Görüş Bildir
Haberler
Daha İnce Bacaklar İçin 10 Kural

Daha İnce Bacaklar İçin 10 Kural

Spor Performans
11.04.2014 - 14:32 Son Güncelleme: 11.04.2014 - 15:38

Daha İnce Bacaklar İçin 10 Kural

Diyet haplarına, incelme vaat eden asılsız hurafelere, hatta spora bile gerek duymadan 3 hafta içerisinde pürüzsüz ve daha ince bacaklara sahip olmanız mümkün. Bikini sezonunun açılmasına henüz vakit var iken elinizi çabuk tutun ve aşağıda önerilen diyet programına hemen başlayın.

Belirtilen kurallara harfiyen uymanız ve yeme alışkanlıklarınızda birtakım değişikliklere gitmeniz gerekmekte. Güzel haber ise, 3 hafta içerisinde sadece kilo kaybetmekle kalmayacak, aynı zamanda daha sağlıklı görünecek ve hissedeceksiniz. Tek yapmanız gereken aşağıdaki 10 kurala uymanız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1)Sabah kalkar kalkmaz 2 büyük bardak temiz su için.

1)Sabah kalkar kalkmaz 2 büyük bardak temiz su için.

2)Gün içerisinde en az 8 bardak daha su için.

2)Gün içerisinde en az 8 bardak daha su için.

Tükettiğiniz her kahve, siyah çay ve yeşil çay için ekstra 1 bardak daha su için. Dilediğiniz kadar bitki çayı içebilirsiniz. Diğer tüm içecekler yasak.

3)Bulgur dışında tahıl ürünü yasak.

3)Bulgur dışında tahıl ürünü yasak.

Bu da demek oluyor ki 3 hafta boyunca ekmek, börek çörek, makarna, kek gibi yiyecekleri tüketmeyeceksiniz. Kulağa zor gelse de 3 hafta sonra vücudunuzdaki değişime inanamayacaksınız. Ayrıca bu ürünleri günlük diyetinizden çıkardığınız vakit aşermelerinizin ve iştahınızın belirgin ölçüde azaldığını fark edeceksiniz.

4)Rafine şeker yasak.

4)Rafine şeker yasak.

Doğal şekerden yana tercihinizi kullanın. Tüm meyveler birer doğal şeker kaynağıdır, dolayısıyla meyve tüketiminiz önemli. Güney Amerika kaynaklı bir ot olan Stevia hem şeker tadı verir hem de 0 kaloridir. Çayınızda ya da diğer yiyeceklerinizi tatlandırmak için Stevia kullanabilirsiniz.

5)Tüm sahte tatlandırıcılar yasak.

5)Tüm sahte tatlandırıcılar yasak.

Mısır şurupları ve yükse früktozlu tatlandırıcılar da bu yasak dahilinde. Bu açıdan 3 hafta boyunca alkol kullanmamalısınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6)Günde dört porsiyon protein alın.

6)Günde dört porsiyon protein alın.

Bir porsiyon yaklaşık olarak bir yumruğunuz ebatında olmalı. Yumurta, tavuk, balık ve kırmızı et kullanabilirsiniz. Süt ürünleri kullanımınızı azaltın ve mutlaka yağsız ya da yarım yağlı olanları tercih edin.

7)İstediğiniz kadar sebze tüketebilirsiniz.

7)İstediğiniz kadar sebze tüketebilirsiniz.

Pişmiş ya da çiğ fark etmez.

8)Yediğiniz sebze miktarının yarısı kadar meyve tüketin.

8)Yediğiniz sebze miktarının yarısı kadar meyve tüketin.

Örneğin, 6 porsiyon sebze tükettiyseniz 3 porsiyon meyve tüketebilirsiniz

9)Günde 2 yemek kaşığı yağ tüketin.

9)Günde 2 yemek kaşığı yağ tüketin.

Salatanızın, sebzelerinizin ya da protein kaynağınızın üzerinde sos olarak tüketebilirsiniz. Doğal baharatlar da diyetinizin bir parçası olabilir. Tuz kullanımınızı sınırlı tutmalısınız. Mayonez kesinlikle yasak.

10)Yüksek teknoloji medikal taytlardan edinin.

10)Yüksek teknoloji medikal taytlardan edinin.

Örneğin, selülit giderici ve yağ yakıcı özelliği olan taytlardan mutlaka edinin. Avrupalı kadınların vazgeçilmezi olan bu taytlar giyildiği andan itibaren mikro masaj uygulayarak siz hareket ettikçe bacaklarınızdaki yağların yakılmasına, dolayısıyla daha ince ve pürüzsüz bacaklara sahip olmanıza yardımcı olmaktadır. Spor yapmaya vakti olmayan kadınlar için birebir olan bu taytı yürürken, ev işi yaparken vs. giymeniz bacaklarınızın sıkılaşıp incelmesine ve deri altında bir kas tabakası oluşmasına olanak sağlayacaktır. Bu tür teknik anti-selülit taytların tedarikini Türkiye'de http://e-rahat.com/ aracılığıyla BV Sport yapmaktadır.

Bu taytı bacaklarınızı inceltmede ek destek olarak kullanabilirsiniz fakat belirtilen diyet programına uymanız şart. Sık sık yemeye, kendinizi aç bırakmamaya özen gösterin. Bu rejim programı, 3 saatte bir yediğiniz sürece kan şekerinizi sabit tutacaktır. Kalori hesaplamanıza gerek yok. Belirtilen gıdalara sadık kaldığınız sürece doyana kadar yiyin. Ayrıca yediğiniz her gıdayı bir yere not ederseniz hem diyet programına daha sadık kalırsınız hem de motivasyonunuz artar. Yanınızda mutlaka atıştırmalık taşıyın ve enerji seviyenizin düştüğünü hissettiğiniz her an bu atıştırmalıklarınızdan yiyin. Bu sayede diyet programınızın dışında sağlıksız, yağlı ve şeker oranı yüksek bol kalorili yiyeceklere yönelme riskiniz kalmaz. 

Ekmek yememek başta size zor gelebilir. 3 hafta sonra belirgin sonuçlar göreceğiniz günü hatırlayıp motive olabilirsiniz. Sandviçlerinizde ekmek yerine kıvırcık salata veya marul kullanmayı deneyin. 3 hafta boyunca ekmek tüketmemeniz kötü beslenme alışkanlıklarınızın ve aşermelerinizin körelmesini sağlayacaktır. Ayrıca akşama doğru yorulmadığınızı gördüğünüzde çok şaşıracaksınız! Diyet programınız bitse dahi sağlıklı beslenmeye devam etmek isteyeceğinizi göreceksiniz. Bu 10 kuralı vücudunuzla daha barışık olabilmeniz adına bir detox programı olarak da uygulayabilirsiniz.

Programa başlamadan önce bel ve uyluk ölçülerinizi alın. Takip eden haftalarda da ölçülmeyi ihmal etmeyin. Bacaklarınızın incelmekle kalmayıp aynı zamanda pürüzsüzleştiğini fark edeceksiniz. Selülitlerinizden kurtulmanız da cabası!

Egzersiz diyet programının bir parçası olmasa da, spor yapmanız daha etkili sonuçlar almanızı sağlayacaktır. Hareket ettiğiniz her an yağ yakıcı ve selülit giderici Keepfit taytınızı giymeyi ihmal etmeyin. Bu tayt ile haftada 4-5 gün 30-45 dakikalık yapacağınız tempolu yürüyüşler etkili sonuçlar verecektir. Dilerseniz yoga, pilates ya da diğer esneme egzersizleriyle süreci daha da hızlandırabilirsiniz.

Kilo vermeye ve bacaklarınızın incelmesine devam etmek istiyorsanız, perhizinize dilediğiniz kadar devam edebilirsiniz.  

Herhangi bir nedenden ötürü diyet programınızın dışına çıktıysanız korkmayın! Hemen U dönüşü yaparak yeniden başlayın. Diyet yaparken en çok karşılaşılan yanlış en küçük bir sapmada hevesin kırılması ve dolayısıyla diyetin bırakılmasıdır. U dönüşü yapmayı öğrenin ve 'Haftaya yeniden başlarım.' demek yerine o an yeniden başlayın. Kendinizi affedin. Unutmayın, tatlı şeyler yeme isteğinin azalması için 3 gün şeker tüketmemek yeterlidir. Şekerden ne kadar uzak durursanız o kadar az canınız isteyecektir. Rafine şeker yeme yanlışına düşmemek için çantanızda her zaman sağlıklı atıştırmalıklar bulundurmayı ihmal etmeyin!

İlk başta program size zor görünüyor olabilir. Uygulamaya başladığınız andan itibaren aslında hiç de zor olmadığını göreceksiniz. Program sonunda daha enerjik, daha ince ve daha sağlıklı görünecek ve hissedeceksiniz. Ayrıca programı uygulayan bir çok kadın cilt sorunlarında azalma olduğunu ve geceleri daha iyi uyku çektiklerini belirtti. 

İyi şanslar!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın