Görüş Bildir
Haberler
Soylu'nun Yardımcısıydı: Muhterem İnce AYM Üyesi Oldu

Soylu'nun Yardımcısıydı: Muhterem İnce AYM Üyesi Oldu

Emre Ordu
05.10.2022 - 22:06 Son Güncelleme: 05.10.2022 - 22:11

TBMM Genel Kurulunda yapılan oylamada Anayasa Mahkemesi üyeliğine, eski İçişleri Bakan Yardımcısı ve Sayıştay üyesi Muhterem İnce seçildi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Genel Kurulda, Anayasa Mahkemesinde boşalacak bir üyelik için gizli oylama yapıldı. Milletvekilleri, Sayıştay Başkanlığından bildirilen 3 adaydan Ali Osman Güçlü, Muhterem İnce ve Nükrettin Parlak arasından seçim yaptı.

Gerçekleştirilen ilk oylamada adaylardan hiçbiri, üye tam sayısının üçte iki çoğunluğu olan 400 oyu alamayınca ikinci tur oylama yapıldı.

İkinci tur oylamada da üye tam sayısının salt çoğunluğunun sağlanamaması üzerine, en çok oyu alan adaylardan Muhterem İnce ve Nükrettin Parlak arasından üçüncü tur oylamaya gidildi.

Üçüncü turda kullanılan 302 oyun 282'sini Muhterem İnce, 14'ünü ise Nükrettin Parlak aldı. 6 oy geçersiz sayıldı. Böylece Muhterem İnce, Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi.

CHP ve HDP demokratik olmadığı gerekçesiyle seçime katılmadı.

Soylu'nun yardımcısıydı

Soylu'nun yardımcısıydı

Yeni AYM üyesi Muhterem İnce, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yardımcılığı görevinde bulunmuştu. 

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç bugün düzenlediği basın toplantısında AYM üyeliğine Muhterem İnce'nin seçileceğini belirtmişti. Özkoç şunları kaydetmişti:

'Anayasa Mahkemesi'ne üye seçimi olacak. AKP kurumları çürümüş bir vaziyette. Yargıtay, AYM, bugün de Sayıştay. Bugün Sayıştay kontenjanından AYM'ye üye seçilecek. Seçim olmadan, kimin seçileceğini ben size buradan söyleyeyim. Muhterem İnce. İçişleri Bakan Yardımcısı idi bu zat. 29 Haziran 2022'de yani 3 ay önce de Sayıştay'a seçildi. Yani düğmeye basıldı. Koca Sayıştay'da, sanki başka kimse yoktu. 3 ay önce atanan kişi Sayıştay'ın listesinden aldırıldı bugün de Anayasa Mahkemesi'ne üyeliğine seçimi için Genel Kurul'a getiriliyor.

Hatırlayın. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan da 27 Ekim 2020 tarihinde Yargıtay'da seçilmişti. 23 Ocak 2021'de AYM'ye seçilmişti. Yasal mı, uygun mu? Değil. AKP için önemli mi? Değil. Biz dinlerken artık bir tepki veriyor muyuz? Vermiyoruz. Onlar devleti istedikleri gibi yönetiyorlar. Onlar adalet mekanizmasını istedikleri gibi kurguluyorlar. Onlar kendi oyunlarını Türkiye'de istedikleri gibi yapıyorlar. Peki bunun sonucunda sıkıntı yaşayan kim? Türkiye. '

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
46
22
7
3
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
h.ibrahim

soysuzlar çetesi iş başında (:

Halil Değerli

Kıyakçılığın sonu ayakçılıktır.... ..... 🤪😡🤪

Nekola Tesla

Muharrem İnce olarak okudum bir an Beyin error verdi skzkjaaanajanajaaqanimekizi