Görüş Bildir
Haberler
Tam 10 Yıl Olmuş! 2009 Yılında Ekranlara Merhaba Diyen Türk Dizileri

Tam 10 Yıl Olmuş! 2009 Yılında Ekranlara Merhaba Diyen Türk Dizileri

Zaman hızlı geçiyor değil mi? Bakalım hangi diziler 2009'da ekranlara merhaba demiş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ezel

1. Ezel

Halen daha Türk televizyon tarihinin en iyi dizilerinden biri olarak gösterilen Ezel, TV yolculuğuna Show TV'de başlamış ardından 2 yıl boyunca ATV'de izleyicileriyle buluşmuştu.

2. Es-Es

Başrollerini Ahmet Rıfat Sungar ve Erdal Beşikçioğlu'nun paylaştığı Es-Es, Eskişehir'de okul kazanan İstanbullu bir gencin hikayesini anlatıyordu.

3. Samanyolu

3. Samanyolu

Başrollerini Özcan Deniz ve Vildan Atasever'in paylaştığı Samanyolu 29 bölüm sürmüştü.

4. Aşk Bir Hayal

4. Aşk Bir Hayal

Konaklı, aşiretli doğu dizileri ekolünden olan Aşk Bir Hayal. Toplam 2 sezon sürmüş. 2011 yılında ekranlara veda etmişti.

5. Haneler

5. Haneler

Ferhan Şensoy'un aynı isimli eserinin TV uyarlaması olan Hanelerde toplumun nabzının attığı hastane, eczane, pastane gibi yerlerde geçen komik olaylar skeçler halinde anlatılıyordu. Ancak programın en çok tutan tiplemesi Yaban oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Unutulmaz

6. Unutulmaz

Serhan Yavaş, Sinem Öztufan, Özlem Yılmaz'ın oynadığı damat-gelin-baldız üçgeninde tam 2 sezon süren Unutulmaz dizisi de 'Aaa hakikaten bu da vardı.' dedirten tipik Türk dizilerinden biriydi.

7. Geniş Aile

7. Geniş Aile

Evin serseri çocuğu Cevahir ve ailesinin komik maceralarının anlatıldığı Geniş Aile ekranlara Kanal D'de merhaba dedi. Sinema filmi versiyonları da olan dizi kadroda önemli kayıplar yaşasa da farklı kanallarda 108 bölüm boyunca devam etti.

8. Bir Bulut Olsam

8. Bir Bulut Olsam

Meral Okay'ın yönettiği başrollerin Engin Akyürek ve Engin Altan Düzyatan'ın paylaştığı Bir Bulut Olsam bir sezon sürse de kadrodaki genç oyuncular için kariyerlerinde büyük basamak oldu.

9. Papatyam

9. Papatyam

Metin Akpınar'ın ailesinin direği Kasap Necati rolüyle büyük beğeni topladığı Papatyam geniş oyuncu kadrosuyla televizyonların en başarılı sitcomlarından biri oldu ve tam dört sezon boyunca ekranlarda seyircileriyle buluştu.

10. Melekler Korusun

10. Melekler Korusun

Üniversite okumaya giden kızının peşinden İstanbul'a giden Melek Hanım'ın hikayesinin anlatıldığı Melekler Korusun 2 sezon boyunca iyi reytingler almıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kapalıçarşı

11. Kapalıçarşı

Nejat İşler, Aslı Tandoğan, Erkan Can, Olgun Şimşek, Mert Fırat gibi başarılı oyuncuların yer aldığı Kapalıçarşı dönemin fenomen dizilerinden biriydi. 2 sezon süren dizi halen daha internet üzerinden hayranlarıyla buluşuyor.

12. Deniz Yıldızı

12. Deniz Yıldızı

Tam 1287 bölüm yayında kalan Deniz Yıldızı 2009'da ekran hayatına başlamıştı.

13. Hanımın Çiftliği

13. Hanımın Çiftliği

Orhan Kemal'in aynı isimli eserinden uyarlanan dizinin başrollerini Mehmet Aslantuğ ve Özgü Namal paylaşıyordu. 50'li yılların Adanasının anlatıldığı yapım aldığı yüksek reytinglerle dönemin en başarılı dönem dizilerinden biriydi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
109
39
24
13
9
9
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın