Görüş Bildir
Haberler
TEOG Maratonu Başladı

TEOG Maratonu Başladı

FreiGeist
29.04.2015 - 09:08 Son Güncelleme: 29.04.2015 - 11:00
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yaklaşık 1 milyon 280 bin 8. sınıf öğrencisi Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, ikinci dönem ortak sınavlarının ilk oturumuna girdi. 

Ortaokul 8. sınıf öğrencileri, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) kapsamında ikinci dönem ortak sınavlarının ilk oturumuna girdi. Öğrenciler bugün Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlâk bilgisi derslerinden testleri yanıtladı.

Ortak sınavlar Türkiye saatiyle 09.00, 10.10 ve 11.20'de başladı ve aynı anda yapıldı. Her ders için çoktan seçmeli 20 soru soruldu ve her teste 40'ar dakika süre tanındı. Üç test arasında da 30'ar dakika dinlenme süresi verildi. Değerlendirmede yanlış cevap sayısı, doğru cevap sayısını etkilemeyecek.

İkinci oturum yarın

Sınavın ikinci oturumu ise yarın yapılacak. Bu oturumda da öğrenciler fen ve teknoloji, T.C inkılâp tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil ders testlerini yanıtlayacak. Sınav soru kitapçıkları ikinci gün oturumu tamamlandıktan sonraki gün isteyen öğrencilere dağıtılacak.

Öğrenciler, sınav salonlarına, saat fonksiyonu dışında özellikleri olan saat, sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi ile çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz ve radyo gibi iletişim araçları ile her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla alınmayacak. Bu gereçleri bulundurduğu tespit edilen öğrencinin sınavı, tutanakla geçersiz sayılacak.

Sınav, yurt genelinde 970 merkezde 18 bin 349 okulda, yurt dışında 8 ülkede 16 merkezde 282 bin 512 öğrencinin katılımıyla yapılacak. Sınav soru kitapçıkları, ikinci gün oturumu tamamlandıktan sonraki gün, isteyen öğrencilere dağıtılacak.

Mazeret sınavları ise 16-17 Mayıs'ta gerçekleştirilecek. Sonuçlar haziran ayında açıklanacak. Ortak sınavların gerçekleştirileceği günlerde, sınavların yapıldığı okullardaki 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileri ve ortaokullarla aynı bahçede eğitim gören diğer okullardaki öğrenciler ders yapmayacak.

10 bin soru hazırlandı

Sınav sorularını hazırlamak için Türkiye'nin çeşitli okullarından 93 öğretmen görevlendirildi. Bu öğretmenlere soru hazırlamada uzmanlaşmış 42 öğretmen de destek verdi. Ayrıca, soruları hazırlama ve redaksiyon aşamasında 135 öğretmen çalıştı ve sorular 28 ölçme değerlendirme ve alan uzmanı akademisyen tarafından incelendi. Yaklaşık 10 bin soru, Talim Terbiye Kurulu Başkanlığının programı ölçü alınarak kazanım esaslı hazırlandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Soru ve cevaplar EBA'da yayınlanacak

TEOG sınavı sonrası Milli Eğitim Bakanlığı yeni bir uygulama gerçekleştirecek. Perşembe günü gerçekleştirilecek son oturumun hemen ardından, soru ve cevaplar, hem yazılı hem de ders öğretmenlerinin anlatımıyla videolu olarak EBA portalın web adresi 'www.eba.gov.tr' üzerinden yayınlanacak.

İlk oturum testleri, Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi derslerine ait soru ve cevaplarının videolu anlatımı perşembe günü saat 13.00'de, ikinci oturumun fen ve teknoloji, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, İngilizce derslerine ait ortak sınav soru ve cevaplarının videolu anlatımı da perşembe günü saat 14.00 ile 16.00 arasında EBA'da yayınlanacak.

MEB'in eğitim bilişim ağı EBA'da farklı içeriklerle hazırlanmış 150 binin üzerinden dijital eğitim içeriği bulunuyor. Bakanlık, EBA portal üzerinden merkezi ortak sınavlara girecek 8. sınıf öğrencileri için 6 dersten hazırladığı ders videolarını bir süre önce yayınlamaya başlamıştı.

Portala, cep telefonlarından, tabletlerden ya da tüm bilgisayarlardan ulaşılabiliyor.

5 gün Tatil

TEOG sınavları sebebi ile 29-30 Nisan’da eğitim yapılmayacak olan ortaokullar ve onlarla aynı bahçeyi paylaşan ilkokullarda tatil süresi, 1 Mayıs ve hafta sonu ile birleşince 5 güne çıktı.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
4
2
2
1
1
1