Görüş Bildir
Haberler
Sosyal Medya Düzenlemesinin Detayları Belli Oldu: 'Temsilcilik Zorunluluğu ve Cezai Yaptırımlar'

etiket Sosyal Medya Düzenlemesinin Detayları Belli Oldu: 'Temsilcilik Zorunluluğu ve Cezai Yaptırımlar'

Batuhan
02.07.2020 - 09:01

AKP’nin sosyal medya taslağında Twitter, Instagram ve Facebook’a temsilci bulundurma zorunluluğu getiriliyor. Kişisel verilerin korunması hedefleniyor. Zararlı içeriği 24 saatte kaldırmayana 50 milyon Euro’ya kadar ceza verilen Almanya örneği de masada.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sosyal medya platformlarının kontrol altına alınması gerektiğine yönelik açıklamalarının ardından, AKP’nin konuyla ilgili hazırladığı kanun teklifi çalışmasının detayları ortaya çıktı. 

Hürriyet'ten Gizem Karakış'ın haberine göre düzenlemeyle, Twitter başta olmak üzere önemli sosyal ağlara hukuka aykırı içeriğin kaldırılması veya içeriğe erişimin engellenmesi için Türkiye’de temsilci bulundurma zorunluluğu getirilmesi planlanıyor.

Temsilci zorunluluğu

Temsilci zorunluluğu

AKP’nin üzerinde çalıştığı düzenlemeye göre, Türkiye’de temsilci bulundurulması için Twitter, Instagram ve Facebook gibi şirketlerin temsilcileri ile görüşmeler yapılıyor. Instagram ve Facebook gibi şirketlerin Türkiye’de ofis açmaya sıcak baktığı, Twitter’ın ise bu öneriye olumlu bir yaklaşımda bulunmadığı belirtiliyor.

Avrupa örnekleri incelendi

Avrupa örnekleri incelendi

Yapılacak düzenlemeyle, sosyal ağlarda vatandaşların kişisel verilerinin korunması da hedefleniyor. AKP Genel Merkezi’nde hukukçu kurmaylar ve bilişim hukukçuları ile bir araya gelerek Avrupa’daki uygulama ve modeller inceledi. AKP kurmayları, sosyal medya düzenlemesi konusunda Almanya ya da Fransa’da çıkarılan yasanın örnek alınabileceğini ifade ediyor. Almanya’da, 2018 yılında yürürlüğe giren ve sosyal medyada yayınları düzenleyen yasaya göre, Facebook, Twitter, Reddit ve YouTube gibi platformlarda yer alan zararlı içeriklerin 24 saat içerisinde ortadan kaldırılması, aksi takdirde 50 milyon Euro’ya varan para cezaları öngörülüyor.

Fransa'da da ceza sistemi var

Fransa'da da ceza sistemi var

Fransa’da ise ırk, din, cinsiyet veya engellilik konularında nefret söylemi barındıran içeriklerin 24 saat içerisinde, çocuk istismarı ve terör propagandası barındıran içeriklerin ise yalnızca bir saat içerisinde yayından kaldırılması gerekiyor. Aksi takdirde söz konusu platformlara içerik başına 1 milyon 250 bin Euro para cezası uygulanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sahte hesaplara ceza

Sahte hesaplara ceza

AKP kurmayları, sahte hesaplar açılmasını engelleyen bir düzenlemenin olacağını ve ağır cezai yaptırımlarının geleceğini ifade etti. Parti kurmayları, önümüzdeki günlerde tamamlayacakları çalışmayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunacak. Bu konuda MHP ile de görüştüklerini kaydeden parti kurmayları, sosyal medyada getirilecek düzenlemeyle ilgili gerekli bilgilendirmeleri yaptıklarını söylediler. Öte yandan, daha önce MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk’ün “Sosyal medyaya TC kimlik numarası ile girilsin” teklifine AKP’nin sıcak bakmadığı öğrenildi.

Ne olmuştu?

Erdoğan'ın açıklamaları sonrası sosyal medyadan tepkiler gelmişti

Erdoğan'ın açıklaması sonrası Akşener de mizahi bir yorum yapmıştı

Bahçeli sosyal medyaya veda etti

Siyasiler arasında sosyal medya üzerinden 'sosyal medya' atışmaları yaşandı

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
436
296
89
32
27
18
17
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Firat Aydin

Yillardir hayvanlari koruma yasasi cikaramayanlar 3-5 genc dislike atti diye birhafta icinde apar topar sansür düzenlemesi getiriyorlar. Ömrün 20 yilini siya... Devamını Gör

Emrullah Garip

HAYVANLARI KORUMA KANUNU'NU okudun mu? Eleştiri yapacaksanız adam gibi bir noktayı eleştirin laf kalabalığı yapmayın. Görende sanacak Ebu Hureyre'siniz.

Pasif Kullanıcı

Şu kısma dikkat edin haberdeki ----- Öte yandan, daha önce MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk’ün “Sosyal medyaya TC kimlik numarası ile girilsin” ----... Devamını Gör

Ahmet Sevindi

neden şaşırıyorsun . dış minnaklar bizleri dinlemek -izlemek-sosyal veya kişisel bilgilerimizi takip için uydu gönderiyor . Biz ise telekom denen evlerimize... Devamını Gör

yigitalp-tokur

Almanya’yı başka konularda örnek alsaydık keşke...

Firat Aydin

Almanyadaki duzenlemeler politik amaclarla baski kurmak icin degil,irkcilik ve vahset iceren görüntüler icin kullaniliyor.7 yildir Almanyada yasiyorum isters... Devamını Gör