Görüş Bildir
Haberler
Stranger Things'i Şimdiden Özleyenler İçin Yeni Sezonu Beklerken Keyifle İzleyebileceğiniz 23 Film

Stranger Things'i Şimdiden Özleyenler İçin Yeni Sezonu Beklerken Keyifle İzleyebileceğiniz 23 Film

Çağla
21.07.2019 - 13:02

Bu filmlerin bazılarında Stranger Things'e ilham olmuş sahneler bile var...

Açıklamalar beyazperde.com ve sinemalar.com'dan alınmıştır.

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/jennaguillau...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. E.T. the Extra-Terrestrial

1. E.T. the Extra-Terrestrial

IMDb: 7,9

Meraklı bir uzaylı grubu, ziyaret etmek ve meraklarını gidermek üzere dünyaya gelirler. Geri dönüşleri esnasında aralarından bir kişiyi memleketlerine döndürmeyi unuturlar. 3 milyon yılı uzaktan gelen bu sevimli yaratık korku içerisinde, hiç tanımadığı bir yerde tek başına kalmıştır. Elliot isimli, 10 yaşlarında bir çocuk, yapayalnız olan bu yaratığı sahiplenip evine götürmeye karar verir. Elliot, sadece E.T'yi tanırken değil; önyargıları yıkmaya çabalarken de büyük bir efor sarf edecektir.

2. The Goonies

2. The Goonies

IMDb: 7,8

Çevresiyle uyumsuz bir grup genç birlikte geçirecekleri son birkaç günde eve kapanıp yeni ve eğlenceli bir uğraş bulabilmenin peşindedir. Macera peşinde koşan ve her biri birbirinden farklı karakterlerden oluşan bu grup bir gün tavan arasında tanınmamış bir korsan tarafından yazılan gizemli bir hazine haritasıyla karşılaşırlar.

3. Stand by Me

3. Stand by Me

IMDb: 8,1

Benimle Kal, kayıp bir cesedin ardına düşen bir grup çocuğun maceralı yolculuğunu konu ediyor. Film bir yazar olan Gordie Lachance’nın gözünden anlatılır. Gordie gazetelere göz gezdirirken bir çocukluk arkadaşının öldüğü haberini görür. Daha sonrasında birlikte atıldıkları maceralı yolculuğu hatırlamaya başlar… Gordie sessiz ve akıllı bir çocukken tek uğraşı büyük zevk aldığı kitapları okumaktır. Vaktinin çoğunu birlikte geçirdiği arkadaşları Chris, Teddy ve Vern’le birlikte, kasabayı saran cinayet haberini duymuşlardır.

4. Aliens

4. Aliens

IMDb: 8,4

Film, Nostromo’da hayatta kalan tek kişi olan Ellen Ripley’in yıllar sonra uyanışıyla başlıyor. Ripley kısa bir süre sonra yaratık yumurtalarına rastladıkları gezegende garip şeyler olduğunu, bu ıssız yerin artık bir yerleşim yeri haline geldiğini ve yaratıkların bir koloni kurduklarını anlatıyor; ancak şirket yetkilileri bu felaket uyarısına inanmıyor.

5. Fast Times at Ridgemont High

5. Fast Times at Ridgemont High

IMDb: 7,2

Lisede öğrenim gören bir grup öğrencinin karşılaştığı yeni tecrübeler ve gündelik hayatlarında yaşadıkları sıradan olaylar üzerinden ilerleyen film, Güney Kaliforniya'daki bir lisede geçiyor. Stacy ve Mark ilk buluşmalarının ardından hayal kırıklığı yaşadıkları bir gece geçirir. Arkadaşları Linda ve Mike ise bu sorunlarına farklı tavsiyelerde bulunur... Öte yandan Stacy'nin ağabeyi Brad, okuldaki son senesindedir ve çeşitli iş yerlerinde bir türlü dikiş tutturamaz. Sörf tutkunu Jeff'in ise tarih öğretmeni Mr. Hand ile başı derttedir...

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ghostbusters

6. Ghostbusters

IMDb: 7,8

Paranormal konulara düşkün Dr. Peter Venkman ve 3 kafadar akademisyen arkadaşı bir işe yaramadıkları gerekçesiyle Columbia Üniversitesi’nden atıldıklarında kendi işlerini kurmaya karar verirler ve hayalet avcılığı şirketi Ghostbusters doğar.

7. Firestarter

7. Firestarter

IMDb: 6,0

Andrew ve Vicky McGee bir lisede deneyler üzerine çalışarak para kazanmaktadırlar. Fakat bu sıra dışı deneyde gizem dolu, endişe uyandıran bir şeyler vardır. Psişik güçler üzerine çalışan bu çift evlenirler ve Charlie adını verdikleri bir kızları olur. Fakat küçük kızın sadece düşünce gücüyle yangın çıkartma, çevresini ateşe verme yeteneğini çok geçmeden ortaya çıkar.

8. Indiana Jones and the Temple of Doom

8. Indiana Jones and the Temple of Doom

IMDb: 7,6

Şangay’da bir gece kulübündeki kargaşadan son anda kaçan Indiana Jones, yanında uzakdoğulu küçük yardımcısı ve istemeden kader birliği ettiği genç ve çekici şarkıcı Willie olduğu halde, kendisini Hindistan’da bulur. Maceraperest arkeolog, küçük bir köydeki çocukları kaçırarak madende çalıştıran ve zulüm eden Thuggee tarikatıyla karşı karşıya gelir. Kana susamış bu şeytani tarikatın hedefi, yüz yıl önce İngiliz sömürgeciler tarafından yasaklanan korkunç eylemlerine devam etmek için madenlerde kaybolmuş olan kutsal elmasları bulmaktır.

9. The Thing

9. The Thing

IMDb: 8,1

Şey, John Campbell'ın kısa öyküsünden uyarlanmıştır. Kuzey kutbunun buz tutmuş topraklarında bir kurdun peşinden koşan Norveçli bilim insanları Amerikan Antartik araştırma üssüne kadar gelmişler fakat burada esrarengiz bir şekilde can vermişlerdir. Neler olduğunu anlayabilmek için dışarı çıkan Amerikan bilim adamları Norveç araştırma üssüne gidip esrarengiz olayı çözmeye karar verirler. Norveç bölgesine yaklaştıklarında buldukları şeyler esrarengiz ve tüyler ürpeticidir.

10. The NeverEnding Story

10. The NeverEnding Story

IMDb: 7,4

Bastian, okul zorbaları tarafından işkence gören, kasvetli bir hayat yaşayan genç bir çocuktur. Bir gün okul arkadaşlarının zorbalığından kaçan Bastian bir kitapçıya sığınır. Burada kitapları incelemeye başlar ve yaşlı kitapçı ile sohbete koyulur. Sohbet sırasında kitapçı, eski bir hikaye kitabından bahseder ve onu kitabın tehlikeli olduğu ile ilgili uyarır. Kitapla ilgili kafasında bir sürü soru işareti oluşan Bastian daha fazla dayanamaz ve kitabı ödünç alarak çatı katında okumaya başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Back to the Future

11. Back to the Future

IMDb: 8,5

Geleceğe Dönüş'te, deli dolu bilimadamı Dr. Brown zamanda yolculuğu mümkün kılan bir araba geliştirir. Bu makineyi ilk kullanan genç Marty ufak bir zamanlama yanlışıyla gelecek yerine geçmişe gönderilir. Otuz yıl öncesine dönen Marty’nin burada yaptığı bir hamle, kendi kaderini ilginç bir noktaya sürükleyebilecek bir hataya sebebiyet verir. Artık Marty’nin yapması gereken tek şey kendi doğumunu bile engelleyecek bu hatayı bir şekilde düzeltmeye çalışmak olacaktır.

12. The Terminator

12. The Terminator

IMDb: 8,0

Terminatör, çekildiği dönemden çok uzak bir gelecekte, 2029 yılında geçmektedir. Fütüristik filmde yeryüzü artık robotlar tarafından kontrol edilen ve bu robotlara karşı savaş veren bir grup insanlık direnişçisinin yaşadığı bir gezegendir. Makineler sahip oldukları sınırsız gücü istedikleri gibi kullanmakta, sadece daha fazla güçlü olmanın peşindedirler.

13. Die Hard

13. Die Hard

IMDb: 8,2

Zor Ölüm'de Noel gecesi New York polis departmanı dedektifi John McClane günden güne uzaklaştığı karısı Holly’le arasını düzeltmek ve tekrar barışmak için Los Angeles’a gelir. Holly şirketinin yılbaşı partisi için Nakatomi Plaza’dadır ve McClane bu binaya doğru yola çıkar. McClane plazaya vardığında kıyafetlerini değiştirmek için bir odaya girer. Bu esnada bir grup Alman terörist binayı kuşatarakk içindeki insanları rehin alır. Ellerinden kurtulabilen tek kiş,i McClane’dir. Şimdi McClane’e düşen görev içerisinde eşinin de bulunduğu bu kalabalığı kurtarmak olacaktır.

14. Dawn of the Dead

14. Dawn of the Dead

IMDb: 7,9

Özel polis Peter ve Roger, et yiyen zombiler tarafından ele geçirilen bir apartmanı temizledikten sonra yakındaki bir televizyon istasyonuna sığınırlar. Burada tanıştıkları iki televizyoncuyu da yanlarına alarak helikopterle binadan kaçarak bir alışveriş merkezine ulaşırlar.

Erzak almak üzere kısa bir süre için uğradıkları alışveriş merkezinde hesapladıklarından daha fazla kalmaları gerekecektir, çünkü anlaşılmayan bir nedenle tüm zombiler bu binaya girmeye çalışmaktadır. Zombiler aracılığı ile tüketim toplumu eleştriliyor.

15. Red Dawn

15. Red Dawn

IMDb: 6,4

Ruslar, Küba ile birleşip Amerika'da bir kasabayı işgal eder, bu hengamede başta Jed ve Matt olmak üzere birkaç genç dağa çıka,r gerilla eğitimi yapar, geyik kanı içer... Bu arada, kasabada insanlar tel örgü içine alınıp bilinçlendirme kampında dev ekranlardan komünist eğitime tabi tutulur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Invasion of the Body Snatchers

16. Invasion of the Body Snatchers

IMDb: 7,4

Araştırmacı Elizabeth Driscoll, son zamanlarda gökyüzünden yağmakta olan çiçek sporlarından birini alıp incelemek üzerine evine getirir. Kısa bir süre sonra erkek arkadaşı Geoffrey'in bir anda tuhaflaşmasına ve mesafeli tavırlarına tanık olur. Bu değişimin ciddiyetinin boyutlarını keşfetmekte olan kadın iş arkadaşı Matthew Bannel'a gider ve birlikte durumu araştırmaya başlarlar. Ortaya çıkan sonuç ise ürkütücü olur.

17. The Princess Bride

17. The Princess Bride

IMDb: 8,1

Prenses Gelin Buttercup isimli masal kahramanının hikayesine odaklanır. Florin isimli hayali bir ülkenin çiftliğinde yaşayan Buttercup ile çiftlik çalışanlarından biri arasında masumane bir aşk doğmuştur. Buttercup'a duyduğu aşk için yaşadığı yeri terk eden Westley iyi bir geleceğe sahip olup evlenebilmeleri için bir gemiye atlar. Fakat yolculuk sırasında korsanların saldırısına uğrayan gemi iki aşığı birbirinden ayırır. Westley'nin öldüğünü düşünen Buttercup derin bir hüzne ve umutsuzluğa kapılır.

18. The Karate Kid

18. The Karate Kid

IMDb: 7,2

Daniel’ın annesi California’da iyi bir iş bulur ve New Jersey’i terk edip buraya taşınırlar. Bu yeni şehirde ilk arkadaşı Ali ve okulun popüler kızlarından biri olacaktır. Ancak bu ilişki bu çekici kızın erkek arkadaşı Johhny’i fazlaca kızdırır. Johnny dövüş sanatlarında en yetenekli öğrencilerden biridir ; bu yeteneğini de vahşice ve etik olmayan bir şekilde kullanır. İlk kavgayı kaybeden Daniel, sonrasında fırsat buldukları her anda Johnny ve çetesi tarafından dövülür.

19. Beetlejuice

19. Beetlejuice

IMDb: 7,5

Barbara ve Adam yeni evlenmişlerdir ve birbirlerine deliler gibi aşıklardır. Bir gün bir araba kazasında hayatlarını kaybederler. Bir anda kendilerini New England'daki evlerinde hayalet olarak bulurlar. Ölümleri üzerine ev satılır ve bu eve sahip olan yeni aile oldukça sinir bozucu şahsiyetlerden oluşmaktadır.

20. Jurassic Park

20. Jurassic Park

IMDb: 8,1

Jurassic Park'ta fosilleşmiş bir sivrisinekten çıkarılan dinozor kanı, bilimadamlarına DNA ile yeniden dinozor yaratma imkanı verir. Dr. Hammond, bu DNA’dan yola çıkarak genetik olarak dinozorlar geliştirir ve bir tür hayvanat bahçesi açar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Gremlins

21. Gremlins

IMDb: 7,3

Rand Peltzer), hiçbir icadı olmayan başarısız bir mucittir. Yılbaşında ailesine hediye olarak Gizmo adında şirin küçük bir yaratığı getirir. Sevimli yaratıkla ilgili 3 önemli kural vardır. Gece yarısından sonra yemek verilmemeli, direk güneş ışığına maruz bırakılmamalı ve birkaç damladan fazla su içmemelidir. Bu kurallardan herhangi birine uyulmazsa korkunç sonuçlar beklemektedir.

22. It

22. It

IMDb: 7,4

Film, Maine'in küçük bir kasabasında yaşayan 7 çocuğu ele alıyor. Bu yedi arkadaş okullarında dışlanan bir gruptur. Ancak en büyük sorunları bu değildir. Arkadaşlar bir yandan hayatın getirdiği sorunlarla, bir yandan da ergenlikle uğraşırken, başlarına beklemedikleri bir bela daha açılır. Kurbanlarının korkularına göre şekle girebilen Pennywise, ürkütücü bir palyaço kılığında bu 7 çocuğa dehşet saçmaya başlar. Artık okuldaki sorunları, verecekleri hayatta kalma mücadelesine oranla bir hayli önemsiz kalacaktır...

23. Super 8

23. Super 8

IMDb: 7,0

Yıl 1979...Nevada’da Area 51’ adıyla anılan gizli bir askeri bölgeden Ohio’ya çok özel bir kargo taşınmaktadır. Bu kargoyu taşıyan yük trenine intihar saldırısı gerçekleştirilir ve tren raydan çıkar. Ancak tren kazası, bu özel kargonun serbest kalmasına neden olur. Dünya bunun sonuçlarını yaşayacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
38
21
12
7
5
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?