Görüş Bildir
Haberler
Şule Çet Davasında İkinci Duruşma: Sanık, Babaya 'Kızına Sahip Çıksaydın' Dedi

etiket Şule Çet Davasında İkinci Duruşma: Sanık, Babaya 'Kızına Sahip Çıksaydın' Dedi

FreiGeist
15.05.2019 - 14:01

Şule Çet'in ölümüyle ilgili 2 sanığın, 'cinayet', 'nitelikli cinsel saldırı' ve 'hürriyeti tahdit' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 39'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın ikinci duruşması görüldü. Sanıklardan Çağatay Aksu'nun, Çet'in babasına yönelik 'kızına sahip çıksaydın' sözleri salonu karıştırdı. Mahkeme sanıkların tutukluluk halinin devam etmesine karar verdi. 

Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand ile Şule Çet'in babası İsmail Çet, aile yakınları ve tarafların avukatları katıldı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının avukatı da şikayetçi olarak duruşmada hazır bulundu.

Yoğun katılımdan dolayı duruşmaya geç başlanırken, izleyicilerin bir kısmı mahkeme salonuna alınmadı.

Yoğun katılımdan dolayı duruşmaya geç başlanırken, izleyicilerin bir kısmı mahkeme salonuna alınmadı.

BBC Türkçe'den Fundanur Öztürk'ün aktardığı bilgiye göre, duruşma Şule Çet’in avukatı Umur Yıldırım’ın savunması ile başladı.

Yıldırım, ilk duruşmadan sonra olay gecesine dair ortaya çıkan video görüntülerle, polisin olay yeri görüntüleri arasında fark olduğunu söyledi:

“Gece çekilen videolarda koltukların simetrik olduğu gözüküyor ancak olay yeri fotoğraflarında simetrinin bozulduğu gözüküyor. Çünkü koltuğun kenarındaki penceren Şule’yi attılar, koltukların pozisyonu bozuldu.

Gece çekilen videolarda Şule’nin atıldığı camın bir karış kadar bir açıklıkta olduğu görülüyor. Sabahki olay yeri görüntülerinde ise pencerenin son noktasına kadar açık olduğu görülüyor. Çünkü oradan Şule’yi attılar.

Stor perdeler, olay gecesi çekilen videolarda 30 santim aşağı pozisyonda. Olay yeri fotoğraflarında ise tamamen yukarıda olduğu görülüyor. Çünkü gece mahrem bir şey yaşanırken perdeleri kapattılar, sonra da tamamen açtılar.”

'Zanlı uyumuyordu'

'Zanlı uyumuyordu'

📷 @Serkan_Alann

Yıldırım ayrıca sanıkların telefonlarının baz istasyonu kayıtlarına göre, Berk Akand’ın olayın gerçekleştiği süre içerisinde hareket halinde olduğunu ve iddia ettiğinin aksine uyumadığını ve olayın ‘hem sanığı hem de tanığı’ olduğunu ifade etti ve 'Berk Akand bu davanın en büyük sanığı olduğu kadar en büyük tanığıdır. Sanıkların aralarında çıkar çatışması var. Biz Berk’in itiraflarını bekliyoruz. Anlattıkları hikayeye bizim karnımız tok” dedi.

Akand ise bununla ilgili, “Ben uyumuyordum, kendimden geçmiştim. Ayakta durmuyordum ve bu yüzden uyuyordum. Ben itirafçı falan da olmadım. Sadece savcı ilk ifademi aldığı zaman, Çağatay’ın olaydan sonra bardaklarını yıkadığını söyledim. Savcı, ‘Kız düştükten sonra bardak mı yıkadı?’ diye sordu, ‘Evet efendim, kendisine sorarsınız’ dedim.”

Sanık avukatlarının, Çet’in babasının kendisine para göndermediği için intihar ettiği iddiasını hatırlatan Yıldırım, “Hangimiz babamız para göndermiyor diye kendimizi gidip plazanın 20’nci katından attık” dedi.

Tanıkların ifadesine, sanık Çağatay Aksu’nun annesinin ifadesi ile başlandı.

Tanıkların ifadesine, sanık Çağatay Aksu’nun annesinin ifadesi ile başlandı.

Anne Aksu, “Oğlum o akşam beni aradığında bir iki saat işi olduğunu söyledi' dedi ve şöyle devam etti:

'En son gece ikiyi çeyrek geçe aradım. Ben ses tonundan alkol aldığını anladım. Sinirlendim Ramazan’da alkol içtiği için telefonu kapattım. ‘Anne Rıfkı’da oturduk, plazaya gittik. Odaya girdiğimde beli yarıya kadar sarkmıştı. ‘Ben gidiyorum’ dedi ve düştü’ dedi.'

Anne Aksu, sanık avukatı Umur Yıldırım’a şu şekilde seslendi:

'Bizim mal varlığımızı bu kadar insana açıklar mısınız? Şu anda kirada oturuyorum, arabam yok. Bu zamana kadar siz sosyal medyada hep konuştunuz biz sustuk.” 

Salondaki sanık yakınları sık sık savunma avukatlarına cevap verdi, avukatlar mahkeme düzeninin sağlanması talebiyle mahkeme heyetine seslendi.

Bu sırada sanık Çağatay Aksu, Çet’in babası yönelerek, “Kızına sahip çıksaydın” dedi.

Bu sırada sanık Çağatay Aksu, Çet’in babası yönelerek, “Kızına sahip çıksaydın” dedi.

Aksu’nun “Kızına sahip çıksaydın” sözü üzerine mağdur avukatları ile sanıklar arasında tartışma yaşandı.

Olay yerine ilişkin fotoğraflar gösterildi. Salondaki bir çok kişi ağlamaya başladı.

Olay yerine ilişkin fotoğraflar gösterildi. Salondaki bir çok kişi ağlamaya başladı.

Sanık Çağatay Aksu: "Beni tecavüzcü, katil diye yazıyorlar. Allahaşkına beni beraat ettirin”

Sanık Çağatay Aksu: "Beni tecavüzcü, katil diye yazıyorlar. Allahaşkına beni beraat ettirin”

Sanık Berk Akand: "Kaçmak isteseydim benim saçımın telini bulamazlardı"

Sanık Berk Akand: "Kaçmak isteseydim benim saçımın telini bulamazlardı"

Taraf beyanlarının alınmasının ardından mahkeme başkanı ara kararı açıkladı.

Taraf beyanlarının alınmasının ardından mahkeme başkanı ara kararı açıkladı.

Sanıkların tutukluluk hallerinin devam etmesine hükmeden mahkeme, olayın gerçekleştiği plazada keşif yapılmasını kararlaştırdı.

Şule Çet'in olay gününe ait telefon kayıtlarının dosyaya kazandırılmasına karar veren mahkeme, ayrıca Çet'in psikolojik tedavi gördüğü kurumlardan evrak ve kullandığı ilaçların etkilerine ilişkin rapor alınmasını istedi.

Olay gecesi sanıkların yer aldığı güvenlik kamerası kayıtlarının ise dudak okuma yöntemiyle deşifre edilmesi için bilirkişi tayin eden mahkeme, duruşmayı erteledi.

Üçüncü duruşma 10 Temmuz 2019 saat 10.00’da görülecek.

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
liz

“Ben dünyaya cezaevinde çürümek için gelmedim'' derken bile iğrençsin, o kızcağız da dünyaya sizin gibi pislikler tarafından tecavüze uğrayıp pencereden atıl... Devamını Gör

Drn d.

İnş. gün ışığı görmeden gebersinler orada!

Kzlt

Savunmalar mide bulandırır. Pişmanık yok vicdan azabı yok adam yaptığını kendine hak olarak görüyor. "Kızına sahip çıksaydın" it oğlu itlere yakışır cümleler... Devamını Gör

sensizsinema

Tecavüzcü şerefsizin teki, devlet dairesinde, yargı önünde "kaçmak istesem siz benim saçımın telini bulamazdınız" diye bütün devleti tiye alan ve aşağılayan ... Devamını Gör

Gamze

Aynı şeyi düşündüm. Resmen dalga geçmiş, artislik yapmış. Gönül isterdiki hadi kaç bakalım kaçabiliyosan hapisten diyip içeri tıkacak birisi olsaydı.