Görüş Bildir
Haberler
Skype Aramaları Hindistan'da Yasaklandı

Skype Aramaları Hindistan'da Yasaklandı

Batuhan
09.10.2014 - 16:24

Sektörün en çok tercih edilenlerinden olan Skype çok yakında Hindistan genelinde neredeyse kullanılamaz hale gelecek. Program ile telefonları aramak yasaklanıyor.

Uzun yıllardır çizdiği başarılı performans ile yoğun kullanıcı kitlesini elinde tutmayı başaran Skype, ilginç bir kararla birlikte şaşırtıcı bir yasağın konuğu oldu.

Skype, Hindistan'daki bazı mercilerin kararı ile sadece yazılı ve sesli sohbet seçenekleriyle kullanılabilinecek. Yazılım ile herhangi bir ev ya da cep telefonunu aramak mümkün olmayacak.

Skype'tan Skype'ı arama opsiyonu halen açık olsa da dedikodular bu seçeneğin de yasaklanabileceğini söylüyor. Bunun yanısıra Hindistan dışından Skype ile ülkedeki bir ev ya da cep telefonunu aramak yine mümkün. Kısacası bu anlamsız yasak sadece Hintli kullanıcıları kapsıyor. Bir başka seçenek ise Hindistan vatandaşlarının yurt dışına yine Skye ile arama yapabilmeleri!

Yasak yayılabilir mi?

itibaren geçerli olacak bu yasağın ülkedeki hizmet sağlayıcılarının kazançlarına sekte vurmaması için hayata geçirileceği söyleniyor. Viber, Google Hangouts ve WhatsApp (arama özelliği aktif olduğu zaman) gibi örneklerin ise bu yasaktan etkilenip etkilenmeyeceği ise belli değil.

Premium Skype hizmeti alan veya hesabında kredi bulunan Hintli kullanıcıların geri ödeme alacağı ya da özel Wi-Fi hizmetinden faydalanacakları da bir başka bilgi.

Benzeri yasakların ülkemize de uğramaması dileğiyle!

Yazan: Burçin Aygün

SDN - ShiftDelete.Net

Kaynak: http://shiftdelete.net/skype-aramalar...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0