Görüş Bildir
Haberler
The Queen's Gambit, Netflix'te Rekor Kırdı! 28 Günde 62 Milyon Evde İzlendi

The Queen's Gambit, Netflix'te Rekor Kırdı! 28 Günde 62 Milyon Evde İzlendi

R.G.
24.11.2020 - 13:17

Anya Taylor-Joy'un başrolünde oynadığı mini dizi ilk ayında Netflix'in en çok izlenen mini dizisi oldu.

Dijital yayın platformu Netflix’in yaptığı açıklamaya göre The Queen’s Gambit mini dizisi ilk 28 günde 62 milyon evde izlendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Twitter hesabından paylaşım yapan Netflix’in verilerine göre bu The Queen’s Gambit’i ilk ayında yayın platformunun en çok izlenen mini dizisi yapıyor. 

Ekim’de yayımlanan dizi ilk günden itibaren büyük bir ilgiyle takip edildi ve hem izleyicilerden hem de eleştirmenlerden olumlu yorumlar aldı. 

Anya Taylor-Joy’un canlandırdığı satranç dehası Beth Harmon karakterine odaklanan dizi, Walter Tevis’in 1983’te yayımlanan aynı isimli romanının uyarlaması. 

Netflix, sosyal medyadan yapılan paylaşımda ayrıca dizinin 92 ülkede “Top 10” listesine girdiğini ve 63 ülkede de 1. sırada yer aldığını açıkladı. 

Öte yandan, Tevis’in romanı yayımlanmasından 37 yıl sonra The New York Times’ın en çok satanlar listesine girmeyi başardı. Dahası, açıklamaya göre Google üzerinden yapılan aramalarda 'Satranç nasıl oynanır?' sorusu 9 yılın en yüksek arama sayısına ulaştı.

Dizi, çok küçük yaşta satranç yeteneği olduğunu fark eden Beth Harmon’ın dünyanın en iyi satranç oyuncusu olma yolundaki maceralarını konu alıyor. Beth ayrıca ilaç ve alkol bağımlılığının yanı sıra sorunlu bir aileye sahip olması nedeniyle bir dizi duygusal zorlukla boğuşuyor. 

Joy’un yanı sıra dizide Thomas Brodie-Sangster, Harry Melling, Jacob Fortune- Lloyd gibi isimler de yer alıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
4
2
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
starstuff

Biz kefirin kızını izliyozz 😅

Gizem Yenikler

Güzel dizi beğendim.