Görüş Bildir
Haberler
Suriyeli Öğrenciler İçin Üniversite Kuruluyor

Suriyeli Öğrenciler İçin Üniversite Kuruluyor

İçeriğin Devamı Aşağıda

Suriyeli sığınmacıların çocuklarına verilen eğitime ilişkin açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gaziantep'te Suriyeli öğrencilerin okuyacağı bir üniversite kurulacağını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda, Suriyeli sığınmacıların çocuklarına verilen eğitime ilişkin bir soru üzerine, Gaziantep'te Suriyeli öğrencilerin okuyacağı Türk-Katar Uluslararası Üniversitesi'nin kurulacağını söyledi.

Nabi Avcı, konaklama merkezlerinde bulunan Suriyeli mültecilerin çocuklarına verilen eğitime ilişkin, kamplarda belediyelerin ve STK'ların açtığı okullarda, Türkiye'nin hassasiyetlerine göre gözden geçirilen Suriye müfredatı ile haftada 5 saat Türkçe dersi okutulduğunu dile getirdi.

Gaziantep'te öncelikli olarak Suriyeli öğrencilerin okuyacağı Türk-Katar Uluslararası Üniversitesi kurulacağını belirten Avcı, daha çok okula ve yüksek öğretim görenler için üniversitelerde kontenjana ihtiyaç olduğuna dikkati çekti. Bakan Avcı, 'Türk öğrenciler girdikten sonra ayrıca Suriyeliler için oluşturduğumuz ek kontenjanla alım yapıyoruz. Kimse şu dedikoduyu yapamaz, 'Türk öğrenciler dururken, Suriyeliler eğitim alıyor' Hayır, Suriyeliler için bilahare kontenjan oluşturuluyor' diye konuştu. 

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
4
4
1
0
0
0