Görüş Bildir
Haberler
Süleyman Seba İle Birlikte Tarihe Gömülen 5 Kavram

Süleyman Seba İle Birlikte Tarihe Gömülen 5 Kavram

Cem Onedio
13.08.2014 - 23:54 Son Güncelleme: 14.08.2014 - 16:37

Cümleye 'şu veya bu takımlı biri olarak diye başlamak' bile acıma saygısızlık gibi geliyor. Bir insan olarak hiç görmediğim ama örnek aldığım amcamı kaybetmiş gibiyim. Çoğumuz benzer hislerle aldık belki de haberi. Hepimizin aklında sadece 'ne iyi adamdı be' diye bir ah kaldı. Biz başarıya odaklı, endüstrileşmiş, ikincilerin hatta birincilerin bile kovulduğu bir sektörün sevdalıları; Lefter, Metin Oktay, Baba Hakkı gibi veya Selçuk Yula gibi 'iyi' insanları çok tanıyamadan kaybetmenin mağdurlarıyız. Futbol efendiliğin son kalesini kaybetti, insanlıksa onunla birlikte bazı kavramları yitirdi. Ama sözleri hayat tarzı daima onu EFSANE BAŞKAN olarak hafızalarda yaşatacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kimsenin adamı olmamak

Kimsenin adamı olmamak

'Beşiktaş için bir şeyler yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın.' Bunun sadece bir takım için söylendiğini düşünmüyorum.

Şerefli ikincilik

Şerefli ikincilik

Bazı durumlarda mağlup olanın galip olduğu gerçeği. Yarış atı gibi yetiştirilen, başarı yolunda Machiavelli  felsefesiyle her yolu mübah gören çoğu kişi için anlamını çoktan yitirmiş o söz.

Onursal başkanlık

Onursal başkanlık

Bazı mertebeler kişilerle birlikte tarih oluyor.

Endüstriyel olmayan futbol

Endüstriyel olmayan futbol

Direndi, başarılı da oldu ama futbol bir noktadan sonra şampiyonluktan çok transfer yapıp forma satma işi olmuştu. Sonunda Ahmet kaldı Seba gitti.

Dürüst yöneticilik, efendilik.

Dürüst yöneticilik, efendilik.

“Herkesi bir defa, bazılarını her zaman aldatabilirsiniz ama herkesi her zaman aldatamazsınız.” Efsanenin başladığı gün kurduğu cümle. Nasıl bir başkan olacağını anlatmış.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
0
0
0
0