Görüş Bildir
Haberler
Silvan'da 1 Polis Şehit Oldu, Sivil Can Kayıpları Var

Silvan'da 1 Polis Şehit Oldu, Sivil Can Kayıpları Var

Onedio Medya
05.11.2015 - 14:44 Son Güncelleme: 05.11.2015 - 16:41

Diyarbakır'ın 3 mahallesinde sokağa çıkma yasağı süren Silvan İlçesi'nde PKK'ya yönelik düzenlenen operasyon kapsamında çıkan çatışmalarda polis memuru Necmi Çakır ağır yaralandı ve kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Valilik, Müslüm Tayar ve Sertip Polat isimli kişilerin öldürüldüğünü açıkladı. Tayar'ın 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan arandığını, Polat ile ilgili soruşturmanın ise sürdüğü belirtiliyor. DHA'nın verdiği bilgiye göre Engin Gezici ve halası İsmet Gezici çatışmanın ortasında kalarak yaralandı ve kaldırıldıkları hastanede yaşamını yitirdi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde geçen Salı günü saat 05.00'den itibaren Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde, PKK'lıların kazdığı hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması için ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. 

Sokağa çıkma yasağının ardından mahallelerdeki barikatları kaldırmak, hendekleri kapatmak için zırhlı araçlar ve kepçelerle mahallelere giden polis ekiplerine uzun namlulu silahlarla ateş açılması üzerine çatışma çıktı. 

PKK'lıların Kannas tüfekle açtığı ateşte özel harekat polis memuru Necmi Çakır ağır yaralandı. Helikopterle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirilen Çakır, yapılan tüm müdahaleye rağmen şehit oldu. Şehit polis memurunun cenazesi Diyarbakır'da yapılacak törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Trabzon'a gönderilecek.

Valilikten açıklama

Diyarbakır Valiliği, süren çatışmalara ilişkin yaptığı açıklamada Müslüm Tayar ve Sertip Polat adlı kişilerin öldürüldüğünü, Tayar'ın, 'cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak' ve 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlarından arandığı duyurdu. Güvenlik güçleri Silvan'da dünkü çatışmalarda 20 yaşındaki öldürülen Polat ile ilgili soruşturmayı ise sürdürüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çatışmanın ortasında kalan siviller hayatını kaybetti

DHA Silvan muhabiri Ergün Yılmaz'ın verdiği bilgiye göre, çatışmaların sürdüğü mahallelerde dün akşam yoldan karşıya geçmeye çalışan 3 çocuk babası 24 yaşındaki Engin Gezici, silahla vuruldu. Gezici'nin vurulduğunu gören halası 55 yaşındaki İsmet Gezici de gittiği olay yerinde çatışmanın ortasında kalarak silahla yaralandı. Yaralı Engin Gezici ile halası İsmet Gezici, Silvan Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalelerin ardından Diyarbakır'a sevk edildi. Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Engin Gezici ile İsmet Gezici hayatlarını kaybetti.

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde dün gece de silah ve patlama sesleri duyuldu. Çatışmalar sırasında sokağa çıkma yasağının bulunmadığı Cami Mahallesi Diyarbakır Caddesi'ndeki bir eve dün gece roketatar isabet etti. Apartmanın 3'üncü katındaki dairenin mutfak bölümüne isabet eden roketatar hasara neden olurken, şans eseri yaralanan olmadı. Polis ekipleri roketatarın isabet ettiği evde incelemelerde bulunup, roketatarın parçalarını incelemek üzere aldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda