Görüş Bildir
Haberler
Yabancıların Tası Tarağı Toplayıp Türkiye’ye Yerleşmesi İçin Birbirinden Çekici 50 Neden

Yabancıların Tası Tarağı Toplayıp Türkiye’ye Yerleşmesi İçin Birbirinden Çekici 50 Neden

brudermartin
18.03.2014 - 00:45 Son Güncelleme: 22.03.2014 - 20:52

Son 1-2 aydır ülkede yaşanan yoğun gündem insanların kafasını iyice karıştırmış durumda. Herkes kendince kurtuluş planları yapar oldu. Kimisi Forlanlı, Cavanili Uruguay'a göç etmeyi düşünüyor, kimisi de Almanyadaki akrabalarının yanına göçmeyi. Herkes kendince planlar içine girdi. Ortalık karışık.

İnsanların bu planlarından rahatsız olan line.do 'dan cyrano, bu duruma kayıtsız kalamamış ve güzeller güzeli ülkemizin avantajlarını yurt dışındaki insanlar için derlemiş. 

Ben her biri birbirinden değerli 50 maddeden 20 'sini seçtim, devamı için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz.

https://line.do/tasi-taragi-toplayip-turkiyeye-yerlesmek-icin-50-neden/241/vertical

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Dostluk ve kaynaşma metrobüsleri

1. Dostluk ve kaynaşma metrobüsleri

Devrim niteliğinde bir ulaşım aracı olan metrobüslerimizle yolculuklar bir festival havasında geçer. Şoförlerimiz klima ayarıyla periyodik olarak oynayarak yolculara her defasında farklı bir deneyim yaşatırlar. Bundan dolayıdır ki Türk insanı Sziget Festivali gibi ortamlara pek meyletmez. Zira günün istediği anında bu keyfi yaşayabilir.

Ayrıca Söğütlüçeşme - Beylikdüzü arasında yapacağınız sadece bir yolculukta yakın itiş kakış ve kendini savunma konularında kara kuşak derecesine yükselebilirsiniz.

2. George Clooney ayarında cumhurbaşkanı (12 ayar)

2. George Clooney ayarında cumhurbaşkanı (12 ayar)

Bu müthiş avantaja ek olarak Cumhurbaşkanımızı Clooney'den farklı kılan diğer bir özelliği ondan çok daha fazla ülke gezmiş olmasıdır. Kendisi geziye çok önem verir ve gezi fotoğraflarını sürekli Twitter'dan paylaşır. Bu gezilerde de gerçekten kaliteli zaman geçirir.

Çünkü hesaplara göre bu geziler dolayısıyla

Yılda 90.2 trilyon,

Ayda 7.51 trilyon,

Günde 250 milyar

Saatte 10.4 milyar harcamaktadır.(Detaylı rakamlar için)

3. Beyin büken futbol maçları

3. Beyin büken futbol maçları

Türkiye'deki futbol maçları başka ülkelerdekine benzemez. Herhangi bir maç 90. dakikada bile kesilebilir ve maçı izlediğiniz süre boyunca yanınızdaki insanlarla maçın kaçıncı dakikada kesileceğinin muhabbetini yapabilirsiniz. Hatta maçın kesilip kesilmeyeceği, sahanın kapatılıp kapatılmayacağı, kapatılırsa kaç hafta kapanacağı, ne ceza verileceği ve sahaya atılan 'yabancı madde'lerin ne olabileceği üzerine üzerine bahis oynayabilirsiniz.

4. Benzin fiyatı sabittir

4. Benzin fiyatı sabittir

Benzine zam gelir ama o sorun değil. Herkes her zaman 50 TL'lik benzin alır. Benzin 50 liradır.

5. Komşularla sıfır sorun!

5. Komşularla sıfır sorun!

Türkiye devletinin komşu ülke ilişkilerinde sıfır sorun politikası vardır. Bu tüm ülkelerin özendiği bir anlayıştır. Bu yüzden hepsi kıskanmıştır ve ilişkilerimiz bitmiştir. İlişkimiz olmayınca sorun da olmaz. Ermenistan n'aber ya?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Türkiye bir aktivizm cennetidir!

6. Türkiye bir aktivizm cennetidir!

Kendini sürekli bir protestonun içinde bulman ve aylık aktivizm yükümlülüğünü bu şekilde geçştirmen mümkündür. Örneğin trafikte sadece dörtlüleri yakarak benzin zammını protesto edebilir, havayolları çalışanlarının grevinde ) Harlem Shake dansına dahil olabilir (kasabın birden ışıkları söndürüp yakmaya başlamasıyla 'Artan Dana Yüreği Fiyatlarını' protesto eden kasabına destek verebilir, yeri gelir hiçbir şeyi protesto etmeyişini bir protest bir duruş olarak yansıtabilirsin.

7. Serpme Van Kahvaltısı

7. Serpme Van Kahvaltısı

Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir kahvaltı yapamazsınız. İngiliz Kraliyet Sarayı'nda kahvaltıya giden cumhurbaşkanımızı ve eşini televizyonda gördük. İki püskevit, soğuk çay, kuru fasulye, yumurta, domuz jambon, tost ekmeği, mısır gevreği. Bu ne be? Bu kahvaltı falan değil. Van kahvaltısı kafanızdan boşaltırcasına, masada elinizi koyacak yer bırakmamacasına önünüze döşenen 92 çeşidiyle evrenin en lüzumsuz kahvaltısıdır.

8. İnovatif sağlık sistemi

8. İnovatif sağlık sistemi

Sağlık sistemimiz o kadar etkin çalışmaktadır ki insan hasta olamaz. Kurallarının hızlı periyotlarla güncellenmesi yüzünden tek çareniz kendinize çok çok iyi bakmaktır. İnsanı sağlıklı yaşamaya şartlandıran sağlık sistemi uygulamamız dünyada bir ilktir.

9. Dört Mevsim

9. Dört Mevsim

Birçok ülkede olduğu gibi Türkiye'de de dört mevsim vardır.

10. Enerjik Gündem

10. Enerjik Gündem

Türkiye gündemi çok hareketlidir. Bir gün takip etmeyi bıraksanız ertesi gün insanlarla konuşacak bir şey bulamaz, sap gibi oturursunuz. Zaten tüm insanlar gün boyu ülke gündemini takip etmek uğrunda internetten kopamadıklarından kafalarında yer alan bazı bellek çipleri yanmıştır. Bu yüzden onlar da iki gün öncesini hatırlamazlar. Dost edinmek için her gün gündemi takip etmeniz şarttır. Günlük gündem ülkesi Türkyie bu özelliğiyle çok tatlıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Dağlarımız

11. Dağlarımız

Dağlarımız kıyıya hem dik hem paralel uzanır. Bu kolay kolay her ülkeye nasip olmayacak bir mucizedir.

12. Dengeli Nüfus

12. Dengeli Nüfus

Türkiye nüfusu her zaman 70 milyon civarındadır. Öyle deyin anlaşılır. Halkın ülke nüfusunu otomatik kontrol etme iradesi vardır. Halk nüfusu şofben ve soba zehirlenmeleri, özellikle bayram önü ve sonunda trafik kazaları, toptan aile katletme cinnetleri, berberlerin rahatlatır diyerek boynu aniden sağa sola çevirme hareketi sonucu boyun kırması ve ağza şeltoks sıkmak gibi olaylarla kendiliğinden dengeler.

13. Avrupa'nın en büyük Adalet Sarayı

13. Avrupa'nın en büyük Adalet Sarayı

Evet, en büyük Adalet Sarayı Türkiye'dedir. Çok büyük olduğundan içerisinde adaleti bulmak biraz zorlu olabilir ama bu da bir türlü leveli geçilemeyen bir oyun lezzeti verir insana. 

Ek olarak yöneticilerimiz büyüklükle takıntılıdır. Yaptılar mı en büyüğünü yaparlar, aldılar mı en büyüğünü alırlar, Türk halkına da zaten en büyüğü yakışır.

14. 1 milyon rakam değil

14. 1 milyon rakam değil

Ülkemiz 1 milyoncular ülkesidir. 'BiMilyon' isminde dükkânlar, bir milyon kafalar, ayakkabı kutularında saklanan bir milyon dolarlar Türk insanı için mevzu değildir. Ek olarak -hani öyle niş bir merakınız varsa diye- herhangi bir şeyi seven 1 milyon insan dünyada en hızlı Türkiye'de bulunabilir.

15. Vatandaşa ucuz

15. Vatandaşa ucuz

Türkiye vatandaşlığına geçmek herkesin hayali olmalıdır çünkü ülkemiz turiste pahalı vatandaşa ucuzdur. Özellikle tatil yörelerine vatandaş olarak gitmek en mantıklısıdır, ucuza gelir. Vatandaşlık alana kadar bir vatandaşla seyahat etmeniz önerilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Türk Erkeği

16. Türk Erkeği

Türk erkeği ayıdır mayıdır ama evinin direğidir.

17. Selfie'miz sınırsızdır

17. Selfie'miz sınırsızdır

İnternette sürekli neşeli ve yeni bir selfie poza rastlamak mümkündür.

18. Yeşil alanlar ve ormanlar

18. Yeşil alanlar ve ormanlar

Türkiye 21.7 milyon hektar ormanlık alana sahiptir. Bu ülkenin yüzde 27'sine denk gelir. Kişi başına bölündüğünde herkese donu kadar yeşil alan düşmektedir. Türkiye bu anlamda kişiye özel yeşil alan yaklaşımıyla çığır açmıştır.

19. Milli içeçeceğimiz

19. Milli içeçeceğimiz

Türkiye'nin milli içeçeceği ayrandır. Ayran, bir ölçü yoğurda en çok bir buçuk ölçü su karıştırılarak elde edilir. İlk kez Göktürkler tarafından mideye indirilmiştir. Susurluk ayranı en cazip ayran görünümündedir fakat isminden dolayı pek güzel intiba bırakmaz. Ayran ayrıca sindirimi kuvvetlendirir rahat uyutur. Örneğin Türk memurları öğlen yemeğinde ayran içer, mesaide uyurlar. Bu da Türk insanının siesta yapmadığını anlayışını yıkan en önemli göstergedir.

20. Taharet Musluğu

20. Taharet Musluğu
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ouz

neden kendimizi küçük görmemiz için bu kadar çok çabalıyosunuz?...

Merve gürler

1 tane doğru olmayan şey göster yukarıda sıralananlardan?

bi suriyeli yada bi ermenistan vatandaşı yapsa daha iyi bi kötüleme yapamazdı..

ouz

evet gerçek ama ülkemin övünülecek çok daha güzel durumları var...