Görüş Bildir
Haberler
Tahir Elçi Soruşturması: 150’ye Yakın Mermi İsabet Etti, 3 Çekirdek Bulundu

Tahir Elçi Soruşturması: 150’ye Yakın Mermi İsabet Etti, 3 Çekirdek Bulundu

Batuhan
20.03.2016 - 11:19

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürüldüğü sokakta yapılan olay yeri inceleme çalışmasının tutanağı hazırlandı. Olay yeri incelemesinde 23 parça numaralandırılmış kanıt tespit edilirken, Elçi'nin vurulduğu yerin tam karşısındaki işyerine 150'ye yakın mermi isabet etmesine rağmen 2'si tabancaya ait 3 çekirdek bulunduğu kaydedildi. Raporda olayın olduğu bölgenin çatışmalar nedeniyle olay sırasındaki özelliklerini kaybettiği belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyarbakır’da 28 Kasım 2015 tarihinde Baro Başkanı Tahir Elçi’nin yaşamını yitirdiği olayla ilgili soruşturma devam ediyor. Daha önce 2 kez çatışmalar nedeniyle yarıda kesilen olay yeri incelemesi 4 ay aradan sonra kısa süre önce yeniden yapıldı.

Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ve Baro yetkililerinin katıldığı olay yeri incelemesini İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ve Jandarma Genel Komutanlığı’ndan gelen kriminal uzmanları yaptı. 2 gün süren çalışmada özellikle Elçi’yi vuran mermi çekirdeğinin isabet ettiği düşünülen işyerinde yoğun inceleme yapıldı.

Olay yeri incelemesinde Elçi’nin vurulduğu noktanın tam karşısında bulunan ve 150’ye yakın merminin isabet ettiği işyerinde 2 tabanca ve 1 uzun namlulu silaha ait çekirdek bulundu. Baro yetkilileri, 150’ye yakın isabetin bulunduğu işyerinde sadece 3 mermi çekirdeği bulunmasının şüpheli bir durum olduğunu ve bunu savcılığa bildirdiklerini söyledi.

Elçi’yi vuran merminin isabet ettiği tahmin edilen işyerindeki mermi çekirdeklerinin Sur ilçesindeki sokağa çıkma yasağının devam ettiği sırada toplanmış olabileceğini belirten avukatlar, suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Savcılık yetkilileri ise Tahir Elçi olayı ile ilgili olarak her bulgu ve iddianın titizlikle incelendiğini ifade etti.

3 mermi çekirdeği Ankara’da

3 mermi çekirdeği Ankara’da
İçeriğin Devamı Aşağıda

Elçi’nin tabanca mermisi ile vurulduğunun bilindiğini belirten savcılık kaynakları, bulunan 2 tabanca mermisi çekirdeğinin bu açıdan önemli olduğunu belirtti. Uzmanlar muhafaza altına alınan mermi çekirdeklerinin Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Laboratuvarı’na gönderildiğini ve burada inceleneceğini belirtti. Yetkililer, çamura bulanmış ve üzerinde bazı izler bulunan mermi çekirdeklerinin titiz bir teknik incelemeden geçirileceğini savundu.

Savcılık kaynakları, kimyasal yöntemlerle yapılacak incelemede çekirdek üzerinde tespit edilecek bulguların Tahir Elçi’den alınan kan örnekleri ile DNA eşleştirmesine tabi tutulacağını belirtti. Uzmanlar, çekirdek üzerindeki bulgular ile Tahir Elçi’den alınan kan örneği arasında DNA eşleşmesi sağlanması halinde sonuçların şüphelilerin yere attığı silahlar ve olay yerinde polislerin ateş ettiği silahlar ile karşılaştırılacağını söyledi. Savcılık kaynakları olumlu sonuç alınması halinde Elçi’yi vuran merminin hangi silahtan atıldığının tespit edilebilmesinin mümkün olacağını vurguladı.

23 parça delil bulundu

23 parça delil bulundu

Olay yerinde geçtiğimiz gün yapılan incelemede toplam 23 parça kanıt bulunarak numaralandırıldığı ifade edildi. Savcılık kaynakları 23 parça delil arasında 2 tabanca mermisi çekirdeği, 1 otomatik silah mermisi çekirdeği, 14 deforme mermi çekirdeği ve mermi çekirdeği gömlek parçası ile bazı metaller bulunduğunu belirtti. Bölgede bulunan 23 parça delilin kilitli poşetlere konularak özel bir kurye ile Ankara’ya gönderildiği de belirtildi.

Jandarma: Olay yeri özelliklerini kaybetti

Jandarma: Olay yeri özelliklerini kaybetti

Bölgede 2 gün süren incelemede elde edilen bulgular ve yapılan çalışmalar jandarma kriminal uzmanları tarafından tutanak altına alındı. Olay yeri inceleme ve keşif tutanağını hazırlayan jandarma birimleri yaşanan çatışmalar nedeniyle bölgenin zarar gördüğünü ve olay sırasındaki özelliklerini kaybettiğini belirtti. Tutanakta olay yerinde bulunan Cami’nin duvarının yıkıldığı ve çevredeki iş yerlerinin büyük oranda hasar gördüğü kaydedildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cansız manken ile 8 muhtemel açı tespit edildi

Cansız manken ile 8 muhtemel açı tespit edildi

Geçtiğimiz gün yapılan olay yeri incelemesinde saldırı sırasında Elçi’nin bulunduğu noktaya cansız manken konularak lazer ışığı ile vurulma noktası tespiti yapıldığı kaydedildi. Savcılık kaynakları sokakta bulunan polislerin durduğu noktalardan Elçi’nin boy ölçüsüne uygun olan cansız mankene doğru lazer ışığı tutulduğunu ve bu şekilde 8 muhtemel açı tespit edildiğini belirtti.

Başsavcı Solmaz’dan açıklama

Başsavcı Solmaz’dan açıklama

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, olayın olduğu ilk günden bu yana soruşturmayı büyük bir titizlikle sürdürdüklerini ifade etti. Elde edilen tüm bulguların münferit veya yanlış değerlendirme olasılığına karşı büyük bir dikkatle incelendiğini savunan Solmaz, soruşturmanın şeffaf yürütüldüğünü ve elde edilen delillerin hiçbir şüpheye mahal vermeyecek şekilde değerlendirildiğini belirtti. Dosyadaki en küçük ayrıntının bile farklı ihtimaller değerlendirilerek incelendiğini kaydeden Solmaz, soruşturmayı en sağlıklı şekilde yürüttüklerini ifade etti. 

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
nebukadzee

mına koyum pkk terör örgütü değildir diyip pkknın geberttiği bir adam için neden soruşturma açıyorsunuzz geberdi gitti köpek

Devrim Yılmaz

ulan at siki sen insan diye dışarda geziniyosun di mi bide?

Anateist Tsietana

İki polisimizin şehit düştüğü, kurşunların havada uçuştuğu bir çatışmada, yanlış zamanda, yanlış yerde bulunmak gibi bir talihsizliği yaşamıştır Tahir Elçi. ... Devamını Gör

nebusimdi

Bilirkişi olay mahalline nerdeyse 10 gün sonra gidebilmişse, bulabildiği 3 çekirdeğe dua etmek lazım. Yine iyi bulabilmişler.