Görüş Bildir
Haberler
Suriye İçin Hedefe Ulaşıldı: 10 Milyar Dolar

Suriye İçin Hedefe Ulaşıldı: 10 Milyar Dolar

Ulaş
04.02.2016 - 20:16

Suriye halkı ve bölge ülkelerine mali destek sağlamak amacıyla Londra'da düzenlenen uluslararası konferansta hedefe ulaşıldı ve tam 10 milyar dolar yardım toplandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Londra'da Suriye ve bölgesine yardım için uluslararası bir donörler konferansı düzenlendi. 

Konferansa 70'den fazla ülkenin temsilcileri ve uluslararası organizasyon kuruluşları katıldı. Suriye'deki durumun da tartışıldığı konferansın sonunda İngiltere Başbakanı David Cameron, 9 milyar euro (10 milyar dolar) mali yardım toplandığını açıkladı. Cameron, 'Suriye'deki halka açık bir mesaj gönderiyoruz. Biz onların yanındayız diye konuştu.

Rusya'nın da nüfuzunu Suriye'deki saldırıların bitmesi için kullanması isteyen Cameron, 'Ateşkese ihtiyacımız var' diye konuştu.

"Binlerce Suriyeli Türkiye sınırına yöneldi"

"Binlerce Suriyeli Türkiye sınırına yöneldi"

Konferansa katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye ordusunun Rusya'nın hava desteğiyle operasyonlarını yoğunlaştırdığı Halep'in kuzeyinden kaçan yaklaşık 70 bin Suriyelinin Türkiye sınırına yöneldiğini söyledi.

Türkiye'deki mültecilere verilen destek hakkında da bilgi aktaran Davutoğlu, bugün yapılan toplam taahhüt kadar parayı sadece Türkiye’deki kamplarda yaşayan Suriyeliler için harcadıklarını ifade etti. 

Konferansın başarıya ulaştığını söyleyen BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon da toplanan miktarın yarısının 2016 yılında kullanılabileceğini ifade etti. Ban, şimdiye kadar hiçbir kriz için bir gün içinde bu kadar çok mali yardım toplanmadığını da vurguladı.

İngiltere Başbakanı David Cameron'un bürosundan yapılan açıklamada, toplanacak yardımların 2016-2020 yılları arasında Suriye ve komşularına aktarılacağı belirtildi. Konferansı BM, İngiltere, Almanya, Norveç ve Kuveyt organize etti.

'Sözümüzü tutacağız'

'Sözümüzü tutacağız'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Almanya da konferansta daha önce verdiği yardım sözünü artırdı. Toplanan yardımların önemli bir bölümünü karşılayan Berlin, Suriye ve komşuları için 2 milyar 300 milyon euro aktaracağını açıkladı. Almanya Başbakanı Angela Merkel konferans vesilesiyle yaptığı açıklamada, 'Verdiğimiz sözleri icraatlar takip edecek' dedi.

Başbakan Merkel, geçen yıl mali sıkıntılar nedeniyle BM'nin yardımları kısmak zorunda kaldığına ilişkin olarak da 'Mültecilere gıda yardımının böylesine fazla bir biçimde kısılmak zorunda kaldığı durumların bir daha asla yaşanmamasını sağlamak istiyoruz' dedi. Alman hükümeti sadece bu yıl 1 milyar 100 milyon euro yardım planlıyor. 200 milyon euro ise çocuk ve gençlerin eğitimi, yetişkinlerin meslek eğitimi öğrenmesi ve yeni istihdam alanlarının yaratılması için ayırmayı planlıyor. Merkel, 'Sanırım Almanya insanların ülkeden kaçmak zorunda kaldığı nedenlerle mücadelede ve Suriye ile komşuları, Lübnan ve Ürdün'de insani durumun iyileştirilmesi için üzerine düşeni yapıyor' dedi.

BM'nin verilerine göre Suriye'deki insanların acısını dindirmek için 7 milyar euro'dan fazla yardım gerekiyor.

Suriyeli göçmenlere eğitim ve iş olanaklarının yaratılması için kaynak yaratılması amacıyla Londra'da düzenlenen konferans, Cenevre'de Suriye barış görüşmelerinin ertelenmesi kararının alındığı günden bir gün sonra düzenlendi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
63
15
13
9
5
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Optimist Fasulye

Biz 2 milyona yakın Suriyeli kabul ederiz ve Merkel bizimkinin çeyreği kadar almamasına rağmen Nobel "Barış" Ödülüne aday gösterilir. Gerçi Donald Trump "Müs... Devamını Gör

Melih Işık

Bombayi bulan insanın mirası dagitiliyo icinde ne kadar barıs olabilir sence?

Şarköylü metalci

bunlar da ha bire aralarında para muhabbeti barış muhabbeti deyip salak saçma işlerle uğraşıyolar. kendi kendilerine toplantılar falan ama bi bok gördüğümüz ... Devamını Gör

Seha

Peehhh yanlarindalarmis bakar misin? Kalben olmuyo canim fiziken alin yaniniza..