Görüş Bildir
Haberler
Sultan Papağanının Genel Özellikleri Nelerdir? Sultan Papağanı Nasıl Bakılır?

Sultan Papağanının Genel Özellikleri Nelerdir? Sultan Papağanı Nasıl Bakılır?

Müge Kakşi
06.12.2021 - 10:20

Kakudugiller familyasına ait olan sultan papağanlarının bilimsel adı ise Nymphicus hollandicus olarak bilinmektedir. Daha çok sarı ve gri renkleriyle bilinen sultan papağanlarını diğer kuşlardan ayıran en önemli özelliği kafalarında olan ibikleri oluyor. Cana yakın ve zeki kuşlar arasında bilinen sultan papağanları evcil hayvan olarak da tercih ediliyor. Birçok kişi sultan papağanı genel özelliklerini ve sultan papağanı bakımına dair püf noktaları merak ediyor. Peki, sultan papağanının genel özellikleri nelerdir? Sultan papağanının bakımı nasıl yapılır? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizin içeriğinde bulabilirsiniz...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diğer kuş türlerinden farklı olan sultan papağanları kendi aralarında da dişi ve erkeğe göre çeşitli karakteristik özellikler barındırıyor. Özellikle erkeklerinin taklit yeteneği yüksek olan sultan papağanları tüm dünyada evcil olarak tercih edilen kuş türleri arasında yerini alıyor. Cana yakın olan sultan papağanlarının genel özellikleri ve sultan papağanlarının nasıl bakıldığına dair detaylar internet üzerinden araştırılıyor. Sultan papağanlarının özelliklerine ve sultan papağanlarının bakımlarına dair püf noktalara içeriğimizden ulaşabilirsiniz...

Sultan Papağanı Genel Özellikleri Nelerdir?

Sultan Papağanı Genel Özellikleri Nelerdir?

Sultan papağanları evcil kuş türleri arasında en popüler olanlarından bir tanesidir. Kafasında ibiği ve zekice davranışlarıyla dikkat çeken sultan papağanları iyi bir arkadaş olarak biliniyor. Birbirinden farklı hünerleri olan sultan papağanlarının özellikleri cinsiyetlerine göre farklılık gösterebiliyor. Birçok sultan papağanı sahibi sultan papağanlarının genel özelliklerini merak ediyor. Sultan papağanlarının genel özelliklerini şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Sultan papağanlarının ortalama ömrü 20 yıl olarak bilinmektedir.

  • Boyut olarak kuş türlerine göre küçük fakat evde beslenen kuş türleri arasında kanarya, serçe ve muhabbet kuşuna göre biraz daha büyük olabilirler.

  • Genel olarak gri, beyaz ve sarı renkte olan bilinen sultan papağanları tüm bu renleri içerisinde de barındırabilirler.

  • Sultan papağanlarının en bilindik özellikleri birçok sesi taklit edebilmeleridir. Bunun yanında ıslık öttürmeleri ve konuşmaları da bilinen genel özellikleri arasınadır.

  • Zeki olan sultan papağanları genellikle sıcak kanlı ve sosyal hayvanlar olarak bilinir.

Sultan Papağanı Nasıl Bakılır?

Sultan Papağanı Nasıl Bakılır?

Oldukça eğlenceli ve vana yakın olan sultan papağanlarının bakımı kolay olduğu kadar dikkat edilmesi gereken noktalar da bulunmaktadır. Sultan papağanının bakımı için gerekli şartlar şunlardır;

  • Sultan papağanlarının kafesinin kesinlik büyük olması gerekmektedir. Diğer evcil kuşlara göre daha büyük olan sultan papağanları kafesinde rahat etmek ister ve özellikle kanalarını açabilmesi onun için oldukça önemlidir. Hem fiziksel hem psikolojik sağlığından dolayı sultan papağanının kafesini büyük tercih etmelisiniz.

  • Bunun dışında kafesinde birkaç yemek kabı, en az iki tane su kabı ve birçok tünek ve dallar bulundurmalısınız. Özellikle suyunun taze olması önemli olduğundan en fazla 2 günde bir değiştirmeniz gerekmektedir.

  • Kafesinin güzel olması aynası, oyuncakları ve geniş bir alanı olması dışarıda gezdikten sonra kafesine dönmesi için oldukça önemlidir.

  • Ayrıca sultan papağanınızı gün içerisinde mutlaka bir kaç kere çıkarmalı ve evde uçmasına izin vermelisiniz. Dışarı saldığınızda muhakkak odanın veya evin camlarını kapatın. Sultan papağanınız size alıştıktan sonra evin camları kapalı olduğu sürece kafesini uyku vakti hariç her daim açık tutabilir ve gezmesi konusunda ona özgürlük tanıyabilirsiniz. Unutmayın ki sultan papağanları tüm kuşlar gibi özgür ve uçan hayvanlardır. Tıpkı sizin yürümek isteyeceğiniz gibi onlarda uçarak varlıklarını hissederler. 

  • Sultan papağanınızın yem konusunda ise ise bol vitaminli ve sevdiği besinlerden oluşan kaliteli bir yem seçmelisiniz.

  • Sultan papağanı iletişimi seven bir kuş olduğu için onunla sık sık konuşmalı ve yanağında tüyleri yumuşakça severek onunla temasta bulunmalısınız. Unutmayın ki sizin nasıl arkadaşlarınıza ihtiyacınız varsa onunda tek arkadaşı sizsiniz ve bu yüzden ona sık sık sevginizi göstermeli ve yalnız bırakmamalısınız.

  • Ayrıca sultan papağanını evde sürekli vakit geçirdiğiniz aktif olan bir odaya koymanız gerekmektedir.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
7
4
3
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın