Görüş Bildir
Haberler
Suudi Arabistan'dan İran'a Yalanlama: Büyükelçiliği Vurmadık

Suudi Arabistan'dan İran'a Yalanlama: Büyükelçiliği Vurmadık

Deniz Gök
07.01.2016 - 19:50 Son Güncelleme: 07.01.2016 - 20:13

Yemen'in Başkenti Sana'daki büyükelçilik binasının Suudi Arabistan uçakları tarafından vurulduğunu öne süren İran konuyu Birleşmiş Milletler'e taşımaya hazırlanırken, Suudi Arabistan'ın mallarının ülkeye girişini yasakladığını duyurdu. Suudi Arabistan ise İran'ın büyükelçiliğinin vurulduğu iddialarını reddederek büyükelçilik çevresinde ya da yakınlarında hiçbir operasyon yapılmadığını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

DHA'nın Tahran'dan aktardığına göre İran Dışişleri Bakanı Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, olaya ilişkin ayrıntılı bir rapor hazırladıklarını ve birkaç saat içinde BM'ye sunacaklarını kaydetti.

Saldırı konusunda uluslararası hukuk takibi yapacaklarını söyleyen Abdullahiyan, 'Suudi Arabistan, Sana'daki İran elçilik binasının güvenliğine dikkat etmeli' dedi.

Tahran yönetimi, Suudi Arabistan uçaklarınca yapılan bombalı saldırıda İran büyükelçilik binasının hasar gördüğünü ve bazı güvenlik görevlilerinin yaralandığını ileri sürüyor.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Cabir Ensari, bugün yaptığı yazılı açıklamada saldırının 'bilinçli' şekilde yapıldığını öne sürmüştü.

Suudi Arabistan mallarına yasak

Suudi Arabistan mallarına yasak

Öte yandan İran'ın Suudi Arabistan menşeli ya da bu ülke üzerinden İran'a yapılacak tüm malların ithalatını yasakladığı bildirildi.

İran resmi ajansı IRNA'nın haberine göre, başkent Tahran'da düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yapılan açıklamada, Suudi Arabistan'dan gelen tüm malların ülkeye girişinin yasaklandığı belirtildi.

Açıklamada, İran vatandaşlarına yönelik umre ziyareti yasağının da ikinci bir duyuruya kadar devam etmesine karar verildiği belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Suudi Arabistan: 'Büyükelçiliği vurmadık'

Suudi Arabistan: 'Büyükelçiliği vurmadık'

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun sözcüsü Ahmed Aseri, İran'ın iddiasını araştırdıklarını söyledi. 

Aseri, hava saldırılarında Husi'lerin Suudi Arabistan'a saldırı düzenlemek için kullandıkları üsleri hedef aldıklarını belirtti. Aseri, Husilerin, sivillerin kullandığı binalarda saklandıklarını, bu binalar arasında 'terk edilmiş elçilik binaları' olduğunu söyledi. 

Ancak soruşturma sonucunda 'iddiaların yanlış olduğu ve büyükelçilik çevresinde ya da yakınlarında hiçbir operasyon yapılmadığı' açıklandı.

Suudi Savunma Bakanı'ndan 'savaş' açıklaması

Suudi Savunma Bakanı Muhammed Bin Selman el Suud ise Economist'e yaptığı açıklamada, 'Savaş, kesinlikle beklemediğimiz bir şey ve ülkeleri bu yönde iten kim olursa olsun aklını kaçırmış olmalı. Suudi Arabistan ve İran arasında savaş, bölgede büyük felaketin başlangıcı olur ve tüm dünyaya yansır. Kesinlikle buna izin vermeyiz' dedi.

DHA, AA, Reuters, AFP, Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
10
7
5
4
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kartacali

sudiler 2 şey üretir 1. petrol 2. aşırı radikal yobaz üretip dünyaya salar başka ne üretiyormuşda biz bilmiyoruz

Ahmetcan Oral

Din Turizmi...

Pasif Kullanıcı

rusya da aynı şeyleri bize yapıyor.ülkeler adım adım kutuplaşıyor!!adım adım 3. dünya savaşına!!vuhuuuuu!!zaten biraz aksiyona ihtiyacımız vardı(!)

Pasif Kullanıcı

Son ünlem (!) i koymicaktin hacii.

görüncek adam

Vahhabi suud piçleri savaş çıkartmak istemiyor da ne yapıyor şimdi? Gel bana saldır diyor yahu.İşidi ve nusra gibi radikal islamcıları besleyip büyütmek yetm... Devamını Gör