Görüş Bildir
Haberler
Sosyal Medya Yasağı Dış Basında

Sosyal Medya Yasağı Dış Basında

FreiGeist
07.04.2015 - 10:20 Son Güncelleme: 07.04.2015 - 13:46
İçeriğin Devamı Aşağıda
  • Telegraph: Rehine fotoğrafları yüzünden Youtube ve sosyal medyaya erişimi engellendi

Türkiye'nin giderek katılaşan hükümeti, rehine savcının görüntüleri nedeniyle Twitter ve Youtube'a erişimi engelledi.

Savcı Mehmet Selim Yılmaz'ın Adliye Sarayı'ndaki odasında rehin alındığı sırada yayınlanan görüntülerin ardından Türkiye'de Twitter ve Youtube'a erişim yasaklandı.

  • Guardian: Türkiye rehine olayında propagandaya karşı Twitter'ı yasakladı

Türkiye mahkemesi, geçtiğimiz hafta sol bir örgüt tarafından rehin alınan savcının fotoğraflarını yayınlanması dolayısıyla Youtube, Twitter ve Facebook'a geçici bir süre erişim yasağı koydu.

Sosyal medya yasağı tartışmalı fotoğrafları yayınlayan gazetelerle, websiteleri olmak üzere 166 linki içeriyor. Yedi gazete ise savcı Mehmet Selim Kiraz'ın fotoğraflarını yayınladığı gerekçesiyle ceza soruşturmasıyla karşı karşıya.

  • Financial Times: Türkiye Twitter ve Youtube'u engellerken tansiyon artıyor

Türkiye bir yıldan daha az bir süre içinde Twitter ve Youtube'u ikinci kez yasaklarken 7 Haziran'daki genel seçimlerden önce tansiyon artıyor. Hükümet Google'ı da engellemekle tehdit etti.

Mahkeme, sol örgütün savcının başına silah dayarken çekilen fotoğrafı yayınlayan 166 websitesinin bu görüntüleri sitelerinden kaldırmasına karar verdi.

  • BBC: Görüntülerin kaldırılmasından sonra Türkiye yasağı kaldırdı

Savcının başına silah dayanmış görüntülerin paylaşımının durdurulma kararının ardından sosyal medya yasağı da kaldırıldı.

Facebook ve Twitter yasağı kaldırılırken Youtube ile görüşmeler sürüyor.

Türkiye daha önce de sosyal medyayı engellemişti.

  • Independent: Savcının kuşatılma görüntülerinden sonra Türkiye'de Youtube, Twitter ve Facebook engellendi

Adalet Sarayı'ndaki kuşatma görüntülerinin paylaşılması nedeniyle Türk hükümeti aralarında Twitter ve Youtube'un da bulunduğu sosyal paylaşım sitelerini engelledi.

Türkiye geçtiğimiz yıl mart ayında dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın ikişkilerinin bulunduğu kişilerin de karıştığı iddia edilen yolsuzluk skandalı ile ilgili kayıtları gösterdiği gerekçesiyle Twitter ve Youtube'u yasaklamıştı.

  • Wall Streeet Journal: Türkiye'de Twitter'e erişim açıldı, Youtube yasağı sürüyor

Türk mahkemesi geçtiğimiz hafta ölümle sonuçlanan rehine krizindeki içeriği kaldırılmaması dolayısıyla Twitter ve Youtube'a erişimi engelledi. Böylece Türkiye bir yıl içinde ikinci defa sosyal medya platformlarını engellemiş oldu. Pazartesi akşamına kadar Twitter'a erişim yeniden sağlandı. Twitter, yasaklanan materyalleri içeren Tweet'leri kaldırdığını onayladı. Youtube'daki engelleme ise hala sürüyor.

  • New York Times: Rehine fotoğrafları yüzünden Türkiye Twitter ve Youtube'u engelledi

Geçtiğimiz hafta İstanbul'daki Adliye Sarayı'nda rehin alınan savcının fotoğrafı o andaki durumu herhangi bir kelimeden daha açık ve net bir şekilde anlatıyordu. Pazartesi günü İstanbul Adliyesinde savcı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alındığı sırada çekilen fotoğrafını kaldırmayan Twitter ve Youtube'a yasak getirirken aynı şekilde fotoğrafı paylaşan166 websitesine de erişim yasağı getirdi.

Gonca YAĞCI | DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0