Görüş Bildir
Haberler
Şike ve Çarşı Heyetlerinde Değişiklik

Şike ve Çarşı Heyetlerinde Değişiklik

ATKN
06.02.2015 - 11:20
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kararname yayınlayan HSYK, İstanbul Çağlayan’a dört yeni Sulh Ceza Hâkimi daha atadı. Şike ve Çarşı davalarına bakan mahkemenin başkanı ve üyesi de değiştirildi.

Al Jazeera Turk'ten Selahattin Günday'ın haberine göre; Hâkim ve Savcılar Yüksek Kurulu yetki kararnamesi yayınlandı. Bu kararname ile birçok mahkemelerde görev değişikliği yapıldı.

Bu görevlendirmeler arasında en çok dikkat çeken ise Şike ve Çarşı davalarının başkan ve üye hâkiminin değiştirilmesi oldu. Bu davalara bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Metin Tamirci, 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görevlendirildi.  Yine bu mahkemenin üye hâkimi Fatma Altun Şahin de 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’ne üye yapıldı.

Tamirci’nin yerine 11. Asliye Ceza Hâkimi Ahmet Civelek başkan olarak görevlendirildi. Civelek bir dönem Beşiktaş Adliyesi’nde özel yetkili hâkim olarak görev yaptı.

HSYK seçimlerinde YARSAV’dan aday olan Mustafa Bağarkası da başkanlık görevinden alındı. Bağarkası 17. Ağır Ceza Mahkemesi başkanlığından alınarak 85. Asliye Ceza Mahkemesi’ne atandı.

17 ve 25 Aralık süreci sonrasında Ağır Ceza Başkanlığı görevinden alınarak Asliye Ceza Mahkemesi’ne atanan eski Poyrazköy davasının başkanı Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu, yeniden ağır ceza başkanlığına atandı. Yılmazabdurrahmanoğlu,  21. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başkan olarak görevlendirildi.

İstanbul Çağlayan Adalet Sarayı’ndaki Sulh Ceza hâkimliği sayısı da arttırıldı. Altı olan Sulh Ceza Hâkimi sayısı 10’a çıkarıldı.

Aslan’ı tahliye eden hâkim mahkeme başkanı oldu

Tutuklama ve gözaltılara karar veren Sulh Ceza Hâkimliği’nde değişiklik kapsamında 17 Aralık’ta Süleyman Aslan’ı tahliye eden hâkim Hulusi Pur, 2. Sulh Ceza Hâkimliği’nden alınarak 17. Ağır Ceza Mahkemesi başkanlığına atandı. Hulusi Pur’un yerine 2. Aile Mahkemesi’nden Durmuş Karaçalı getirildi.

Yeni kurulan Sulh Ceza Hâkimleri ise şöyle oldu. 7. Sulh Ceza Hakimliği’ne Emine Çiğdem Yılmaz, 8. Sulh Ceza Hakimliği’ne İbrahim Lorasdağı, 9. Sulh Ceza Hakimliğine Hüseyin Kürşad Serbes, 10. Sulh Ceza Hakimliği’ne ise Necmettin Kafalı görevlendirildi.

Ağır Ceza Mahkemelerinde görev yapan hâkimler Bülent Kınay, Savaş Çelik ve Hamza Emre de Asliye Ceza Mahkemelerine gönderildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0