Görüş Bildir
Haberler
İstanbul'da ABD Askerlerinin Başına Çuval Geçirdiler

İstanbul'da ABD Askerlerinin Başına Çuval Geçirdiler

adem kara
12.11.2014 - 13:23 Son Güncelleme: 12.11.2014 - 17:12
İçeriğin Devamı Aşağıda

Karadeniz’de yapılan NATO tatbikatından dönen ve dört gündür İstanbul Sarayburnu’nda bağlı bulunan 71 bordo numaralı USS ROSS adlı ABD savaş gemisinin askerlerinin başına Türkiye Gençlik Birliği (TGB)üyeleri çuval geçirdi.

Sabah saatlerinde Eminönü’nde gerçekleşen eylemde TGB’liler 3 Amerikan askerinin başına çuvalı, “'Yanke Go Home”',  '“Kahrolsun Amerikan emperyalizmi'” sloganlarıyla geçirerek üzerlerine kırmızı boya attı. TGB’'liler çuval geçirme eylemi sırasında Amerikan askerlerine İngilizce “olarak 'ABD ordusunun bir üyesi olduğunuzu az önce beyan ettiniz. Sizleri katil olarak tanımlıyoruz. Topraklarımızdan defolup gitmenizi istiyoruz ve şimdi sizi protesto hakkımızı kullanıyoruz”' ifadelerini kullandı. Bunun üzerine Amerikan askerleri de “'Tamam gidiyoruz'” dedi.

4 Temmuz 2003’te Irak'ın Süleymaniye kentinde Amerikan askerleri, Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı subayların bulunduğu karargaha baskın düzenlenmiş ve Türk askerlerini başına çuval geçirerek gözaltına almış ve sorgulanmak üzere Bağdat’'a götürülmüşlerdi.

Taner YENER/İSTANBUL,(DHA)

Kaynak: http://www.dha.com.tr/istanbulda-abd-...

İşte o anlar

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDEN KINAMA

Görüntülerin internette yayınlanmasının ardından, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi 12 kişiyi gözaltına aldı. ABD Büyükelçiliği de Twitter üzerinden bir açıklama yaparak, saldırıyı kınadı.

ABD’nin Türkiye Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada, ”Türkiye’yi ziyaret eden üç Amerikalı askere yapılan saldırıyı gösteren videoyu son derece çirkin bulduğumuzu ifade ediyoruz. Barışçıl protesto hakkına ve ifade özgürlüğüne saygı duymakla birlikte, bugün İstanbul’da gerçekleştirilen bu saldırıyı kınıyor; Türk halkının büyük çoğunluğunun da Türkiye’nin misafirperverliğine saygısızlık teşkil eden böyle bir eyleme karşı çıkmakta bizlere katılacağı konusunda hiçbir şüphe duymuyoruz” ifadeleri kullanıldı.

  • Cumhuriyet
Kaynak: http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/tu...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
9
6
3
2
2
0