Görüş Bildir
Haberler
Sultan Papağanı Nasıl Alıştırılır? Sultan Papağanı Bakımı ve Eğitimi...

Sultan Papağanı Nasıl Alıştırılır? Sultan Papağanı Bakımı ve Eğitimi...

Müge Kakşi
08.12.2021 - 11:34

Bilimsel adı Nymphicus hollandicus olan sultan papağanları kakudugiller familyasına ait olan sarı ve gri renkli kuş türleri arasında yer almaktadır. Sultan papağanlarını diğer papağanlardan ayıran en önemli özellik kafalarında bulunan ibikleridir. Özellikle erkeklerinin taklit yapma yeteneği oldukça fazladır ve cana yakın olarak bilinen sultan papağanları dünyada en çok tercih edilen evcil hayvan türleri arasında yer alıyor. Peki, sultan papağanı bakımı ve eğitimi nasıl yapılır? Sultan papağanı nasıl alıştırılır? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünyada kedi ve köpekten sonra en çok tercih edilen evcil hayvan türleri arasında kuşlar yer alıyor. Kuşlarda kendi aralarında çeşitli türlere ayrılmaktadır. Bu türler arasında en dikkat çekici olanlarından bir tanesi de sultan papağanları oluyor. Cana yakın oluşuyla bilinen sultan papağanlarının dikkat çekmesinin nedeni kafalarında bulunan ibikler oluyor. İlk defa sultan papağanı besleyen kişiler sultan papağanı bakımının nasıl yapılacağını merak ediyor. Sultan papağanının bakımına, eğitimine ve alıştırılmasına dair tüm detaylara içeriğimizden ulaşabilirsiniz...

Sultan Papağanı Bakımı ve Eğitimi: Sultan Papağanı Nasıl Alıştırılır?

Sultan Papağanı Bakımı ve Eğitimi: Sultan Papağanı Nasıl Alıştırılır?

Evcil olarak beslenen hayvanlardan biride sultan papağanlarıdır. Bakımı oldukça kolay olan sultan papağanı beslerken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunuyor.

  • Sultan papağanının yaşam alanı oldukça önemlidir. Bu yüzden sultan papağanınızın kafesini büyük seçmelisiniz. Ayrıca kafesinin içine ayna ve sevdiği oyuncakları yerleştirebilirsiniz. Bunun yanında kafeste bol bol tünek ve birden fazla su kabıyla yemek kabı bulundurmalısınız. Sultan papağanınızın suyunu ise her gün değiştirmeli ve taze olmasına dikkat etmelisiniz. Ayrıca sultan papağanınızın normal yemleri haricinde ona arada bir vitaminli susamlı çubuklar alabilirsiniz.

  • Sultan papağanınızın eğitimi ise sabır gerektirmektedir. Zaten sultan papağanları taklit yeteneği güçlü ve zeki hayvanlar oldukları için kolaylıkla konuşmayı veya taklit etmeyi öğreneceklerdir. Onunla sürekli konuşmalı ve öğrenmesini istediğiniz kelimeleri gün içerisinde periyotlar halinde yanına yaklaşarak net ve yumuşak bir ses tonuyla tekrarlamalısınız. Bütün kelimeleri art arda yapmak yerine bir kelimeyi öğrenene kadar sadece o kelimeyi tekrar etmelisiniz. Kelimeyi öğrenmesinin ardından diğer kelimeye geçebilirsiniz.

  • Sultan papağanları cana yakın ve sevecen hayvanlar oldukları için alıştırmasıda bir o kadar kolaydır. Sultan papağanınızı kendinize alıştırmak için onunla sık sık konuşmalı ve sevdiğinizi hissettirmelisiniz. Bunun yanında onu önce sesinize alıştırıp sonrasında parmağınızla yanak ve boyun bölgesini yumuşakça sevebilirsiniz. Zamanla size alışacak ve karşılık vermeye başlayacaktır. Bunun yanında sultan papağanınızı evin aktif olan ve sürekli bulunduğunuz odaya koyarak sizinle sık sık iletişim halinde olmasına özen göstermelisiniz.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
9
4
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın