Görüş Bildir
Haberler
Tahıl Krizi Yarın İstanbul'da Çözülüyor!

Tahıl Krizi Yarın İstanbul'da Çözülüyor!

Rus işgali nedeniyle Ukrayna limanlarında bekletilen milyonlarca tonluk tahılla ilgili mutabakat sağlandı. Taraflar arasındaki 'Tahıl Sevkiyatı Anlaşması' imza töreni yarın İstanbul'da yapılacak.

Törene BM Genel Sekreteri Guterres'in de katılması bekleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Fotoğraf: Reuters

Dünyanın en büyük tahıl ihracatçılarından Ukrayna'nın, Rus işgali sonrası tahılını yurt dışına çıkaramaması küresel boyutta bir krize yol açmıştı.

Krizin gıda fiyatlarının artmasına ve küresel olarak enflasyonun yükselmesine neden olduğu belirtiliyordu.

Savaş nedeniyle Ukrayna'nın Karadeniz üzerinden yaptığı tahıl ihracatı sekteye uğrarken sadece Odesa Limanı'ndaki silolarda 20 milyon tondan fazla tahılın bekletildiği bildiriliyordu.

Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler'den (BM) yetkililer geçtiğimiz günlerde krizin çözümü konusunda görüşmek için İstanbul'da bir araya gelmişti. 

Söz konusu toplantı, geçen Mart'tan beri küresel gıda krizinin hafifletilmesi için Moskova ve Kiev arasında gerçekleştirilen ilk doğrudan müzakere olmuştu.

Kriz çözüldü: İmza töreni İstanbul'da yapılacak

Kriz çözüldü: İmza töreni İstanbul'da yapılacak

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Tahıl Sevkiyatı Anlaşması imza töreni, Ukrayna ve Rusya tarafları, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in katılımıyla yarın saat 16.30'da Dolmabahçe Ofisi'nde gerçekleştirilecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
1
1
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın