Görüş Bildir
Haberler
Sihrin ve İllüzyonun Karşı Koyulamaz Büyüsüne Kendinizi Kaptıracağınız 16 Film

Sihrin ve İllüzyonun Karşı Koyulamaz Büyüsüne Kendinizi Kaptıracağınız 16 Film

Gökhan A.
02.06.2017 - 15:06

Bazı türler vardır, izlediğiniz an vasat bile olsa belli oranda zevk alırsınız. Aynı akıl hastanesinde geçen filmlerin pek çok kişiye ilgi çekici gelmesi gibi. Sihirbazlık ve büyücülük üzerine filmler de öyledir. Bilmediğiniz ya da hayalini kurmadığınız bir evren sunarlar bize ve neredeyse her sahnesinde ağzımız açık izleriz bu filmleri. İşte bu türün en iyi örneklerinden olan filmleri sizler için bir araya getirdik. Bakmışsınız aralarından izlemedikleriniz vardır da hemen izlemeye koyulursunuz. Bu sebeple şimdiden iyi seyirler.

IMDb puanları baz alınarak sıralanmış ve film bilgileri Beyazperde'den derlenmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Muhteşem Howard (2008) | IMDb 6.5

16. Muhteşem Howard (2008)  | IMDb  6.5

The Great Buck Howard

http://www.imdb.com/title/tt0460810

Colin Hanks’in canlandırdığı Troy Gable karakteri hukuk okuyan bir öğrenci fakat tekdüze giden hayatından ve hukuktan bunalmış. Yerel bir gazetede gördüğü iş ilanına başvurmasıyla olaylar gelişir. Şöyle ki, ilanı veren kişi, Buck Howard, bir mentalisttir. Troy Gable ile Buck Howard’ın tanışması küçük bir restoranda gerçekleşiyor ve tabii işi, kişisel asistanlığı kabul ediyor Gable. İşvereninin numaralarına inanmasa da, sıkıcı hayatından sıyrılmak için bir fırsat olarak görüyor bu işi: Sönmekte olan bir kariyeri yeniden parlatmak!

15. Cadılar (1990) | IMDb 6.8

15. Cadılar (1990)  | IMDb  6.8

The Witches 

http://www.imdb.com/title/tt0100944

Roald Dahl'ın aynı isimli kitabından uyarlanmış bu filmde, fareye çevrilen bir çocuğun cadılarla mücadelesini izliyoruz.

14. Houdini (1953) | IMDb 6.9

14. Houdini (1953)  | IMDb 6.9

Houdini

http://www.imdb.com/title/tt0045886

Harold Kellock'un kitabından uyarlanan ve 1890'lı yıllarda geçen film, daha sonra iki yıllığına evlenecek olan Curtis ile Leigh'yi sinemada ilk kez bir araya getiyor. Efsane sihirbaz Houdini'nin yaşamını romantizm sosuyla perdeye taşıyan filmde, ilginizi çekecek sihirbazlık numaraları da yer alıyor.

13. Sihirbazlar Çetesi (2013) | IMDb 7.3

13. Sihirbazlar Çetesi (2013)   | IMDb 7.3

Now You See Me

http://www.imdb.com/title/tt1670345

'Now You See Me', Atlas isimli son derece karizmatik ve etkileyici bir illüzyonistin liderliğini yaptığı, dünyanın en iyi sihirbazlarından oluşan 'Four Horsemen' ekibinin başından geçenleri konu alıyor. Ekip üstün sihir marifetlerini sadece sahne gösterileri için değil, soygun yaptıkları bankaların sistemlerine erişmek ve izleyicilerini soymak için kullanıyorlar. Bu adamlar izleyicileri önce başka bir kıtadaki bir bankayı soyarak, daha sonra beyaz yakalı bir suçlunun bankadaki milyon dolarlarını izleyicilerin banka hesaplarına aktararak şaşırtıyorlar. Bunun üzerine onları durdurmaya kararlı olan özel FBI ajanı Dylan bu çetenin peşine düşer ...

12. Krallar Savaşıyor (1981) | IMDb 7.4

12. Krallar Savaşıyor (1981)  | IMDb  7.4

Excalibur

http://www.imdb.com/title/tt0082348

İnsanlık tarihinin en girdaplı dönemlerinden bir tanesi... Excalibur, başkalaştırılmış bir Kral Arthur hikayesi... 'Bir insan yalan söylediğinde dünyanın bir kısmını öldürüyor demektir.' cümlesi ve çok daha fazlası, Kral Arthur'un Excalibur peşindeki epik macerası...

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Sihirbaz (2010) | IMDb 7.5

11. Sihirbaz (2010)  | IMDb  7.5

L'illusionniste

http://www.imdb.com/title/tt0775489

 Meşhur Sihirbaz, bu sahne sanatının nesli tükenmekte olan son temsilcilerindendir. İskoçya’da bir köy barında sanatını icra ederken Alice adında masum bir kızla tanışınca her ikisinin de hayatı değişecektir. Sahnede onu izleyen Alice, yaptıklarının gerçek sihir olduğunu sanarak büyülenir ve kahramanımıza hayran kalır.

10. Hokkabaz (2006) | IMDb 7.5

10. Hokkabaz (2006)  | IMDb 7.5

Hokkabaz 

http://www.imdb.com/title/tt0827503

Çocukluğundan beri sihirli şeylere ilgili duymuş olan İskender, dikiş tutturamamış genç bir adamdır. Israrla kendisinin bir sihirbaz olduğunu iddia etse de, yakın arkadaşı ve yoldaşı Maradona haricinde hiç kimse bunu kabul etmez ve küçümseyerek onun bir hokkabaz olduğunu iddia ederler. İskender’in babası Sait de, evladından utanmaktadır. Oğlunu hiç bir zaman takdir etmez, çünkü o da oğlunun yaptığı işten gurur duymamaktadır. Mecburi nedenlerden ötürü, İstanbul’dan kaçarcasına turneye çıkmak zorunda kalan ikili, yanlarına Sait’i de almak zorunda kalırlar. Baba ve oğul, bu turne sayesinde biraz olsun yakınlaşsa da, yaşanacak birbirinden ilginç olaylar, her şeyin farklı bir seyirde gitmesine neden olacaktır.

9. Sihirbaz (2006) | IMDb 7.6

9. Sihirbaz (2006) | IMDb   7.6

The Illusionist

http://www.imdb.com/title/tt0443543

Film farklı dünyalardan gelen insanların arasında doğan bir aşkın, kolaylıkla onaylanmaması ile başlıyor. Sophia aristokrat bir ailenin kızı olarak, marangoz bir ailenin oğlu olan Eisenheim’a aşık olur. Üstelik aşkı karşılıklıdır. Bu ikili, birbirlerine hissettiklerinden ötürü tepki alırlar. Öyle ki aşkına yasak bile getirilen Eisenheim, ülkeyi terk eder. Dünyayı dolaşacaktır. Aradan on beş yıl geçtikten sonra ülkesine bir illüzyonist olarak geri döner. Bu sırada Sophia, nişanlanmak üzeredir. Onca zaman sonra yeniden karşı karşıya gelen aşıkların hisleri yeniden alevlenir. Bu durumu hisseden Sophia’nın nişanlısı Prens Leopold ile Eisenheim hesapta olmayan bir mücadeleye girmek zorunda kalacaklardır.

8. Bağdat Hırsızı (1940) | IMDb 7.6

8. Bağdat Hırsızı (1940)  | IMDb 7.6

The Thief of Bagdad

http://www.imdb.com/title/tt0033152

Prens Ahmed, Bağdat'ın meşru kralıdır, ancak kör edilmiş ve dilenciliğe kadar düşmüştür. Büyük Vezir Cafer'in esiri olarak hapishanede Abu ile tanışır, ki Bağdat'ın en meşhur hırsızıdır Abu. Bu ikili birlikte Cafer'in hapishanesinden kaçarlar ve bir dizi ilginç maceraya atılırlar. Maceralarının arasında şişedeki cinden, uçan mekanik bir halıya, her şeyi gören büyülü bir mücevherden güzel bir prensese pek çok şeyle karşılaşmak da var...

7. Yıldız Tozu (2007) | IMDb 7.7

7. Yıldız Tozu (2007)  | IMDb  7.7

Stardust 

http://www.imdb.com/title/tt0486655

Sevdiği kadının aşkını kazanabilmek uğruna bir erkeğin yapabileceklerinin defalarca sınandığı hikayelere yeni bir örnek de, Matthew Vaughn’un son filmi Yıldız Tozu ile geliyor.

Tristran, aşkının kalbini kazanabilmek için onun için kayan bir yıldızı yakalayacağına söz verir. Ama sevgilisi Yvaine ile çıktıkları bu yolda, korsanlar ve cadılarla dolu büyük tehlikeler onları beklemektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sihirbaz (1958) | IMDb 7.8

6. Sihirbaz (1958)  | IMDb  7.8

Ansiktet

http://www.imdb.com/title/tt0051365

19. yüzyılın başında , İsveç taşrasını dolaşan küçük bir tiyatro grubu Stockholm’un giriş kapılarından birinde resmi görevliler tarafından alıkonulur. Amaçları Dr. Vogler adlı sihirbazın gösterilerini sergileyen grubun foyasını ortaya çıkarmaktır. Görevliler dilsiz olduğu söylenen Dr. Vogler’den özel bir gösteri isterler. Böylelikle yaptıklarının toplum sağlığına zararlı olup olmadığını denetleyeceklerdir.

5. Harry Potter Serisi (2001-02-04-05-07-09-10-11)

5. Harry Potter Serisi (2001-02-04-05-07-09-10-11)

Harry Potter'ın ailesi ağır ve şaibeli bir trafik kazasında ölmüştür. Öksüz ve yetim kalan Harry'nin sığınabileceği tek yer, arasının pek de iyi olmadığı teyzesinin yanıdır. Harry, tüm hayatı boyunca idari ailesi tarafından kötü davranışlarla büyütülür. Ancak Harry Potter artık 11 yaşındadır ve Harry'nin hayalleri ve yetenekleri günden güne su yüzüne çıkmaktadır. Kısa süre sonra Hogwarts büyücülük okuluna davet edilir. Artık tek amacı, ailesinin bu şüpheli kazasını araştırmak ve muhattaplarını cezalandırmaktır.

4. Oz Büyücüsü (1939) | IMDb 8.1

4. Oz Büyücüsü (1939) | IMDb   8.1

The Wizard of Oz

http://www.imdb.com/title/tt0032138

Kansas’ta kendi halinde bir çiftlikte hayatını sürdüren Dorothy Gale, yaşadığı hayattan mutludur. Bir gün koskoca bir evi beraberinde sürükleyecek bir hortum çiftliği vurur. Dorothy ve Toto, uyandıklarında kendilerini oldukça tuhaf, peri masalından çıkma bir köyün içerisinde bulurlar. Bu esnada ölen lanetli doğu cadısının intikamını almak isteyen lanetli batı cadısı Dorothy’nin peşine düşer. İyi cadı Glinda ise Dorothy’yi korur ve ona Oz Büyücüsü’nden yardım almasını tavsiye eder. Dorothy, beklenmedik bir yolculuğa çıkmak durumundadır.

3. Yürüyen Şato (2004) | IMDb 8.2

3. Yürüyen Şato (2004)   | IMDb 8.2

Hauru no ugoku shiro 

http://www.imdb.com/title/tt0347149

Sıradan bir genç kız olan Sophie şeytani bir cadı tarafından büyüyle doksan yaşında bir kadına dönüşür. Sophie artık fazlasıyla yaşlanmış ve çevresi tarafından tanınmaz bir görünüme bürünmüştür. Bu yüzden büyük bir umutsuzluğa kapılan ve yaşadığı yeri terk etmek zorunda kalan Sophie, Howl isimli yürüyen bir şatoda yaşayan bir büyücünün yanına yerleşir. Bu şatoda yaşayan cinlerden biri de Sophie ile aynı kaderi paylaşmaktadır. Aynı amaç etrafında buluşan ikili kendilerine yapılan kara büyünün etkisini yok etmeye çalışacaklardır. Bu sırada şatonun dışında patlak veren savaş ülkenin birlik ve beraberliğini tehdit etmektedir. İkili artık hem kendileri için hem de ülkeleri için canları pahasına savaşmak zorunda kalacaktır.

2. Prestij (2006) | IMDb 8.5

2. Prestij (2006)  | IMDb  8.5

The Prestige

http://www.imdb.com/title/tt0482571

19.yy sonlarında Londra’da Robert Angier, sevgili eşi Julia McCullough ve Alfred Borden hem arkadaştırlar hem de bir sihirbazın asistanlarıdırlar. Bir gösteri esnasında Julia ölünce Robert, onun ölümünden Alfred’i suçlar ve birbirlerine düşman olurlar. Zaman içinde ikisi de hem ünlü olurlar hem de rakip sihirbazlara dönüşerek birbirlerinin sahne üstünde performansını sabote etmeye kalkışırlar. Alfred başarılı bir hile yapınca Robert, rakibinin sırrını çözmek konusunu takıntı halinde getirir ve trajik olaylar birbirini kovalar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yüzüklerin Efendisi Serisi (2001-02-03)

1. Yüzüklerin Efendisi Serisi (2001-02-03)

Yıllar önce üretilen ve Orta Dünya topraklarına kandan başka hiçbir şey getirmeyen yüzüklerin sonuncusu, üretiminden yüz yıllar sonra ortaya çıkar. Amcasının kendisine emanet ettiği yüzüğün nelere kadir olduğundan habersiz olan Frodo, büyücü Gandalf'ın anlattıkları sonrasında dehşete kapılır. Bu yüzükten ve müstakbel savaşlardan kurtulmanın tek yolu, gücünü toplamaya çalışan Sauron'u da engellemek için bu yüzüğü yok etmektir. Yüzüğü yok edilebileceği tek yer olan Mordor'a götürmek için kendini feda eden savaşçılardan oluşan bir ekip oluşturulur. Çok uzun ve çetin geçecek olan yolculuk başlar. Orta Dünya'nın kaderi, bu insanların ellerindedir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
118
69
55
44
29
28
16
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın