Görüş Bildir
Haberler
Uzaktan Mesai ve Tam Kapanma Olacak mı? Bilim Kurulu Üyesi Kayıpmaz'dan Tedbir Açıklaması

Uzaktan Mesai ve Tam Kapanma Olacak mı? Bilim Kurulu Üyesi Kayıpmaz'dan Tedbir Açıklaması

Ulaş
08.04.2021 - 16:13

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Kayıpmaz, ramazan ayı içerisinde ek tedbirlerin alınabileceğini söyleyerek ''Kamuda, özel sektörde uzaktan çalışma, bazı kapatma kararları düşünülebilir' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Kayıpmaz, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından 4'üncüsü düzenlenen Uluslararası Sağlık Bilimleri ve Yaşam Kongresi'ne konuşmacı olarak katıldı.

Pandemi döneminde yerli üretimin ne kadar önemli olduğunun anlaşıldığına işaret eden Doç. Dr. Kayıpmaz, 'Nasıl anladık, hayvancılıkta, tarımda, savunma sanayiinde ve bizim sağlık bilimlerinde yerli üretim olmazsa olmazımız. Biz bugün aşılarda neden zorluk yaşıyoruz. Gerçi şu anda 18 milyona ulaştı yaptığımız aşı sayısı, onu da niye yaşıyoruz dışa bağımlıyız. Şu anda bizim üniversitelerimizde, bizim insanlarımız tarafından geliştirilen aşıların ön plana çıkmasıyla, üretilir hale gelmesiyle biz bu pandemi, Covid-19 belasından veya bundan sonra karşılaşacağımız diğer solunum yolu hastalıklarından kendi yerli aşılarımızla ancak kurtulabileceğiz. Bu yerli aşılarımızı düşük maliyetli ülkemizde üretebilirsek belki de yurt dışındaki birçok ülkeye de derman olacak şekilde en uygun şekilde sağlayabileceğiz' dedi.

Kayıpmaz ek tedbirlerin alınabileceğini açıkladı.

Kayıpmaz ek tedbirlerin alınabileceğini açıkladı.

Bilim Kurulu'nun mümkün olan en fazla dozda aşının gelmesi için çabalarının devam ettiğine işaret eden Doç. Dr. Kayıpmaz, 'Üretici ülkelerden kaynaklanan sorunlardan dolayı istediğimiz doz şu ana kadar gelmiş değil. Bundan sonrasında inşallah kalan dozlar gelirse biz çok daha fazla aşılamayı yaparken bir yandan da alınacak olan tedbirlerle Ramazan Bayramı'nda şu anda olduğumuzdan çok daha iyi bir konumda olabileceğimize inanıyorum. Ramazan ayı içerisinde de belirli ek tedbirlerin gündeme gelebileceği görülüyor. Kamuda, özel sektörde uzaktan çalışma, bazı kapatma kararları düşünülebilir. Pandemi el birliğiyle mücadele etmemiz gereken bir süreç. Evet devletimiz bazı kararlar alıyor. Biz de vatandaş olarak bu kararlara uymak durumundayız. Yumruk şeklinde selamlama şekli gelişti, burada da fiziki temas vardır ve bulaşma riski vardır. Nasıl el ele tokalaşmıyorsak yumruk şeklinde selam da verilmemeli. Bilim Kurulu toplantısında ramazan ayı içerisinde vaka sayılarını düşürmeye, insan hareketliliğini azaltmaya yönelik tedbirler gündeme gelecek. Burada tartışıldıktan sonra Sayın Bakanımız tarafından Cumhurbaşkanlığı kabinemize sunulacak' dedi. 

Konuşmanın ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Duruş Acar tarafından Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Kayıpmaz'a ''Sağlık Bilimleri ve Yaşam Toplumsal Katkı Ödülü'' verildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
6
5
4
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
imo teph

Eeeh sıktınız be! Devlet karar alıyor kendi kararını kendi takmıyor, onların boklu kongreleri yüzünden sayılar aldı yürüdü, bu lanet dincilerin şovunun bedel... Devamını Gör

tam kapanma olsa ne olur yaz geliyor turizm canlansın diye haziranda yine salacaklar

o yorum yapılacak

1 ay tam kapanma sadece vaka sayılarını düşürür. Coronanın bitmesi için aşı üretmiş ve bu aşıları dönem dönem tam kapanma yaparak başta önemli meslek gruplar... Devamını Gör