Görüş Bildir
Haberler
Suudi Kraliyet Ailesi, Cemal Kaşıkçı'nın Ailesine Başsağlığı Diledi...

Suudi Kraliyet Ailesi, Cemal Kaşıkçı'nın Ailesine Başsağlığı Diledi...

FreiGeist
22.10.2018 - 09:11

Suudi Arabistan Kralı Selman ile Veliaht Prens Bin Selman, öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ailesine başsağlığı diledi. Suudi Arabistan, 2 Ekim'de İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra haber alınamayan gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğü yönünde iddiaları 18 gün sonra kabul etmişti. 

Suudi Arabistan haber ajansı SPA'ya göre, Kral Selman bin Abdulaziz ile Veliaht Prens Muhammed bin Selman, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın oğlu Salah'ı telefonla arayarak taziyede bulundu.

Ne olmuştu?

Kaşıkçı, 2 Ekim'de gittiği Suudi Arabistan'ın İstanbul Konsolosluğu'ndan bir daha çıkmadı.

Reuters'a konuşan Türk yetkililer Kaşıkçı'nın "sorgulandığını, işkence gördüğünü, öldürüldüğünü ve cinayetin planlı olduğunu" açıkladı. Ancak Suudi Arabistan bu iddiaları reddetti.

Suudi Arabistan'ın Ankara büyükelçisi, kayıp gazeteci Kaşıkçı ile alakalı olarak iki defa Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Öte yandan dış basına, peşi sıra yeni iddialar yansımaya devam etti.

Öte yandan dış basına, peşi sıra yeni iddialar yansımaya devam etti.

AP haber ajansının ismi açıklanmayan bir Türk yetkiliye dayandırdığı habere göre, konsoloslukta yapılan incelemede cinayete dair izler bulundu. 

CNN International, Suudi Arabistan'ın, Kaşıkçı'nın 'yanlış giden bir sorgu sonucu öldüğüne' dair bir açıklama hazırlığında olduğunu ileri sürdü.

NYT ve Washington Post, Kaşıkçı'nın öldürülmesinde rolü olduğu düşünülen bazı kişilerin kimliğinin tespit edildiğini öne sürdü. 

Wall Street Journal gazetesi, Kaşıkçı'nın konsolosun gözleri önünde öldürüldüğünü iddia etti.

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosu Muhammed Uteybi, konsolosluk binasının kapılarını Reuters ajansına açtı ve "Kaşıkçı burada değil" dedi.

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosu Muhammed Uteybi, konsolosluk binasının kapılarını Reuters ajansına açtı ve "Kaşıkçı burada değil" dedi.

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın 'ortadan kaybolması' ile ilgili Suudi ve Türk yetkililer ortak çalışma grubu oluşturdu.

Soruşturma sürerken dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Başkonsolos Uteybi, 15 Ekim günü saat 17.00'de Atatürk Havalimanı'ndan kalkan tarifeli uçakla ülkesine döndü.

Ve 18 gün sonra Suudi Arabistan, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın "konsolosluk içinde yaşanan arbede" neticesinde öldüğünü duyurdu.

Suudi Arabistanlı yetkililer, olayla ilgili 18 Suudi vatandaşının gözaltına alındığını,  5  Suudi yetkili de görevden alındığını duyurdu.

Yapılan açıklamada Kaşıkçı'nın cesedinin nerede olduğu konusunda bilgi vermedi. Polis incelemelerini sürdürüyor...

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
84
31
20
7
3
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

İmanınızı sikiyim sizin ben. Birde islamiyetin kalbi olucaksınız.

Oğuzhan Tekden

Bacım biz sizin herifi doğradık. Başınız saolsun.

alper arslan

veliaht prens ben öldürttüm diyor resmen.