Görüş Bildir
Haberler
Tasarladığın Eve Göre Bilinçaltında Gizlenen Duyguyu Söylüyoruz!

Tasarladığın Eve Göre Bilinçaltında Gizlenen Duyguyu Söylüyoruz!

Begüm Saatçi
11.08.2023 - 13:00 Son Güncelleme: 11.08.2023 - 13:41

Yaşadığımız bazı olaylardan sonra hislerimiz artık taşıyamayacağımız kadar acı vermeye başlar bizlere. Geçsin diye dualar ederiz, kafamızı dağıtmaya çalışırız, bazen de başka bir çivi buluruz o acıyı tahtından edecek. Sonrasında bitti artık kurtulduk zannederiz bu acıdan. Oysaki beynimiz daha fazla acı çekmemek için o anıyı siler bilincimizden. Bilinçaltımız ise beynin yarım bıraktığı görevi sonuna kadar devam ettirir. Peki, şimdilerde senin bilinçaltın hangi duyguyla baş başa, gel öğrenelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cinsiyetini seçer misin?

2. Yaşını da öğrenelim.

3. Öncelikle hayallerini süsleyen bu evin dışarıdan görünüşü nasıl olsun?

4. Şimdi bu seçtiğin eve, bir de oturma odası seç bakalım.

5. Sıra yatak odasında.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Güzel bir de mutfak seç bakalım.

7. Banyo en önemli yerlerden biri. En huzurlu sabahlarına eşlik etmesi için bir de banyo dizaynı seç kendine.

Senin Bilinçaltında Sevilmemişlik Hissi Yer Etmiş!

Senin Bilinçaltında Sevilmemişlik Hissi Yer Etmiş!

Sevmek, sevilmek ne güzel şey diye hep çevrene imrenir olmuşsun şu sıralar. Senin hayatından bu hisler gideli çok olmuş. Öyle kolayca da geçip gitmemiş üstelik; canını yaka yaka gitmiş. Olur da bir gün ben de şöyle sevilir miyim acaba diye kafanın içinde kendi kendine bu soruları sorar olmuşsun. Kimseye de söyleyememişsin bunu, kendini acındırıyorsun zannederler diye susup içine atmışsın. Sen içine attıkça derinlere gizlediğini sanmışsın ama hüzünlü bir şarkıda da gözlerinin dolmasına engel olamamışsın. Pır pır atmaya hevesli olan bu kalbine uzun süredir kimseler dokunamamış. Sen de günlük hayatını gelişine yaşamaya vermişsin kendini, umursamamışsın bu durumu pek; geçer elbet diye düşünmüşsün. Ama en ufacık bir olayda bile, sevgisizce nefretle hareket eden birini gördüğünde de sinirlerine hakim olamıyorsun. Çünkü dünyadaki her şey bir yana sevgi bir yana senin için.

Senin Bilinçaltında Endişe Hissi Yer Etmiş!

Senin Bilinçaltında Endişe Hissi Yer Etmiş!

Okul, iş, aşk yani kısacası hayatın kendisi kaygı ve endişe dolu. Kaygılarımızı fark edip sindirebilmek çok uzun ve zorlu bir süreç. Bedenimiz bunun gayet farkında ve bu süreci de ayrı bir stres olarak algılayıp bizden uzaklaştırıyor. Bilinçaltımız da durur mu havada kapıyor bunu; ben arkaya atayım, lazım olur sonra diyor. Sen de bunu hiçbir şey umurunda değilmişçesine, anı yaşa mantığıyla hareket etmeye kendini zorlayarak kendinden uzaklaştırmaya çalışıyorsun. Her şeyin bir düzen içerisinde ilerlemesi senin için çok önemli. Ani gelişen planlardan hiç hoşlanmıyorsun çünkü ani gelişen her şey sana kaygılı hissetmen gerektiğini çağrıştırıyor.

Senin Bilinçaltında Öfke Hissi Yer Etmiş!

Senin Bilinçaltında Öfke Hissi Yer Etmiş!

Canını yaka yaka bitirememişler, bir almadıkları kalmış. Küçüklüğünden beri bir şeyler senden hep sakınılmış. Kendini yetersiz hissettirilmişsin her ağzını açtığında. Zaman geçtikçe ve yaş aldıkça herkesin gerçek yüzünün de farkına varmaya başlamışsın. Bu kırgınlık hissin öfkeye dönüşmüş. Zamanında sana kendini değersiz hissettiren bu kişiler şimdilerde gelip çok sinirlisin ya, sakin ol biraz der olmuş. Senin ışığını söndürüp karanlığından şikayet etmeye başlamışlar. Tüm bu olanlar, dışa vurduğun bu öfkeli bakışların altında senin kalbini kıranlara olan sinirin yatıyor!

Senin Bilinçaltında Kırgınlık Hissi Yer Etmiş!

Senin Bilinçaltında Kırgınlık Hissi Yer Etmiş!

Temiz kalpler, maalesef kırılmaya mahkum canım. Sen elinden geldiğince çevresindekilere yardımcı olmayı seven birsin. Herkesi bir arada mutlu ve huzurlu görmek çok hoşuna gidiyor, senin için güvenli bir alan oluşuyor öyle anlarda. Hiç bitmesin istediğin bir huzur hakim oluyor ortama. Ama işte sen ne kadar iyilikle, sevgiyle yaklaşsan da kendi kırgınlıklarını sana yansıtıp seni de paramparça edenler olmuş etrafında. Toplamak yerine bir rafa kaldırıp hiç yokmuş gibi davranmayı seçmişsin. Bilinçaltın da durur mu, oh bana malzeme çıktı deyip almış saklamış en ücralarına. Ama tek bir şartı olmuş: en ufak sana geçmişi hatırlatan olayda, sana bu hissi yeniden hissettirmekmiş o da.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
128
32
19
11
4
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mrttrkmn

Doğru söze ne denir... Sevmek, sevilmek ne güzel şey diye hep çevrene imrenir olmuşsun şu sıralar. Senin hayatından bu hisler gideli çok olmuş. Öyle kolayca ... Devamını Gör

Gizem Yenikler

Senin Bilinçaltında Kırgınlık Hissi Yer Etmiş!

Melek Su

Öfke. Thanos benim idolüm

Sümeyra

Thanosun yaptığını valla ben de onaylıyorum. Tek bir parmak şıklatmasıyla işe yaramazlar yok olsun