Görüş Bildir
Haberler
'Sınır Kapılarını Açarız' Sözlerine İlk Yanıt Almanya'dan: 'Tehditler Fayda Sağlamıyor'

etiket 'Sınır Kapılarını Açarız' Sözlerine İlk Yanıt Almanya'dan: 'Tehditler Fayda Sağlamıyor'

Onedio Medya
25.11.2016 - 16:40

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in sözcüsü Ulrike Demmer, AB ile Türkiye arasındaki göçmen anlaşmasının, tüm tarafların çıkarına olduğunu belirtti. “Tarafların yönelteceği tehditlerin fayda getirmeyeceğini” ifade eden Demmer, “Zorluklar var. Ama bunların üstesinden gelmemiz gerek” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AB ile yeni bir gerginliğin yaşanmaması konusunda uyaran Demmer, 'Tehditler iki tarafa da fayda sağlamıyor' diye konuştu. Demmer, sıkıntı yaşanan konuların karşılıklı konuşarak çözülmesi gerektiğini vurguladı. Mültecilerle ilgili anlaşmaların ortak bir başarı olduğunu ifade eden Demmer, anlaşmanın devam etmesinin iki tarafın da çıkarına olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanlığı'nın Sözcü Vekili Sawsan Chebli de Türkiye'nin AB yolunda ilerlemesinin Alman hükümeti açısından büyük önem taşıdığını, bu konuda kararın Türkiye'ye ait olduğunu ifade etti.

Reuters’ın haberine göre, olağan basın toplantısında konuşan Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sawsan Chebli, “Gerçeklere bakıldığında her iki taraf da anlaşmaya sadık kalıyor ve bu her iki tarafın da çıkarına olduğu için devam edeceğini umuyoruz” ifadesini kullandı.

Brok: "Türkiye'ye daha çok zarar verir"

Brok: "Türkiye'ye daha çok zarar verir"

Avrupa Parlamentosu'ndaki oylamaya Ankara'dan gelen sert tepkilerle ilgili Avrupa Parlamentosu Dışişleri Komisyonu Başkanı Elmar Brok da bir açıklama yaptı.

Türkiye'nin AB ile yaptığı mülteci anlaşmasını sonlandıracağına inanmadığını belirten Brok, anlaşmanın Türkiye'nin de çıkarına olduğunu, Türkiye'nin ekonomik gelişiminin büyük ölçüde AB ile iyi ilişkilere bağlı olduğunu savundu.

Deutsche Welle'nin aktardığı bilgiye göre Brok, anlaşmanın iptalinin veya AB ile ilişkilerin kesilmesinin Ankara'ya daha fazla zarar vereceğini belirterek 'Bunu Türk hükümeti de biliyor' dedi.

Avrupa Parlamentosu'nda yapılan oylamada AB'nin Türkiye ile üyelik müzakerelerini dondurmasını talep eden metne 751 sandalyeli parlamentoda 479 parlamenter onay vermişti.

Türkiye ile AB arasında 2005 yılından bu yana devam eden tam üyelik müzakerelerinin geçici olarak durdurulmasını öngören 9 maddelik metinde 'müzakerelerin dondurulması' kavramı kullanılıyor ve normale dönüşün hangi şartlarda gerçekleşebileceği belirtiliyor.

Erdoğan ne demişti?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün yaptığı açıklamada  'Daha ileri giderseniz bu sınır kapıları da açılır bunu bilesiniz. 53 yıldır bu ülkeye AB'nin kapısını açmayanlar yaptırım mı uygulayacak? Ne oldu, yaptırım uyguluyorlarsa ne oldu? Battık mı? Yaptırımlar bizi çökertmez' diye konuştu.

Reuters ve DW

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
241
83
39
36
21
19
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Can Özdemir

Hmm demek Din kardeşlerini şantaj olarak kullanıyosun DÜNYA LİDERİ tayip.. Peki Sınır kapısını açarız diye tehdit ediyosun başka tehdit edebiliceğin bişey va... Devamını Gör

Aç şu sınır kapılarını artık. İşe yaramaz 3 milyon cahil ve eğitimsiz bir topluluğu ülkemde istemiyorum. Kendi geleceğim için, bu ülkenin geleceği için büyük... Devamını Gör

oktay

suriye'liler resmen orospu oldu :d

vbnvbn

abd ırak'a girdiği zaman abd askerleri kaçmayıp orada kalanlara tecavüz edip türlü türlü işkenceler yaptılar http://galeri2.uludagsozluk.com/200/abd-askerine... Devamını Gör