Görüş Bildir
Haberler
Sevgili Tarafından Terk Edildikten Sonra 10 Aşama ile 'Normale Dönebilmek'

Sevgili Tarafından Terk Edildikten Sonra 10 Aşama ile 'Normale Dönebilmek'

Yüksel Venedik
05.04.2015 - 23:07 Son Güncelleme: 06.04.2015 - 10:27

1. 'O an'

Aylardır ya da yıllardır birlikte olduğun sevgilin, birlikte yapamayacağınızı söyledi... 

O acı dolu anın ardından çözüm süreci nasıl işliyor? Nasıl normale dönebilirsin, neler yapman/neler yapmaman lazım? Bunlara bir bakalım...

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Kendine gelme aşaması

2. Kendine gelme aşaması

Belki de en zor aşama... Kendinizle başbaşa kalıp durumu kabullenme sürecidir. 

Arkadaşlar arasında, aile arasında otururken çok fazla konuşulmaz, düşünceli pozlar verilir. Travma tam olarak gelmemiştir, hala 'sıkıntı yok ya, aman nolcak' kafasına girmeye çalışabilirsiniz...

3. İzlemedik dizi-film bırakmama aşaması

Kimsenin bilmediği ancak çok sevilen, 720p ve imdb 7+ puanlı filmlerle kahvenizi koyarak, sigaranızı yakarak ve bu anlara siyah filtre ekleyerek zamana oynayın.

Dizi-film aşamasında sürece paralel olarak filmlerden duygusal sahneleri Twitter'da paylaşabilir, 'belki gelir de bir bakar, biz yine de mesajımızı verelim' düşüncesiyle hareket edebilirsiniz.

4. 'Ekmek, şarap sen ve ben' dönemi

4. 'Ekmek, şarap sen ve ben' dönemi

Youtube'da Duman-Bulutsuzluk Özlemi-Ahmet Kaya

Emre Aydın-Sıla-Ahmet Kaya,

ya da İbrahim Tatlıses-Müslüm Gürses-Ahmet Kaya döngülerinden birine girerek, alkolün dibine vurabilirsiniz. 

Bu durumu uzmanlar ayrıldıktan sonraki ilk bir hafta önermiyor, zira eski sevgiliye bir şekilde mesaj atmak (23 nisan kutlaması, kandil kutlaması, hayırlı cumalar) söz konusu olabilmekte; ve günün sabahında pişmanlıklara sebep olabilmektedir.

5. O'na mı benziyor?

İnsanlar birbirine benzer, ama ilk dönemlerde bu benzetmeler can yakabilir. Güçlü insan başını çevirip yoluna devam ediyor, güçsüzler ise 'ya birini gördüm aynı sana benziyor' temalı bir mesaj atıp 'cnm ya unutamamış' atmosferi oluşturmak için, sms gönderir. 

Sms mi kaldı arkadaş diyorsanız bu whatsapp ve diğer uygulamalar da olabilir, tamam.

6. Bunalım aşaması

Çekilmiş tüm yerli-yabancı dizileri izledikten, Tekel bayiide 500 TL veresiye yaptıysanız (ki yapmazlar) ve hala ilerleme yoksa, problem var. 

Bunalıma hoşgeldiniz. Ya samimi arkadaşlarınızla 283 dakika telefon görüşmesi yapıp, içinizi döküp onlara dünyayı dar edin; ya da iki adım öncesine geri dönün.

Ama yine buraya geleceksiniz, onun için seçimi iyi yapmalısınız. :(

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Aslında belki öyle olsaydı sonra böyle olmazdı

Orda ben çok yanlış yaptım, bu ilişkinin bir sonucu yoktu zaten, en iyisi oldu bana layık değildi, en iyisi oldu ben ona layık değilim (adamlık lvl 80) gibi sonu gelmeyen, sürekli birbirine bağlanan cümlelerle dakikalarınızı bitirmek için iyi bir dönemdesiniz. 

Bir şekilde olmuş dostum, üç saattir telefonda tutuyorsun arkadaşını. Gündelik ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma geldi. Derse yetişemezse devamsızlıktan kalacak insaf et yahu!

8. Bir şekilde alışmak 🎃👻🎅🎄🎉

Tahmini alışma süresi sayısalcılara göre ilişki süresini baz alarak üç katlı integral yardımı ile ortaya çıkar. 

Ancak bu kişiden kişiye göre değişir. Her şey yoluna girdi düşüncesiyle geniş geniş katılıp Demet Akalın şarkıları dinlerken aniden şöyle bir hareketlenme olabilir.

9. Demet Akalın şarkıları ile kontra atağa kalkmak

9. Demet Akalın şarkıları ile kontra atağa kalkmak

Artık eski sevgiliye karşı ima zamanı geldi. Büyük yollar katedildi, yeni Türkiye ile acılar unutuldu. Şimdi şov yapma zamanı.

Dinlemek zorunda değilsiniz, ama dinlemeseniz bile sosyal medyada paylaşın ki, dost düşman görsün çözüm sürecinde sona gelindiğini.

Bana döneceksin, Allahından bul, Herkes hak ettiği gibi yaşıyor, Değmezmiş, Alçak gibi şarkılar bu konuda en çok tercih edilenler.  

Eğer bu sürece çomak sokmak isteyip arada 'krdeşim telden Baha aç da dinleyelim' diyenler olursa reddedin, zira bedel ödeyerek geldiniz buraya. Efkara geri dönmek bu kadar kolay olmamalı!

10. Başa dönme ve diğer bir hüsranı bekleme

Zorlu bir dönem geride kaldı... Şimdi yeni birinden hoşlanabilir, aynı hatalarla başa dönebilirsin. 

Aynı hataları yapmama konusunda dikkatli ol diyelim yine ama biliyoruz ki bu hatalar yapılır. Üzüntüler olur, bir şekilde nokta konabilir.

Ama üzülme. Yine filmin dizinin dibine vurup, arkadaşlara dünyayı dar edip bir şekilde ondan da sıyrılırız. Sevmekten sakın korkmayın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
76
36
23
11
10
8
7