Görüş Bildir
Haberler
Teknosa'dan '76 Mağaza Kapanıyor' İddiasına Açıklama

Teknosa'dan '76 Mağaza Kapanıyor' İddiasına Açıklama

ATKN
14.07.2016 - 12:18

Teknosa'nın 'yeniden yapılanma' kapsamında 76 mağazasını kapatma kararı aldığı iddia edildi. Konuyla ilgili şirketten KAP'a yapılan açıklamada yılın ilk 6 ayında 15 mağaza açıldığı ve 33 mağaza kapatıldığı belirtilirken, '76 mağazayı kapatmaya yönelik alınmış bir Yönetim Kurulu kararımız bulunmamaktadır' denildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hürriyet'ten Ahmet Can'ın haberine göre Teknosa, yeniden yapılanma çerçevesinde 76 mağazasını kapatma kararı aldı. Haberde, şu ana kadar mağaza kapatılan şehirler arasında AdanaAnkara, Artvin, AydınDiyarbakırİstanbulİzmir, Kütahya, MardinRize, Sivas ve Yalova'nın bulunduğu belirtildi.

Söz konusu haberle ilgili Teknosa'dan açıklama geldi.

'76 mağazayı kapatmaya yönelik alınmış karar bulunmamaktadır'

'76 mağazayı kapatmaya yönelik alınmış karar bulunmamaktadır'

Şirket tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada şöyle denildi:

'Bilindiği üzere, mağaza açılış ve kapanışları, perakende sektörünün doğası gereği, sektördeki şirketlerin karlılıklarını korumak amacıyla devamlı olarak yapmakta olduğu bir uygulamadır. Teknosa özelinde rakamsal örnek vermek gerekirse, 2015 yılında 29 açılış/42 kapanış, 2014 yılında ise 49 açılış/52 kapanış yapmış bulunmaktayız. Bu yılın ilk 6 ayında ise 15 açılış/33 kapanış yapmış bulunmaktayız.

En son durum itibari ile mevcut sektörel görünüm doğrultusunda mevcut mağaza ağımızın gözden geçirilme çalışmaları devam etmekte olup, söz konusu haberde belirtildiği şekilde 76 mağazayı kapatmaya yönelik alınmış bir Yönetim Kurulu kararımız bulunmamaktadır.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
9
7
3
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın