Görüş Bildir
Haberler
TBMM ve Kanunlar Masalla Tanıtıldı

TBMM ve Kanunlar Masalla Tanıtıldı

ATKN
01.02.2015 - 22:58 Son Güncelleme: 02.02.2015 - 08:56
İçeriğin Devamı Aşağıda

TBMM, yayımladığı, “Ali ve Ayşe ile Meclis’i Tanıyalım” ve “Büyük Beyaz Bulut” kitaplarıyla, çocuklara hem Meclis’i tanıttı hem de işleyişini anlattı. “Kanun nedir?” ve “Kanun nasıl yapılır?”ın çocuklar için basit bir dille anlatıldığı kitaplarda, çocuk kitaplarındaki yaygın kullanımın aksine, “Atatürk” yerine “Mustafa Kemal” isminin kullanılması ve demokrasi tanımında geçen, “Demokrasi tıpkı Meclis binası gibi gelişti” ifadeleri dikkat çekti.

Milliyet'ten Dilara Zengin'in haberine göre; Her iki kitapta da TBMM Başkanı Cemil çiçek ve TBMM Genel Sekreteri Dr. İrfan Neziroğlu’nun önsözleri yer alıyor. Yayın Koordinatörlüğünü Cemil Tutal’ın yaptığı, “Ali ve Ayşe ile Meclis’i Tanıyalım” isimli kitapta, yakın arkadaş olan Ali ve Ayşe’nin, “Bisiklet Yolu Kanunu”nun yapılması için Meclis yolunu tutmalarının hikayesi anlatılıyor. Ali ve Ayşe, arabaların hızlı geçtiği bir yolda Ali’nin sürdüğü bisikletten düşmesi üzerine, çocukların güvenli bir şekilde bisiklet kullanmalarını sağlayacak bir kanunu yapma fikriyle Meclis’e gidiyorlar. Ayşe, Ali’ye TBMM binasını gezdirirken, bir yandan da “Kanun nedir”, “Kanun Teklifi nedir” ve “Kanun nasıl yapılır”ı anlatıyor. Meclis binasından fotoğraf kareleri ve Ali ve Ayşe’nin illüstrasyonlarıyla renklendirilen kitabın sonunda hikâyede geçen kavramların tanımlarının yer aldığı bir sözlüğün yanı sıra bir bulmaca da bulunuyor. Ayrıca, hikâyenin çizgi filmi www. tbmmcocuk.gov.tr adresinden izlenebiliyor.

Meclis’in bulutları

Feridun Büyükyıldız tarafından yazılan, Yıldız Eviren Kaynak tarafından resimlenen ve Yayın Koordinatörlüğünü Ali Özer’in yaptığı, “Büyük Beyaz Bulut” isimli kitapta ise Ankara semalarındaki küçük beyaz bulutlar, yaşlı ve büyük beyaz bir bulut önderliğinde bir 23 Nisan günü TBMM gezisine çıkıyor. Büyük Bulut, bir yandan Atatürk’ün TBMM’yi kurma sürecini ve TBMM’nin tarihini anlatırken küçük bulutlarla TBMM binasına dair bilgileri de paylaşıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0