Görüş Bildir
Haberler
Sırf Ben Beceremem Diye Mutfağa Girmiyorsanız İşinize Yarayacak 13 Basit İpucu

Sırf Ben Beceremem Diye Mutfağa Girmiyorsanız İşinize Yarayacak 13 Basit İpucu

mignon
04.08.2016 - 20:04

Mutfakta yapılan yemekler çok basit olsa da anında atom bombası patlamışçasına bir durumda bulabilirsiniz kendinizi. Daha sonrasında da mutfağa adım atmamaya yemin edersiniz. İşte bu gibi durumlardan kolayca kurtulmanız için işinize yarayacak ipuçları...

1. Yumurta bile kırmayı beceremiyorum kabuklarla başım belada diyenler...

Evet herkes beceriyor ama siz o yumurtayı kabuksuz kırmayı beceremiyorsunuz dimi? Merak etmeyin kolayı var! Parmağınızı ıslatıp tereyağından kıl çeker gibi alabilirsiniz.

2. Muz alıyorsunuz 3 gün sonra koca bir hüsran oluyorlar!

Şimdi her ne kadar kabuğu çok kararmış muzun tadı aşırı bozulmasa da görünüş açısından bizim için çöpe gitmeye mahkum yiyecekler arasında oluyorlar. Eh durum böyle olunca verdiğimiz para boşa gidiyor. Muzların saplarını alüminyum folyo ile hava almayacakları şekilde sararsanız normalinden daha geç kararmaya başlarlar.

3. Tabağı şef tabağına dönüştürecek şey: Yeşillikler!

Dilerseniz maydanoz dilerseniz ıspanak yemeğinize hangisinin uyumlu olduğunu düşünüyorsanız onu kullanın. Özellikle mantar çorbası gibi soluk gözüken yiyeceklerin içerisine biraz zeytinyağında sotelenip parlatılmış ıspanak can verecektir. Aynı şekilde kremalı makarnalara en iyi gidenler de fesleğen ve maydanoz.

4. Bütün tavuk pişirirken hep kupkuru oluyor değil mi?

O kocaman tavuğu kurutmamak büyük başarı ister ancak bunun da kolayı var. Tavuğunuzun içerisine bir dilim limon koyup öyle pişirdiğinizde kurumayacak mis gibi bir de aromaya sahip olacaktır.

5. Püf noktalarından biri de kaynama noktasıyla alakalı!

Yiyecekleri düzgün pişirmek için en önemli şeylerden biri ısı. Yağın ya da suyun sıcaklığı emin olun yemekle olan anlaşmazlığınızı çözecek cinsten. Mesela en basiti makarna yaparken bile suyun kaynama noktasına ulaşmış olması enfes makarnalarınızın lapa olmaması ve birbirine yapışmaması için çok önemli!

6. Yumuşacık sosların sırrı: Tereyağı

Makarna ya da başka yemekler için yaptığınız sosları yumuşatıp pürüzsüz kıvama getirecek şey henüz sıcakken içerisine ekleyeceğiniz bir parça tereyağı. Tereyağı eridikçe sosu parlatıp güzelleştireceğini göreceksiniz.

7. Sebzeden nefret etmemeniz için size gereken: Baharat!

Evet o restoranlardaki sebze sotelerin enfes olmasının birkaç püf noktası var. Bunlardan ilki sebzelerin ölene kadar pişmemesi. İkincisi biraz sarımsak, zeytinyağı ile sotelenmesi ve son adım olarak baharat ekleyin.

8. Tuz sandığınızdan daha çok hayat kurtarır!

i.makeagif.com

İster tatlı ister tuzlu yapın. Yiyeceğin ham halinin tadını ortaya çıkarıp bize lezzetli gelmesinin nedeni kesinlikle tuz. Her ne kadar tuzsuz yemek yemeye özen göstersek de yine de her ağzımıza atacağımız yiyeceğe bir tutam tuz eklemeyi ihmal etmeyin.

9. Minik meyve ve sebzeleri bir çırpıda doğrayabilirsiniz!

Üzüm, domates ya da başka küçük meyve sebzeleri tek tek doğramakla uğraşmayın. İki tabağın arasına sıkıştırıp Fruit Ninja'daki gibi bir çırpıda kesin.

10. Mutfakta en çok özenilen şey işte bu!

Tavada krepleri ya da omleti işte şöyle havaya atarak çevirdiğinizde kendinizi dünyanın en başarılı şefi gibi hissediyorsunuz. Bunu da yapmak aslında çok kolay. İlk olarak temiz ve bir miktar yağlanmış yapışmaz bir tavanız olması gerekiyor. İkinci ve önemli kısım ise pişirdiğiniz şeyin altının tam olarak pişip tavadan ayrılmasını beklemelisiniz yoksa asla hareket ettiremezsiniz. Kısacası biraz sabır.

11. Her yemeğin dokusunun farklı olmasına dikkat!

Öyle her şeyi blendera atıp püre haline getirmeyin. Yiyecekleri tanıyın. Mesela kuru yemişlerin yemeğe katılma amaçları arasında hafif dokulu bir tat katmaktır. Onları un haline getirirseniz istediğiniz sonucu alamazsınız. Ya da sebzelerin hepsini minnacık hale getirirseniz sonucunda yemeğiniz maalesef lapa haline gelir.

12. Zaman zaman olgunlaşmasını evde tamamlamak durumunda kalabiliriz!

Bazen meyve ya da sebzeler markette tam olgun olmadan satılır ama tüketmeniz için biraz daha lezzetlenmesini istersiniz. Bu gibi durumlarda elma ya da domatesle aynı poşete ya da kese kağıdına koyup bekletirseniz gerekli sonucu alabilirsiniz.

13. Son olarak en önemlisi temiz ve düzenli bir mutfak!

Bir makarna yapacağınız zaman bile mutfak savaş alanına dönüyorsa bir durup düşünün acaba neyi yanlış yapıyorsunuz? İlk hedef olarak sadece kullanacağınız miktarda malzemeyi tezgaha çıkartın ve adım adım iş yapın. Her adımınız bittiğinde gerekli şeyleri kaldırıp temizleyin. Böylelikle hem yemek bittikten sonra bir savaş alanı temizlemek zorunda kalmayın, hem de yemek yaparken eliniz ayağınıza dolanmasın.

Onedio Yemek içeriklerini Facebook'ta takip etmeyi unutmayın!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
178
38
23
22
9
5
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Saçma Sapan

daha ocağı açmayı beceremiyorum :(

JUST LİKE

Yuh.

Donnie Darko

Alice Harikalar Diyarında macera yaşıyorsa bende mutfakta macera yaşıyorum -.-

Mehmet Günay

Ben evlendiğimde 2 defa mutfağa eşime yemek yapmak için girdim. o gün bu gün mutfağa girmem yasak :)

Özge

Kim uğraşacak yaaaa