bir antikahraman. Mafyanın ailesini öldürmesi ile suçlulara cezalarını vermek için kolları sıvar. Kendine özgü yöntemler kullanarak suçlulara karşı mücadele eden Punisher, çok kısa bir sürede suç camiasında herkes tarafından tanınır.

2. Daredevil / Korkusuz (2015–2018) - IMDb: 8.6

2. Daredevil / Korkusuz (2015–2018) - IMDb: 8.6

Aksiyon ve fantastik ögelerin bir arada bulunduğu dizi, toplam üç sezondan oluşuyor. Bir avukat olan Matt Murdock, görme duyusunu kaybetmiş bir adam. Ancak Matt'i diğer insanlardan ayıran özelliği, diğer duyu organlarının normal insanlara göre daha fazla gelişmiş olması denilebilir. Mesleğini başarı ile sürdürmeye devam eden Matt, gece olduğunda Daredevil kimliğine bürünerek kötülerle mücadele eder.

1. The Dark Knight / Kara Şövalye (2008) - IMDb: 9.0

1. The Dark Knight / Kara Şövalye (2008) - IMDb: 9.0

Teğmen Gordon, savcı Harvey ve Batman bir araya gelerek şehri tehlikeden kurtarır. Ancak Joker, bir gün yeniden ortaya çıkar ve yapılan tüm planları bozar. Bu tehdit unsurunun ortadan kalkması ve yeniden güvenli bir ortam oluşması için Batman işe koyulsa da Batman bu görevi üstlenirken kendini sorgulamaya başlar. 'Kurtarıcılık yaparak suçluları azaltıyor mu yoksa artırıyor mu?' ikileminin içerisinde kalır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın