Görüş Bildir
Haberler
İncirlik Üssü'nde ABD Askerine Çuval Geçirmeye Çalışan 2 TGB'liye Ev Hapsi

etiket İncirlik Üssü'nde ABD Askerine Çuval Geçirmeye Çalışan 2 TGB'liye Ev Hapsi

ATKN
16.04.2016 - 22:49 Son Güncelleme: 17.04.2016 - 20:12

2003'te Irak'ta Türk askerlerinin başına çuval geçirilmesini protesto eden Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, Adana'daki İncirlik Üssü’nde bir Amerikan askerinin kafasına çuval geçirmeye çalışmıştı. Dün gözaltına alınan ve bugün adliyeye sevk edilen 2 TGB'li genç, çıkarıldıkları mahkemece ilk duruşmaya kadar denetimli serbestlik ve ev hapsine çarptırıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Daha önce İstanbul Eminönü'nde benzer bir eylem yapan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) bu kez dün Adana İncirlik Üssü'nde bir Amerikan askerinin başına çuval geçirme eylemi düzenledi.

Amerikan askerine 2003'te Irak'ta ülkesinin askerleri tarafından Türk askerlerinin başına çuval geçirildiğini hatırlatan TGB Adana üyelerinden biri, ABD askerinin başına çuval geçirmeye çalıştı. Amerikan askeri buna direnince iki arasında arbede yaşandı.

TGB İl Başkanı Yalçın Semir Akarsu ile bu sırada eylemi kamerayla kayda alan TGB üyesi Cenk Kızılırmak gözaltına alınmıştı.

Serbest bırakıldılar

Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadeleri alınan şüpheliler daha sonra 'Askeri bölgeye izinsiz girmek' suçundan tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk etti. Mahkeme, Yalçın Semir Akarsu ile Cenk Kızılırmak'ı ilk duruşmaya kadar denetimli serbestlik ve ev hapsine çarptırdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

‘İncirlik Üssü'ne girdik’

‘İncirlik Üssü'ne girdik’

TGB internet sitesinden yapılan açıklamada, şöyle denilmişti:

'Türkiye Gençlik Birliği olarak, İncirlik Üssü’ne girdik. Amerikan askerlerini kovaladık!

İncirlik Üssü’ne giren ve Amerikan askerini kovalayan TGB Adana üyeleri gözaltına alındı. Çok sayıda avukat gönüllü olarak TGBlileri savunmaya gidiyor.

İncirlik Üssü’ne giren TGB Adana İl Başkanı Yalçın Semir Akarsu üniformalı Amerikan askerine;

'2003 yılında askerimizin başına çuval geçirdiniz. Bunun ve ülkemizdeki terör olaylarının sorumlusu sizsiniz. Bombalar patlıyor her gün, şehit haberlerimiz geliyor. Bunun sorumlusu sizsiniz. Siz üssünüzden dışarı çıkamıyorsunuz ancak biz sizin çıkamadığınız hapishanenize kadar giriyoruz ve bu çuvalı başınıza geçiriyoruz.' dedi.

Çuvalı gören Amerikan askeri kaçtı.

Daha önce de bir çok kez çuvalı geçirdik ve ABD askerini gördükçe çuvalı geçirmeye devam edeceğiz! Amerikan postallarıyla vatan topraklarında dolaşmaya kalkanlar TGB'nin nefesini ensesinde hissedecektir!'

Obama'yı protesto etmişlerdi

Obama'yı protesto etmişlerdi

TGB üyesi bir grup, son olarak geçtiğimiz yılın sonunda düzenlenen G20 Liderler Zirvesi için Türkiye'ye gelen Obama'yı protesto etmişti.

Grup, G20 Liderler Zirvesi için Türkiye’ye gelecek olan ABD Başkanı Barack Obama’yı protesto amacıyla, ABD İstanbul Başkonsolosluğu önünde eylem yapmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

#TGBABDaskerinikovaladi

Twitter'da '#TGBABDaskerinikovaladi' TT listesine girdi ve çok sayıda tweet paylaşıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
331
185
83
48
11
10
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kartacali

iphone kullanıp amerikayı protesto edecek kadar ahmaklar sürüsü evine baksan nike biir sürü eşya bulursun ama konuşunca amerikan söyle böyle ...tam bir zaval... Devamını Gör

cafer malik

Ülkede TSK üssünden çok NATO, ABD üssü var neredeyse. Bir nevi işgal altındayız. Bu adamların bunu yapması bile bir mesajdır. Ama ABD'nin altına yatmış göt k... Devamını Gör

denemecelersss

Nerede var amk söyle bakalım kaç tane nato üssü var kaçtane Tsk üssü var? Natoya üye olmasan Rusya direk saldıracak amk bunları da göz önüne alıyor musun?

Kamuran Daliy

Türkiye'nin en boş topluluğu

Kamuran Daliy

Lan beyinsiz sen Suriye'ye girmekten korkan adamsın ABD'yi mi gözüne kestiriyosun. Sizi kim eğitiyor kim bunları ezberletiyor bilmiyorum her yoruma aynı şeyi... Devamını Gör