Görüş Bildir
Haberler
Reuters: 'Türk Polisi Cemal Kaşıkçı'nın Cesedini Belgrad Ormanı ve Yalova'da Arıyor'

Reuters: 'Türk Polisi Cemal Kaşıkçı'nın Cesedini Belgrad Ormanı ve Yalova'da Arıyor'

FreiGeist
20.10.2018 - 16:25 Son Güncelleme: 21.10.2018 - 11:28

Suudi Arabistan, günler sonra gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın ‘bir arbede sonucu’ hayatını kaybettiğini açıkladı. Peki Cemal Kaşıkçı’nın cesedi nerede? Bu sorunun yanıtı şu an için belirsizliğini koruyor. Suudi yetkililer, Kaşıkçı'nın cansız bedeninin nerede olduğu konusunda bilgi vermedi. Reuters'a konuşan üst düzey bir Türk yetkili ise 'cesede ne olduğunu çok geçmeden bulacaklarını' ifade etti. Polis Belgrad Ormanı ve Yalova'da incelemelerini sürdürüyor. 

Reuters'a konuşan üst düzey bir Türk yetkili, "cesedi çok geçmeden bulacaklarını" söyledi.

Reuters'a konuşan üst düzey bir Türk yetkili, "cesedi çok geçmeden bulacaklarını" söyledi.

Aktarılan bilgiye göre, Türk yetkililer Kaşıkçı'nın en son görüldüğü gün olan 2 Ekim'de Suudi konsolosluğundan ayrılan araçların güzergâhlarını ve durdukları noktaları araştırdıktan sonra araştırmanın coğrafi odağını genişletti.

İsmi açıklanamayan yetkilinin yaptığı açıklamaya göre, Türk polisi, Kaşıkçı'nın cesedinin saklanmış olabileceğini düşündükleri Belgrad Ormanı ve Yalova'da incelemelerini sürdürüyor. 

Soruşturma kapsamında Belgrad Ormanı'ndaki güvenlik kamerası görüntülerinin yanı sıra 2 Ekim günü Suudi başkonsolosluğuna giriş çıkış yapan tüm araçların trafik kayıtlarının da incelendiği aktarılıyor.

"İş ortaya döküldükten sonra mecbur kaldılar"

"İş ortaya döküldükten sonra mecbur kaldılar"

AKP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin, 'Süreç ilerledikçe de kendisinin yaşamadığı noktasında kanaat kesinleşmiş gibiydi. Türk yetkililerin, savcılık, adli ve emniyet mensuplarının yaptığı kovuşturma sonucunda zaten birtakım delilere ulaşılmıştı. Suudi yetkililerin bu olayı bu noktaya gelmeden daha önce açıklaması daha kıymetli olurdu. Ancak iş ortaya döküldükten sonra mecbur kaldılar ve böyle bir açıklamayı yaptılar. Her şey ortaya çıktı. Bütün delilleriyle yakında açıklanacak' dedi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise "Türkiye ne olmuşsa onu açığa çıkartacaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Biz müstakil soruşturmamızı da yürütüyoruz" dedi. 📹

Çelik şöyle devam etti:

'Biz peşinen kimseyi suçlamıyoruz ama hiçbir şeyin örtülü kalmasına da razı değiliz. Bu vahim bir olaydır. Suudi Konsolosluğu Suud toprağı sayılsa da Türkiye Cumhuriyeti topraklarının sınırları içinde olmuştur. Bunun açığa çıkması bizim namus borcumuzdur.'

📌 Suudi Arabistanlı yetkililerden Kaşıkçı itirafı 18'nci günde gelmişti.

Suudi Arabistanlı yetkililer, olayla ilgili 18 Suudi vatandaşının gözaltına alındığını,  5  Suudi yetkili de görevden alındığını duyurdu.

Ancak yapılan açıklamada Kaşıkçı'nın cesedinin nerede olduğu konusunda bilgi vermedi.

Cemal Kaşıkçı cinayeti Türkiye'nin ve dünyanın gündeminde...

Cemal Kaşıkçı cinayeti Türkiye'nin ve dünyanın gündeminde...

Ayrıca bakınız 👇

DWReuters ve AA

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
feyk

isini bilen cesetten geriye tek parca iz birakmaz ama turk polisi konsoloslukda buldugu izlerden anlamis olsa gerekki bunlar hic bir isten anlamiyorlar, bild... Devamını Gör

Ayna Efendi

arabın en temel özelliği bokunu çıkarmasıdır

Lorlen

Adamlar bavullarla gelip adamın parçalarını toplayıp ülkelerine geri döndüler. Bizimkiler de tiyatro peşinde.

Onur Savaş

zengin ve tanınmış insanlar ölünce aylarca haberi yapılır bizim rahatımız için canını feda eden şehitler 30 saniyede haberde rüzgar gibi gelir geçer anma hat... Devamını Gör