Görüş Bildir
Haberler
Sivas'ta, Beşiktaş’tan Kritik Galibiyet

Sivas'ta, Beşiktaş’tan Kritik Galibiyet

Enver K.
08.03.2015 - 13:24 Son Güncelleme: 08.03.2015 - 16:06
İçeriğin Devamı Aşağıda

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Beşiktaş deplasmanda Sivasspor ile karşılaştı.

Sivas 4 Eylül Stadında oynanan karşılaşmayı Beşiktaş, ilk yarıda bulduğu tek gol sonucu 1-0 kazandı.

Beşiktaş'a 3 puanı getiren gol maçın 44. dakikasında Kanadalı orta saha oyuncusu Atiba'dan geldi.

Bu sonuçla Beşiktaş puanını 51 yaptı. Sivasspor ise 24 puanda kaldı. Ligin 24. haftasında Beşiktaş sahasında Kayseri Erciyesspor'u konuk edecek. Sivasspor ise deplasmanda Çaykur Rizespor'la karşılaşacak.

STAT DOLUYDU

Medicana Sivasspor ile Beşiktaş arasında oynanan karşılaşmaya futbolseverler ilgi gösterdi. Güzel bir havada oynanan maçta taraftarlar tribünleri doldurarak takımlarına destek verdi. Karşılaşmayı izlemek üzere çevre illerden gelen yaklaşık 800 dolayındaki Beşiktaş taraftarı, kendilerine ayrılan kale arkası tribününde takımlarına destek verdi. Sivasspor'u desteklemek için yaklaşık 12 bin dolayında futbol sever tribünlerdeki yerini aldı.

AYDIN KARABULUT YEDEK

Disiplinsiz hareketleri yüzünden kadro dışı bırakılan, geçen hafta ise affedilerek takıma dönen Aydın Karabulut, 18 kişilik kadroda yedekler arasında yer aldı.

SAHAYA PANKARTLA ÇIKTILAR

Her iki takım da sahaya 'Dünya kadınlar günü kutlu olsun' yazılı pankart ile çıktı.

BEŞİKTAŞ TARAFTARI SERGEN'İ UNUTMADI

Maçtan önce Sergen Yalcın, Slaven Bilic'e başarılar diledi. Beşiktaşlı taraftarlar da Sergen Yalçın'ı da tribünlere çağırdı. Sergen Yalçın el sallayarak karşılık verdi. Beşiktaşlı bazı futbolcular da Sergin Yalçın'ın yanına gelerek sohbet ettiler.

MAÇ TEMPOLU BAŞLADI

İki takım arasındaki maç güzel bir zemin ve güzel bir havada oynanırken Beşiktaş'ın üstünlüğü rakibine vermesi dikkat çekti. Sivasspor maç boyunca topun sahibi olurken siyah beyazlı ekip düşük bir tempoda oynadı ve etkisiz ataklar geliştirdi.

3. dakikada gelişen Beşiktaş atağında Sosa'nın pasıyla top sağ koridoru kullanan Gökhan'a geldi. Siyah beyazlı takımın yıldızı ceza alanı ön bölümüne kadar gidip şutunu çekti ama savunmaya çarpan top kornere gitti. 11'de ise ev sahibi ekip etkili geldi. Sağ kanattan Cicinho'nun ceza alanına ortasında savunmanın karşıladığı topu ceza alanı dışında, kaleyi karşıdan gören bir noktada kontrol eden Aatıf mükemmel şutla Cenk'in koruduğu 3 direk arasına yolladı ancak meşin yuvarlak gol olmak yerine direği yalayarak auta gitmeyi tercih etti.

CICINHO TEHLİKESİ

23.dakikada siyah beyazlılar zorunlu bir değişikliğe gitmek zorunda kaldı. Arjantinli yıldız Jose Sosa kendini yere bıraktı ve daha fazla oyuna devam edemeyerek yerini Tolgay Arslan'a bıraktı. Değişiklikten 2 dakika sonra Sivasspor adına kullanılan serbest vuruşta Cicinho'nun ceza alanına etkili ortasını Da Costa kafayla tamamlamak istediyse de sonuç alamadı. Dakikalar 34'ü gösterirken yine Cicinho'nun ceza alanına etkili ortasında kafalardan seken top sol çaprazda bir anda boşta kaldı. Topu alan isim savunmadan çıkıp gelen Da Costa'ydı. Brezilyalının orta şut karışımı vuruşunda kaleci Cenk topu parmaklarının ucuyla kornere çeldi.

NECİP & ATIBA A.Ş.

44. dakikada Necip'un uzun mesafeli pasında savunmanın arkasına iyi kaçan, Atiba sıçradı ve ayağının ucuyla yaptığı tek vuruşun karşılığını gol olark aldı: 1-0. Golde özellikle Demba Ba'nın Atiba için koşu alanını boşaltması dikkat çeken bir detay olarak göze çarptı. Bu gol aynı zamanda ilk yarının da sonucunu belirledi.

SİVAS TEK KALE YAPTI

İkinci yarıda üstün oynayan taraf Sivasspor'du. Sağlı sollu atakları ile beraberlik kovalayan Sergen Yalçın'ın öğrencileri ceza alanı içine girmekte zorlanmadılar ancak kaleci Cenk engelini bir türlü geçemediler. 55. dakikada gelişen Sivasspor atağında Utaka'nın ceza alanı içinden şutunda top üstten az farkla auta çıktı. 58. dakikada ise sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda yine Cicinho, ceza alanına ortasını yaptı. Cenk'in tokatladığı topu Necip karşıladı. Atağın devamında Burhan sağ kanattan ceza alanına çok etkili bir orta yaptı fakat kalenin hemen önünde yer alan Utaka'nın kafasını sıyıran topu Serdar kornere gönderdi.

BURHAN DENEDİ AMA...

Dakikalar 61 olduğunda Sivasspor yine çok etkili geldi. Burhan Eşer sağ kanattan çalımlarla ceza alanına girip Cicinho'ya pasını verdi. Brezilyalı, ceza alanı içinde son çizgiye inip yerden topu çevirdi ama son anda bir kez daha Serdar araya girerek pozisyonu uzaklaştırdı. 68'de yine sağ kanattan gelişen Sivasspor atağında Burhan, Opare'nin üstüne üstüne gidip ceza alanına girdi ve girer girmez uzak köşeye sert bir plase gönderdi. Bu vuruşta da top yandan az farkla dışarıya gitti. 90+4. dakika ise Utaka'nın ceza sahası içinde yaptığı kafa vuruşu üst direğe çarparak oyun alanı dışında çıktı.

Maçın devam eden süresi içinde iki takım da gol bulamayınca mücadele 1-0 Beşiktaş üstünlüğü ile sona erdi.

Sporx

Kaynak: http://www.sporx.com/besiktas-istedig...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0