Görüş Bildir
Haberler
Tacizi Engellemek İsterken Öldürülen Bahadır Grammeşin Davasında İkinci Duruşma

Tacizi Engellemek İsterken Öldürülen Bahadır Grammeşin Davasında İkinci Duruşma

FreiGeist
30.03.2016 - 11:52

İstanbul Kadıköy’de 9 Mayıs 2015 günü kadınlara yönelik tacizi engellemek isterken bir çetenin saldırısıyla hayatını kaybeden Özgürlük ve Dayanışma Partisi ve Haziran Hareketi üyesi Öğretmen Bahadır Grammeşin cinayetine ilişkin davanın ikinci duruşması bugün Kartal Anadolu Adliyesi'nde görüldü. Mahkeme heyeti tutuksuz sanıklardan birinin daha tutuklanmasına karar verdi. Böylece davada tutuklu sayısı 5'e çıktı. Duruşma 27 Nisan'a ertelendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Öğretmen Bahadır Grammeşin davasının görülen ikinci duruşması sonunda bir kişi daha ‘Kasten öldürmeye yataklık etmek’ suçundan tutuklandı.

Dava başlamadan önce Bahadır Grammeşin için adliye önünde açıklama yapan arkadaşları, katillerin peşini bırakmayacaklarını söylediler. Mahkeme kimlik tespiti ardından, sanıkların ve tanıkların ifadelerinin alınmasıyla başladı.

Görüntüler net

İfadelerin ardından olay gününe ait görüntüler izlendi ve görüntülerde birden fazla kişinin Bahadır'a vurduğu, çete lideri E.Ç.'nin Bahadır yerdeyken bıçağını ayarlayıp özellikle kasık arasına sapladığı görüldü. 

Olaydan yaralı kurtulan ve günlerce yoğun bakımda kalarak yaşam mücadelesi veren Çağrı Konca'nın bıçaklanma anı videosu da izlendi. 

Batı Yakası isimli mekânın sahibi olan ve kasten öldürme, ruhsatsız silah bulundurma, kasten öldürmeye teşebbüs ve silahla tehdit suçlarından müebbet hapsi isten E.Ç. görüntülerde açıkça görünmesine rağmen 'ben değilim' dedi.

Karar: Bir tutuklu daha

Mahkeme sonucunda Tutuklu E.Ç., M.N., M.T. ve Y.B.A.'nın tutukluluklarının devamına, C.D.'nin de ‘Kasten öldürmeye yardım etmek’ suçundan tutuklanmasına karar verildi.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?
onedio.com

Olay 8 Mayıs 2015 gecesi saat 00.00 sıralarında Kadıköy Osmanağa Mahallesi, Mühürdar Caddesi üzerinde meydana geldi.

Grammeşin ve altı arkadaşı cadde kenarındayken kalabalık bir grubun önce sözlü tacizine ardından da bıçaklı saldırına maruz kaldı.

Saldırıda dört kişi de bıçakla yaralandı. Yaralılar Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Ağır yaralanan Bahadır Grammeşin ise Siyami Ersek Kalp ve Damar Hastanesi’ne kaldırıldı. Grammeşin tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cinayet sırasında Grammeşin’in yanında bulunan arkadaşı Deniz İhsan Taşdelen olayı şöyle anlatmıştı:

Cinayet sırasında Grammeşin’in yanında bulunan arkadaşı Deniz İhsan Taşdelen olayı şöyle anlatmıştı:

“Biz altı arkadaş kilise meydanında otururken önce arkadaşlarımıza laf attılar sonra biz de olaya müdahil olduk. Biz kalkıp olay yerinden ayrılmak üzereyken 10-15 kişilik bir grup çıktı ellerinde sopa vardı. Onları geri püskürttük. İki dakika sonra döner bıçaklarıyla, satırlarla, palalarla üstümüze gelmeye başladılar. Bir arkadaşımız bıçaklandı. Hemen sonrasında da Bahadır Ağabeyi kasığından bıçakladılar. Yerde yatıyordu. Hastaneye götürdük, biz de oraya gittik. Ama Bahadır Ağabey kurtulamadı.”

Bahadır Grammeşin’in bıçaklanma anı güvenlik kamerasına yansımıştı

Polis olayla ilgili çevrede bulunan güvenlik kameralarını incelemeye aldı, 12 şüpheli gözaltına alındı. 12 kişiden sekiz kişi mahkemeye sevk edilmesine gerek görülmeden serbest bırakıldı, dört kişi ise tutuklandı.

Bahadır Grammeşin cenazesi 10 Mayıs 2015 günü Edirne’de toprağa verilmişti.

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP), Birleşik Haziran Hareketi (BHH) ve Eğitim- Sen üyesi Grammeşin, İstanbul’da özel bir rehabilitasyon merkezinde eğitim görevlisi olarak çalışıyordu.

BirGün, ve Ajanslar 

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın