Görüş Bildir
Haberler
Sınav Stresini Atlatıp Evde Kös Kös Oturanlar İçin Yaz Sıcaklarını Katlanabilir Kılacak 17 Enfes Anime

Sınav Stresini Atlatıp Evde Kös Kös Oturanlar İçin Yaz Sıcaklarını Katlanabilir Kılacak 17 Enfes Anime

Sınav stresinizi attınız, tatile çıkmanıza daha çok var, ne yapacağınızı kara kara düşünüp duruyorsunuz. Bu sıkıntıya bir son vermek istiyorsanız, çare bizde! Yaz sıcaklarını kutup soğuğuna döndürüp size rahat bir nefes aldıracak, tek oturuşta bitirmelik en keyifli animeleri sizler için derledik. Keyifli seyirler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cowboy Bebop

1. Cowboy Bebop

2021 yılında gezegenler arasında seyahat mümkün hale gelmiştir. Ancak, gezegenler arasında ulaşımı sağlayan atlama ağında büyük bir düzensizlik bulunmaktadır. İhmal edilen bu aksaklık sistemde büyük bir felakete yol açar. Cowboy Bebop, bu olaydan 50 yıl sonra, 2071 yılından başlayarak gerçekleşen olayları konu alır. Spike Spiegel ve iş ortağı Jet Black güneş sisteminde faaliyet göstermekte olan iki haydut avcısıdır. Oldukça tehlikeli ve zor bir meslek icra eden ikili geçimlerini sağlayabilmek için, Bebop isimli gemileri ile, aranılan suçluların peşinden sistemin bir ucundan diğer ucuna yolculuk etmektedir.

2. Mushishi Zoku Shou

2. Mushishi Zoku Shou

Mushiler varlıkları ya da görünümleri pek çok insan tarafından bilinmeyen güzemli varlıklardır. Değişik formlarda nadir insanlar tarafından görülebilirler. Bunlardan biri olan Ginko, çeşitli yerlerde mushileri inceleyen; yeri geldiğinde insanlara ve mushilerle problemlerinde yardımcı olan gezgin bir “mushishi”dir.

3. Tengen Toppa Gurren Lagann

3. Tengen Toppa Gurren Lagann

Yeraltındaki köylerden biri olan Jeeha'da yaşayan ve ailesini yıllar önce bir depremde kaybeden Simon, köydeki en iyi kazıyıcılardan biridir. Simon, birgün kazısı esnasında garip bir alet bulur, bunun üzerine 'Gurren Brigade'in lideri olan Kamina, Simon'u çetesinin bir üyesi yapar. Kamina, yaşadığı deliğin üstünde bir hayat olduğunu düşünmekte ve bu delikten kaçmayı düşlemektedir. Ancak Simon ve Kamina'nın kaçma teşebbüsleri hep başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Yine başarısızlıkla sonuçlanan bir kaçma teşebbüsünün ardından Kamina hapse, Simon ise kazma işine gönderilir. Ancak bu kazıyı diğerlerinden farklı yapan Simon'un keşfidir.

4. Ping Pong The Animation

4. Ping Pong The Animation

Lakabı “Gülücük” olan Makoto Tsukimoto, kendi halinde sessiz sakin bir lise öğrencisidir. Çocukluktan beri arkadaş olduğu Peco lakaplı Yukata Hoshino ise tam aksine enerjik ve dışa dönük biridir. İkisi de mahallelerindeki masa tenisi kulübüne gitmektedirler ve ikisinin de bu spor için doğal bir yeteneği olsa da Gülücük’ün kişiliği ve mantalitesi, Peco’ya karşı maç kazanmasına engel olmaktadır. Fakat kulüp hocaları Gülücük’ün yeteneğinin farkındadır ve ona biraz sportif kararlılık kazandırmayı amaçlamaktadır.

5. Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu

5. Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu

Hapisten çıkan bir adam ilk olarak nereye gideceğini bilir. 'Shinigami' denilen geleneksel masal anlatan birinin performansına aşık olduktan sonra onun çırağı olmak için elinden geleni yapar. Daha önce hiç çırak almayan Yakumo adlı anlatıcı hapisten yeni çıkmış Yotaro adlı bu adamı işe alınca herkes çok şaşırır. Yotaro yeni yaşamına çok neşeli başlar, Yakumo'nun hayatındaki diğer insanlarla ve vesayetindeki Konatsu ile tanışır. Konatsu ünlü bir hikaye anlatıcısının kızıdır ve babasının trajik ölümünden sonra Yakumo onu yanına alır. Konatsu babasına hayrandır ve onun gibi bir hikaye anlatıcısı olmak istemektedir ama bir kadın için bu hiç de kolay değildir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sora yori mo Tooi Basho

6. Sora yori mo Tooi Basho

Seri, güney kutbunu ziyaret etmek için yolculuğa çıkan dört kızın olağan dışı hikayesini ve başlarından geçen maceraları anlatmaktadır.

7. Violet Evergarden

7. Violet Evergarden

Oto anı oyuncakları, kişilerin konuşmalarını ve duygularını kaydetmesi gereken mekanik oyuncaklardır. İlk olarak Dr. Orlando'nun eşini mutlu etmek için yaptığı bu oyuncaklar, çalışma mekanizması öğrenildikten sonra şirketler tarafından halka satılır. Zamanla çeşitli gruplar otomatik anı oyuncaklarına askeri operasyonlarda kullanılabilecek fonksiyonlar da yükler. İşte Violet Evergarden da bu oyuncaklardan birisidir. Büyüleyici güzelliğiyle Violet, hızla en popüler oto anı oyuncağı haline gelir.

8. Rainbow: Nisha Rokubou no Shichinin

8. Rainbow: Nisha Rokubou no Shichinin

İkinci Dünya Savaşı'ndan yaklaşık 10 yıl sonra, bir grup suçlu çocuk orada karşılaştıkları iğrençlik ve adaletsizlikle nasıl başa çıkılacağını öğrenmek için Shounan Özel Islahevi'ne gönderilir. Oraya daha önceden gitmiş olan bir öğrenci yeni gençler geldiğinde onların akıl hocasıymış gibi davranır. Onlara arkadaşlığı öğretir ve zorlukların üstesinden gelmeleri için yol gösterir.

9. Major S5

9. Major S5

Beyzbol sezonunun bitmesiyle Goro evine geri döner. Ve geri döndüğünde Toshi'den, Amerika'da bir dünya beyzbol şampiyonasının düzenleneceğini öğrenir. Serinin beşinci sezonudur.

10. Usagi Drop

10. Usagi Drop

Uzun zaman sonra, cenaze için dedesinin evine giden, 30 yaşındaki bekar Daikichi, dedesinin genç bir kadından evlilik dışı bir çocuğu olduğunu öğrenir. Ailenin geri kalanı bu durum yüzünden zaten şoktadır ve aynı zamanda utanmaktadırlar. Hiçbiri, annesi kayıp olan ve yetim kalmış bu sessiz çocuğu, yani Rin’i evinde istememektedir. Bu durum karşısında birden parlayan Daikichi ise, ani bir kararla ona bakmayı kabullenir. Fakat, kendisi fazla gelişmiş ergen olan Daikichi, Rin’in içe kapanıklığına bir son verecek midir? Ve bu durum Daikichi’nin aşk hayatını nasıl etkileyecektir?

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Mob Psycho 100

11. Mob Psycho 100

Kageyama Shigeo (nam-ı diğer 'Serseri') psişik güçlere sahip bir 8. sınıf öğrencisidir. Genç yaşından itibaren doğaüstü güçlerini pek çok alanda sergileme fırsatı bulsa da bu özelliklerinin insanlar tarafından hoş karşılanmadığını görünce güçlerini giderek içinde saklamaya başlar. Artık tek arzusu, sınıfındaki Tsubomi adlı kızla arkadaşlık kurmak ve psişik güçlerini nasıl kullanacağını öğütleyen 'rehberi' ile birlikte hayattaki amacını keşfetmektir.

12. Cross Game

12. Cross Game

Kitamura Koh’un ailesi spor malzemeleri satan bir dükkan işletmektedir. Çok uzun zamandır kendi kendine beysbol sopasıyla toplara vurma antrenmanları yaptığı için son derece usta bir vurucu olmuştur ancak beysbolun herhangi bir kuralından haberi yoktur. Koh’dan bir yaş küçük olan Tsukishima Aoba ise tam tersi usta bir oyuncudur. Koh’un sınıf arkadaşı Tsukishima Wakaba ise odan hoşlanmakta ve büyüyünce evlenmelerini istemektedir. Düzenli hayatlarındaki tüm eğlence birden korkunç bir trajedi yaşanması sonucu sarsılacaktır.

13. Samurai Champloo

13. Samurai Champloo

Mugen vahşi, düşüncesiz ve kadın düşkünü bir hayduttur. Jin ise gezgin bir ronin - gizemli, geleneklere bağlı, terbiyeli ve çok güçlü bir savaşçı. Bir tesadüf eseri karşılaşırlar ve dövüşürler; ancak birbirlerini alt edemezler ve bu sırada çıkan yangın yüzünden yakalanırlar. İkilinin yolları kendilerini idam edilmekten kurtaran Fuu ile kesişir. Fuu ikisini, kendisine 'ayçiçeği gibi kokan' gizemli bir samurayı aramasında yardımcı olmaları için ikna eder ve yolculukları başlar.

14. Shinsekai yori

14. Shinsekai yori

Bin yıl sonrasının dünyasında, medeniyet gerilemiş ve insanlar küçük topluluklar halinde birbirlerinden kopuk bir şekilde yaşıyorlardır. Bu dönemin insanlarının hayal ettikleri şeyleri cisimleştiren Juryoku denilen psişik güçleri vardır. Bir gün, Saki isimli bir kız arkadaşlarıyla beraber şehir dışında küçük bir arşiv robotu bulur. Bu robot insanoğlunun tarihini kaydetmektedir. Onu bulanlara Juryoku’nun 21. Yüzyılda keşfedildiğini ve bu keşfin psişiklerle psişik olmayanlar arasında yaşanan bir dünya savaşına neden olduğunu söyler. Psişikler savaşı kazanmıştır ve korku hükümdarlığı işte böyle başlamıştır. Şehirdeki yetişkinler çocuklarının bu yasaklı bilgiyi öğrendiklerini anlayınca, Juryoku güçlerini kapatıp onları sürgüne gönderirler. Saki ve diğerleri kendilerini bir ormanda bulurlar. Burada Bakenezumi diye bilinen devasa ve iki ayaklı bir fareyle karşılaşırlar. Sonunda yaratıkların da dahil olduğu büyük bir savaş başlar.

15. Baccano!

15. Baccano!

Baccano, birbiriyle alakasız ancak mutlaka bir yerde kesişen ve işler kontrolden çıktıkça birbirlerini etkilemeye başlayan hikayelerden oluşuyor. Ölümsüz simyacılar, mafya tarafından işletilen gizli işler ve karmaşık kurguların diğer birçok öğesi, filmlerden fırlama bir dünyada bir araya geliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Houseki no Kuni

16. Houseki no Kuni

Animenin uyarlandığı manga’nın hikayesi uzak gelecekte ortaya çıkan yeni bir yaşam biçimi “houseki” (Mücevherler) hakkındadır. Bu mücevherler sayı olarak 28 kişidir ve onları süs eşyasına çevirmek için saldıran “tsukjin” (Ay Sakinleri) ile savaş halindedirler. Her bir mücevhere savaşçı ya da sağlıkçı gibi roller atanmıştır fakat bu 28 mücevherin arasında sadece Phos’a herhangi bir rol verilmemiştir. Ta ki Mücevher Müdürü Kongo ona bir doğa tarihi dergisini düzenleme görevini verene kadar...

17. Kenpuu Denki Berserk

17. Kenpuu Denki Berserk

Midland Krallığı eski güzel günleri arar hale gelmiştir. Ülkenin hiç bir yerinde hiç bir şey eskisi gibi huzurlu ve bereketli değildir. Tüm bu karmaşanın arasında bir silahşör ortaya çıkar ve ülkenin kralını ve taraftarlarını öldüreceğini söyler. Gatts(Guts), insanüstü bir güce ve dev bir kılıca sahip bu silahşör, Griffith önderliğindeki paralı askerler grubu olan 'Band of Hawks'a katıldığı dönemi ve sonrasını hatırlamaya başlar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
68
29
14
4
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Elif Sude

Böyle içerikler sevindiriyor

damla

Moraliniz bozuksa veya canınız çok sıkıkıyorsa tatil bitmeden size Gintama'yı önereyim. 353 bölümlük Samuray ve komedi ağırlıklı muhteşem bir animedir. Yeni... Devamını Gör

ne bilim ne bileyim

Bitmesini bekliyordum başlamak için. Ve bildiğim kadarıyla bölümler birbirinden bağımsız, 30. bölümden başlasam bir şey kaybeder miyim?

ne bilim ne bileyim

Daha önce hiç izlememiş olanlar mümkünse uzun serilerden ve çok kült serilerden kacinsinlar. Sonra attan inip eşeğe binmiş gibi hissedersiniz. cizimleri güze... Devamını Gör