Görüş Bildir
Haberler
Servetlerinin Ne Kadar Olduğunu Duyduğunuzda Küçük Dilinizi Yutacağınız Dünyanın En Zengin 10 Kralı

Servetlerinin Ne Kadar Olduğunu Duyduğunuzda Küçük Dilinizi Yutacağınız Dünyanın En Zengin 10 Kralı

Kral olmak başlı başına çok güçlü bir statüye sahip olmak demek elbette. Ama bir de o güçle el ele gelen zenginlik meselesi var... Buyurun, sizin için sıraladığımız tüm zamanların en zengin 10 kralına bir göz atalım!

Kaynak: https://www.glusea.com/richest-king-i...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Pek çoğumuz para ve gücün doğru orantılı olduğunu düşünmüşüzdür...

Pek çoğumuz para ve gücün doğru orantılı olduğunu düşünmüşüzdür...

Mesela, söz konusu krallar olduğunda ve kralların çoğunun iyi yatırımcılar olduğu da düşünüldüğünde, servetlerinin nesilden nesile aktarılarak aile içerisinde sabit kaldığı söylenebilir. Sonuçta güç para, para da güç demektir. Bakalım, en güncel haliyle tüm zamanların en zengin kralları listesine kimler girmiş:

10. Tamim Bin Hamad Al Sani

10. Tamim Bin Hamad Al Sani

Katar Devleti'nin Emiri, yani Katar'ın hükümdarı şeyh Tamim Bin Hamad Al Sani, bir önceki Emir, Hamad Bin Khalifa Al Sani'nin dördüncü oğlu. Özellikle sağlıklı yaşam ve sporun önemini vurgulayan Emir, 2018 yılı itibariyle dünyanın en genç hükümdarı olarak listemizde yer alıyor. Servetinin 2.1 milyar dolar civarında olduğu düşünülüyor.

9. I. Juan Carlos

9. I. Juan Carlos

I. Juan Carlos, İspanyol kraliyet ailesinin seçkin üyelerinden biri. 1975'te İspanya Kralı olarak tahta geçen I. Juan Carlos, 2014'te tahttan kendi isteğiyle çekilmeye karar verdi. 2.3 milyar dolarlık servetini petrol işletmeciliği ve gayrimenkulden elde ettiği tahmin ediliyor.

8. Lüksemburg Büyük Dükü Henri

8. Lüksemburg Büyük Dükü Henri

2000 yılından beri hüküm süren Lüksemburg Büyük Dükü Henri, Büyük Dük Jean ve Belçika prensesi Josephine-Charlotte'un en büyük oğlu. Aynı zamanda Belçika kralı Philippe'in de kuzeni olan Henri'nin şimdiye kadarki net kazancının 4 milyar dolar olarak kayıtlara geçmiş durumda.

7. Şeyh Muhammed bin Raşid Al Maktum

7. Şeyh Muhammed bin Raşid Al Maktum

Şeyh Muhammed bin Raşid Al Maktum, Birleşik Arap Emirlikleri'nin hem başbakanı hem de başkan yardımcısı. Aynı zamanda da Dubai Emirliği'nin hükümdarı. 2006 yılında kardeşi Şeyh Maktum'un vefatından sonra yeni kral olarak tahta geçiyor. Özellikle Birleşik Arap Emirlikleri'nin federal hükümet stratejisi gibi konularda büyük reformlar gerçekleştiren Maktum'un servetinin 4 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. II. Hans-Adam

6. II. Hans-Adam

Lihtenştayn Prensi II. Franz Joseph ve Kontes Georgina von Wilczek'in oğlu II. Hans-Adam, Lihtenştayn'ın şimdiki prensi. Avrupa'nın en zengin hükümdarı olarak kayıtlara geçen II. Hans-Adam'ın 4 milyar dolarlık servetinin, aileden kalma servetle birleştiğinde 7.2 milyar dolar değerinde olduğu tahmin ediliyor.

5. VI. Mohammed

5. VI. Mohammed

Fas’ın önde gelen iş adamı ve bankacılarından biri olan VI. Mohammed, 1999 yılından beri Fas kralı olarak tahtta oturuyor. VI. Mohammed’in servetinin büyük bir kısmı kendi kontrolünde olan Faslı büyük bir yatırım holding şirketinden geliyor. Günümüz itibariyle servetinin 8.2 milyar dolar olduğu düşünülüyor.

4. Halife bin Zayid El Nahyan

4. Halife bin Zayid El Nahyan

2004-2022 yılları arasında Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanlığı yapmış Halife bin Zayid El Nahyan, 2022 yılında hayatını kaybetti. Birkaç ay öncesine kadar hem Abu Dabi Emiri hem Birleşik Arap Emirlikleri silahlı yüksek komutanı hem yüksek petrol konseyi başkanı hem de devlet başkanı olan Halife bin Zayid El Nahyan'ın ailesinin 150 milyar dolarlık bir serveti olduğuna inanılıyor. Listede dördüncü sırada yer almasının nedeni ise kişisel servetinin 15 milyar dolar olarak kayıtlara geçmiş olması.

3. Selman Bin Abdülaziz El-Suud

3. Selman Bin Abdülaziz El-Suud

Selman Bin Abdülaziz El-Suud, 1963-2011 yılları arasında, yani 48 yıl boyunca Riyad’ın vali yardımcısı olarak ve sonra da Riyad valisi olarak görev yaptı. Ardından savunma bakanlığına atanan ve 2015 yılında kardeşi Kral Abdullah’ın vefatı üzerine tahta çıkan Suudi Arabistan kralının şimdiye kadarki net kazancının, gayrimenkul yatırımları ve ticari girişimleri sayesinde 18 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

2. Sultan Hassanal Bolkiah

2. Sultan Hassanal Bolkiah

Brunei Sultanı, aynı zamanda devletin başı. Hükümetin yürütme, yasama ve yargı organları üzerinde anayasal bir yetkiye sahip. Sultan Hassanal Bolkiah, 1976 yılından beri, yani tam 47 yıldır bu görevi elinde tutuyor. Bu rekor da onu, dünyanın en uzun süre hüküm süren liderlerinden biri yapıyor. Şimdiye kadarki serveti ise 28 milyar dolar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Maha Vajiralongkorn

1. Maha Vajiralongkorn

Aynı zamanda Kral Rama X olarak da tanınan, Kral Bhumibol Adulyadej ve Kraliçe Sirikit'in tek oğlu olan Maha Vajiralongkorn, babasının ölümünden sonra 2016 yılında tahta çıktı. Ve o zamandan beri de Tayland Kralı. Vajiralongkorn'un şimdiye kadarki servetinin yaklaşık 43 milyar dolar kadar olduğu tahmin ediliyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
8
7
7
4
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
1.Harald

ilk onda 5 tane müslüman var... açlıktan ölenlerin olduğu bir dünyada bu zenginlik çok değil mi ?

İrem Sarıca

Kaleminize saglik Lila Hanim sayenizde ne kadar fakir oldugumuzu ogrendik ☺️

Habib Hebeleb

Bizimki niye yok listede?