Görüş Bildir
Haberler
Seçtiğin Tatlılara Göre İçindeki Çocuk Ne Kadar Mutlu?

Seçtiğin Tatlılara Göre İçindeki Çocuk Ne Kadar Mutlu?

Begüm Saatçi
04.08.2023 - 15:00 Son Güncelleme: 04.08.2023 - 20:33

Etrafımızdan da sosyal medyada da sürekli görür duyarız bu kelimeyi: içimizdeki çocuk. O, bizim hala saf ve masum kalan yanımızdır. Kalbimizle karar verdiğimizi düşündüğümüz anlarda, bizim için kararı veren tarafımızdır. Yer yer incinmiş yer yer şımartılmış ama mutlaka kuytu köşelere saklanmıştır. 

Şimdi gel bakalım; senin içindeki çocuk ne kadar mutlu, sen onu ne kadar önemsiyorsun; seçtiğin tatlılardan yola çıkarak bulmaya çalışalım!

Hazırsan, başlayabilirsin!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öncelikle cinsiyetini seçer misin?

2. Şimdi de yaş aralığını seç bakalım.

3. Hangi dondurma tam senin damak tadına göre?

4. Bu iki çikolatalı pastadan hangisi?

5. Bu iki çilekli tatlıdan hangisi leziz gözüküyor?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bu karamelli tatlıdan hangisi tatlı krizlerinde iyi gider?

7. Kazandibi mi sütlaç mı?

8. En sona en tatlı olanları bıraktık. Hangisi?

İçindeki Çocuk Çok Mutlu!

İçindeki Çocuk Çok Mutlu!

İçindeki çocuk çok mutlu ve huzurlu çünkü senin onu hala unutmadığını gittiğin her yere onu da götürdüğünü biliyor. Bir karar alırken dinlediğin iç ses o. O senin yetişkin aklınla düşünerek bulamadıklarını his yoluyla bulan pusulan. Pusula nasıl kuzeyi gösterirse senin içindeki çocuğun yönü de iyi olandan, doğru olandan sapmıyor. Zaten çevrenden de ara sıra duyuyorsundur sen de çocuk ruhlu olduğunu. Sen onu içine hapsetmek yerine çıkıp parklarda gezsin, uçurtmalar uçursun ve gülümsesin istiyorsun. Hayattaki olumsuzluklar içindeki çocuğa zarar vermesinden çok kokuyorsun. Ama korkma çünkü o da senin bir parçan sen vazgeçmedikçe emin ol o da vazgeçmeyecek. Sen onu bu kadar koruduğunu ve mutlu ettiğini fark etmiyor olabilirsin fakat durum böyle. Farkında olmadan çocukken yaptığın aktiviteleri tekrar etmen; en basitinden bir şarkıya eşlik etmen bile içindeki çocuğu şifalandırıyor. Sen aynada gözünün içine her baktığında; bebek senin, ergenliğindeki senin; yani yıllar önceki senin gözlerine bakıyorsun. Gözler kalbin aynasıdır, gözlerinden kalbine akan sevgiyi fark et :)

İçindeki Çocuk Bir Süredir Mutlu Değil!

İçindeki Çocuk Bir Süredir Mutlu Değil!

İçindeki çocuk bir süredir pek mutlu gözükmüyor maalesef :( Günlük hayat koşuşturmalarına, büyümenin üzerine yağdırdığı yüklerin derin sularına kendini o kadar kaptırmışsın ki neredeyse boğulacakmış içindeki çocuk. Sana çok kez seslenmeye çalışmış ama duyamamışsın, çevrende çok fazla gürültü varmış. Mantıklı ve yaşının gereği olan şekilde hareket etmek öğretilmiş sana ve sen de bunu uygulamak uğruna yoluna devam etmişsin. Ama içindeki çocuğun da duyulmaya ihtiyacı var. Hatırla çocukluğunu; kontrolü sevmez, daha çok güler ve olayları hep iyi yanından görürdün. Üzüldüğünde ise tüm dünya yanmışçasına bir acı kaplardı içini. Çünkü yüreğindeki neyse o hemen çıkıverirdi ortaya, tutup içinde saklamanın imkanı yoktu. Gelgelelim şimdiki sen için durumlar biraz farklı. İçindeki çocuk duyulmadığını hissettiğinden beri susmaya başlamış. O susmaya başlayınca hislerin körelmiş, kararsızlıkların artmış. Hayatta ruhuna keyif veren şeyleri yapmaktan uzaklaşmışsın. Hep haftayı, o yılı ve üç yıl sonrasını kurtarmak olmuş derdin. Peki ya 'şu an' ne olacak? Anda olmanın verdiği keyfi de içindeki çocukla birlikte dalgalara kaptırmışsın. Haydi gel onu sana yeniden hatırlatacak ve aranızı düzeltecek bir şey yap, ruhuna iyi gel. Çocukluk dönemine ait bir şarkıyı açıp yüksek sesle söyle mesela ya da parka git eğlenen çocukları gözlemle veya en basitinden küçüklük fotoğrafına bakıp onu sevdiğini söyle...  :)

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
117
55
36
25
11
7
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nurcan Güneri

İçindeki Çocuk Bir Süredir Mutlu Değil!

Böyle Diom

içindeki çocuk olayı toplumun bir uydurmasıdır. yetişkinler de oyunlar oynayabilir, theme parklardan keyif alabilir, luna parklarda takılabilir. yetişkinlik ... Devamını Gör

ömer

İçindeki Çocuk Bir Süredir Mutlu Değil! Zamane çocuklarını mutlu etmek çok zor abi 🙄🙄