Görüş Bildir
Haberler
Teknolojik Cihazlarınızın Asla Şarjının Bitmemesi İçin Yapmanız Gereken 9 Şey!

Teknolojik Cihazlarınızın Asla Şarjının Bitmemesi İçin Yapmanız Gereken 9 Şey!

Lunami
26.09.2022 - 18:31

'Şarjım çok çabuk bitiyor, ne yapmalıyım?' diyenlerdenseniz sizi içeriğe alalım! 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Güncel sürümleri kaçırmamaya dikkat edin.

Sistem güncellemesi, uygulama güncellemesi yapmak teknolojik cihazınızdan aldığınız verimi yükseltirken, şarjınızın çabuk bitmemesi için de fayda sağlar. Fakat eklemeden geçmeyelim, eğer cihazınınız çok eskiyse bu güncellemeler için bir bilene danışmanızda fayda var!

2. Aşırı sıcak ortamlardan uzak tutun!

Cihazınızı özellikle de yaz aylarında dışarıda tutmamaya özen göstermeye çalışın. Fazla sıcağa maruz kalan telefonlar elinizdeyken cayır cayır yanıyorsa, bunun sebebi çok fazla güneşe ve sıcak ortama maruz kalmasından kaynaklı olabilir. Bu da şarjınızın çabuk bitmesine hatta cihazınızın bozulmasına yol açabilir.

3. Sürekli titreşimde tutmayın ve klavye seslerini kapatın.

Telefonu titreşimde tutmak teknolojik cihazınızdan daha çok enerji götürdüğü için şarjınızın bitmesine sebep oluyor. Bu nedenle klavye seslerini kapatıp, titreşimi gerekmedikçe kullanmadığınız takdirde şarjınız normalden fazla azalmamış olur.

4. Ekran parlaklığınızı kısık ayarda kullanın.

Ekran parlaklığını maksimumda tutmak şarjınızın ekstra azalmasına sebep olduğu için mümkün olduğu kadar parlaklığını düşük düzeylerde kullanmaya çalışırsanız şarjınızın daha yavaş azalmasını sağlarsınız.

5. Koyu tema kullanın.

Koyu tema kullanmak hem gözlerinize fayda sağlarken hem de şarjınıza fayda sağlar. Çünkü ekran parlaklığı gibi açık tema da şarjınızın bitmesine sebep olan etmenlerden biridir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Gerekmediği sürece Wİ-Fİ ve GPS özellikleri kapalı tutun.

Özellikle internet ve konum kullanımının normalden daha fazla şarj tükettiğini bilmiyorsanız, gerekmedikçe kullanmamanız gerektiğini de artık öğrenmiş oluyorsunuz!

7. Şarj yüzdesi %40'a geldiğinde şarja takın.

Cihazlar genel olarak %15 de şarja takma uyarısı vermesine rağmen şarj ömrünüzün daha sağlıklı olması için %40'lı değerleri görünce şarja takmanız gerekiyor. Biliyoruz ki hepimiz genelde şarjın %1 kaldığını görünce prize koşar adımlarla ilerliyoruz fakat bunu yapmak cihazınızın ömrünü azaltmakla eş değer, bizden söylemesi!

8. Şarj yüzdesi düştüğünde bildirimleri kapatın.

Eğer şarj yüzdeniz %15'i gördüyse bildirimleri kapamak acil durumlar için şarjınızın kalmasına yardımcı olur. Ayrıca o an acil bir şekilde size ulaşılmaması gerekiyorsa uçak modunu açmanız da şarjınızın azalmasının önüne geçecektir.

9. Bonus olarak: Taşınabilir şarj cihazı taşıyın!

En etkili yöntemlerden biri de kesinlikle bir powerbank (taşınabilir şarj cihazı) taşımak! Bu sayede şarjınızın azalmasını dert etmeyip, cihazınızı rahatça kullanabilirsiniz. Tabii taşınabilir şarj cihazının da bir ömrü ve şarjı olduğunu unutmayın!😅

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
holdthedark

Bağımlı olduğumuz için asla asla bitmez diyemeyiz