Görüş Bildir
Haberler
Tam Kapanma Olacak Mı? Kabine Toplantısından Ramazan Ayı Tam Kapanma Mı Çıkacak?

Tam Kapanma Olacak Mı? Kabine Toplantısından Ramazan Ayı Tam Kapanma Mı Çıkacak?

Türkiye’de koronavirüs ile ilgili alınan önlemler tartışılıyor. 1 Mart’ta başlayan normalleşme adımlarıyla birlikte günlük vaka sayıları rekor kırmaya başladı. Sağlık Bakanlığı son günlerde günlük 50 binin üstünde vaka açıklıyor. Salgının başladığı günden bu yana en yüksek vaka sayıları açıklanırken, vatandaşlar hükümet tarafından nasıl bir önlem alınacağını merak ediyor. Son yapılan Kabine toplantısından sonra il bazlı yasaklar alınmış ve Ramazan Ayı’nda kafe ve restoranların kapanacağı açıklanmıştı. Uzmanlar ise daha ciddi önlemlerin alınması gerektiğini söylüyor. Peki, Ramazan Ayı’nda tam kapanma olacak mı? İşte koronavirüs yasaklarıyla ilgili son gelişmeler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ramazan Ayı Tam Kapanma İddiası

Ramazan Ayı Tam Kapanma İddiası

Günlük koronavirüs vaka sayıları rekor üstüne rekor kırarken, uzmanlar daha sıkı önlemlerin alınması, gerekirse tam kapanma ile virüsün hızının kesilmesi gerektiğini söylüyor. Türkiye’de koronavirüs yasakları, Kabine toplantısından sonra karara bağlanıyor. Kabine toplantısının en erken pazartesi olması bekleniyor.

AÇIKLANAN RAMAZAN AYI YASAKLARI NELER?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Ayı’nın başlayacağı 13 Nisan itibariyle kafe, restoran, çay bahçesi, lokanta gibi işetmelerin tekrardan kapanacağını söylemişti. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan bildiriye göre bu sene Ramazan Ayı’nda camilerde teravih namazları da kılınmayacak.

Yeni Türkiye Risk Haritasına Göre İllerin Son Durumu Şu Şekilde;

Yeni Türkiye Risk Haritasına Göre İllerin Son Durumu Şu Şekilde;

Düşük Risk Grubunda Yer Alan İller; Şırnak. (1 İl)

Orta Risk Grubunda Yer Alan İller; Batman, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Uşak, Van. (10 İl)

Yüksek Risk Grubunda Yer Alan İller; Adana, Afyonkarahisar, Ağrı, Bingöl, Burdur, Denizli, Hatay, Kahramanmaraş, Kars, Kırşehir, Manisa, Tunceli. (12 İl)

Çok Yüksek Risk Grubunda Yer Alan İller; Adıyaman, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bayburt, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mersin, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu,

Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon,

Yalova, Yozgat, Zonguldak, (58 İl)

Bu Haber De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın