Görüş Bildir
Haberler
Hannibal, Kuzuların Sessizliği ve Şahsiyet Gibi Yapımları Sevenlere: Seri Katil Temalı 15 Film ve Dizi

Hannibal, Kuzuların Sessizliği ve Şahsiyet Gibi Yapımları Sevenlere: Seri Katil Temalı 15 Film ve Dizi

13.08.2022 - 09:17

Film veya dizi izlemek, çoğumuzun en büyük tutkularından biri. Öyle ki bazı yapımlar, bizi içinde olduğumuz dünyadan kopararak bambaşka hikâyelere götürür. Bazı film ve diziler, bizi içine çektiği kadar çarpıcı senaryosuyla tüylerimizi ürpertir. Özellikle seri katillerin konu edildiği film ve dizilerin gerçek hayatta yaşanmış olabilme düşüncesi, oldukça ürkütücü gelir. Sizler için seri katillerin konu edildiği birbirinden çarpıcı yapımları listeledik. Hazırsanız başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. From Hell / Cehennemden Gelen (2001) - IMDb: 6.7

15. From Hell / Cehennemden Gelen (2001) - IMDb: 6.7

Çizgi romandan sinemaya aktarılan bu film, 1980 yılında Londra'da geçiyor. İşte bu tarihlerde Londra'da bir dizi cinayet işleyen Karındeşen Jack isimli seri katil, insanlara korku salıyor. Bu seri katili yakalayabilecek tek kişi bulunuyor. O da Müfettiş Fred Abberline. Ancak bu müfettiş sıradan biri değil, özel psişik güçlere sahip. Hâl böyle olunca kahramanımız özel güçleri doğrultusunda katili yakalamaya çalışıyor. Müfettiş Abberline, ortağı Godley ile seri katili yakalamak üzerine çalışmaya başlıyor.

14. Monster / Cani (2003) - IMDb: 7.3

14. Monster / Cani (2003) - IMDb: 7.3

Amerika'da ortaya çıkan ilk kadın seri katil Aileen Wuornos'tan esinlenerek çekilen bu filmde, bir seri katilin o noktaya nasıl geldiği ve işlediği cinayetler anlatılıyor. Zor bir hayat yaşayan ve daha sonra seks işçisi olarak hayatını sürdüren Wuornos, hayat kadınlığı yapmak dışında para kazanabilmek için müşterilerini öldürür. Seri cinayetlere devam eden Wuornos, herkesin korkulu rüyası olur.

13. The Following (2013-2015) - IMDb: 7.4

13. The Following (2013-2015) - IMDb: 7.4

Seri katil Joe Carroll, bir gün kaldığı hücreden kaçar. Diğer seri katillerle iletişim kurabilmek için bir sistem kurar. Bundan tam 9 yıl önce Carroll'u yakalamayı başarmış Ryan Hardy adındaki eski ajan, seri katil davası için göreve çağırılır. Sonradan Joe'nun kaçışının planının bir parçası olduğunu fark eden Hardy, artık bir katilden çok daha fazlasını arar.

12. Perfume: The Story of a Murderer / Koku: Bir Katilin Hikâyesi (2006) - IMDb: 7.5

12. Perfume: The Story of a Murderer / Koku: Bir Katilin Hikâyesi (2006) - IMDb: 7.5

Patrick Süskind'in aynı isimli romanından sinemaya aktarılan filmde kokulara karşı derin ilgi duyan Jean Baptiste Grenouille, bir gün kendi teninin bir kokusunun olmadığı keşfeder. Bir insan kokusu yaratmaya ihtiyaç duyan Jean'in sorununa tek çare yine insanlar olur. Bu nedenle Jean, insanlara zarar verip onları öldürmekten çekinmez.

11. Les Yeux Sans Visage / Çehresiz Gözler (1960) - IMDb: 7.6

11. Les Yeux Sans Visage / Çehresiz Gözler (1960) - IMDb: 7.6

Doktor Genessier'ın kızı Christiane, bir gün bir trafik kazası geçirir. Geçirdiği kaza sonucu Christiane'in yüzü tanınmayacak hâle gelir ve hayatını maske takarak sürdürür. Babası ise kızına yüz nakletmek için genç kızları kaçırmayı planlar. Kaçırdığı kızların yüzünü alır ancak hiçbiri Christiane ile uyumlu olmaz. Bu sırada kaçırılan kızlar ise birer birer ölür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Saw / Testere (2004) - IMDb: 7.6

10. Saw / Testere (2004) - IMDb: 7.6

Film, bir seri katilin kurbanlarına hayatın değerli olduğunu anlatmak için kurduğu ölümcül ve psikopatça bir oyunu anlatıyor. Filmin ilk sahnesi, iki adamın terk edilmiş bir tuvalette uyanması ile başlıyor. Verilen ipuçlarına göre oyunları oynayan bu iki kurbandan sadece biri hayatta kalabilecek. Acaba oyunun kazananı kim olacak?

9. The Serpent (2021) - IMDb: 7.6

9. The Serpent (2021) - IMDb: 7.6

Tek sezonu olan mini dizide Charles Sobhraj adlı seri katilin hikâyesi anlatılıyor. Charles, yaklaşık 20 gezgini öldürmüş bir seri katil. Güneydoğu Asya'da seyahat eden turistleri öldüren Charles, daha fazlası için hareket eder. Bu sırada hakkında arama emri çıkartılan Charles ile polis arasında geçen kaçma kovalama hikâyesi izleyiciye sunuluyor.

8. Zodiac (2007) - IMDb: 7.7

8. Zodiac (2007) - IMDb: 7.7

Sıralı cinayetler işleyen ve Zodiac olarak adlandırılan bir seri katil, farklı farklı gazetelere yolladığı mesajlarla işlediği cinayetlerin itirafçısı olur. Bu sırada peşine düşen Robert Graysmith için katili yakalamak, artık bir saplantı hâline gelir. İşlediği cinayetlerin itiraflarının yayınlanmaması durumunda daha fazla cinayet işleyeceğinin garantisini veren Zodiac, acaba durdurulabilecek mi?

7. The Fall (2013-2016) - IMDb: 8.1

7. The Fall (2013-2016) - IMDb: 8.1

Psikolojik gerilim türünü içeren dizinin konusu ve oyuncu kadrosu oldukça sağlam. Dizide kurbanlarını çevresinden seçen bir seri katilin ve oldukça yetenekli bir dedektif şefi olan Stella Gibson'ın hikâyesi anlatılıyor. Dizi, her bölümde temposunu düşürmeden ilerliyor. Üç sezondan oluşan yapımın bölümleri ise ortalama bir saat kadar sürüyor.

6. Killing Eve (2018-2022) - IMDb: 8.2

6. Killing Eve (2018-2022) - IMDb: 8.2

Dört sezondan oluşan dram ve gerilim türündeki dizide, ajan olma hayalleri kuran ancak güvenlik hizmetleri alanında çalışan Eve'in hikâyesi konu alınıyor. Bir diğer karakter olan Villanelle ise son derece yetenekli bir katil. Eve ile ikisi arasında geçen çatışmanın anlatıldığı dizi, son derece heyecan verici şekilde ilerliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Hannibal (2013-2015) - IMDb: 8.5

5. Hannibal (2013-2015) - IMDb: 8.5

Üç sezon boyunca izleyici karşısına çıkan gerilim dolu dizi, Thomas Harris'e ait ünlü seri Hannibal'dan esinlenilmiş. Bir seri katil hikâyesinin anlatıldığı bu dizi, izleyenlerden aldığı tam not sayesinde üç sezon boyunca devam etmiş.

4. The Silence of the Lambs / Kuzuların Sessizliği (1991) - IMDb: 8.6

4. The Silence of the Lambs / Kuzuların Sessizliği (1991) - IMDb: 8.6

7 dalda Oscar'a aday olarak gösterilmiş bu film, kült diyebileceğimiz yapımlardan biri. Yeni mezun bir FBI ajanı olan Clarice Starling, bir seri katilin peşinde. Bu seri katil ise kurbanlarının canını derilerini yüzerek alan psikolojisi bozuk biri. Clarice'in görevi ise seri katilin elinde olduğunu bildiği bir kadını kurtarmak oluyor. Ancak Clarice, görevini yerini getirmek için tehlikeli bir yol izliyor. Seri katili bulmak için başka bir psikopat doktor Hannibal Lecter ile temas kuruyor. En çok izlenen filmlerden biri olan Kuzuların Sessizliği filmi dram ve gerilimin zirve yaptığı senaryosuyla temposunu düşürmüyor.

3. Se7en / Yedi (1995) - IMDb: 8.6

3. Se7en / Yedi (1995) - IMDb: 8.6

Yedi büyük günahı işleyenleri öldüren bir seri katilin hikâyesinin anlatıldığı bu filmin başrollerinde Brad Pitt ve Morgan Freeman oynuyor. Bu iki önemli ve değerli isim, filmde iki polis dedektifi canlandırıyor. Yedi büyük günah olan kibirlilik, tembellik, yıkıcılık, oburluk, kıskançlık, açgözlülük ve şehvet düşkünü özelliklerini taşıyan kişileri öldürmeyi hedef edinmiş bir seri katil ve onu yakalamaya çalışan iki dedektifin hikâyesi beyaz perdeye taşınıyor. Çarpıcı senaryosu ve büyüleyici sonuyla kült bir film özelliği taşıyan bu filmin, çıktığı ilk yıllarda yoğun övgü aldığı biliniyor.

2. Dexter (2006-2013) - IMDb: 8.7

2. Dexter (2006-2013) - IMDb: 8.7

Kendi adaletini kendi sağlayan bir seri katilin hikâyesinin anlatıldığı bu dizi, yayınlandığı ilk andan itibaren izleyici karşısında yoğun ilgi ile karşılandı. Miami'de yaşanan cinayetleri araştıran kişi, kan uzmanı olarak görev yaparken aynı zamanda çok başarılı bir seri katil. Dünyadaki düzen anlayışını kendi doğruları ve ahlak yasalarıyla düzenlemeye çalışan ve bu yolda pek çok kişiyi öldüren Dexter'ın hikâyesi izleyiciyi epey sürüklüyor. Yayınlandığı yıldan itibaren büyük ses getiren dizi Dexter, aynı zamanda Altın Küre ve Emmy ödüllerinin sahibi bir yapım.

1. Şahsiyet (2018) - IMDb: 9.1

1. Şahsiyet (2018) - IMDb: 9.1

Agâh Beyoğlu adli kâtip memuru emeklisi, Beyoğlu'nda eşinin adını verdiği Mebrure apartmanında yaşayan yaşlı bir adam. Bir gün kendisine alzaymır teşhisi konulması ile bütün hayatı değişiyor. Tüm yaşadıklarını, anılarını, acılarını unutma tehlikesi ile karşı karşıya kalan Agâh Bey'in yıllardır düşündüğü ama yapmaya cesaret edemediği şeyi gerçekleştirmesi için böylece önünde bir fırsat oluşuyor. Yıllardır düşündüğü ama vicdanına yenilip bir türlü işleyemediği cinayeti işlemesi için bir engeli kalmıyor. Çünkü her şeyi zaten unutacağı için vicdan yapmaktan vazgeçiyor. Agâh Bey'in uygulamaya başladığı bu karar, en çok İstanbul Cinayet Büro Amirliğinde polis olan Nevra'yı etkiliyor. Çünkü Agâh Bey ile Nevra Elmas'ın kimsenin bilmediği bir sırrı bulunuyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
syborg

çorbaya çevirmişsiniz her zamanki gib :) Kızıl Ejder ve Collateral yok ise; Hannibal ve Kuzuların Sessizliğinden destereye ordan milli wonka diyar diiyar