Görüş Bildir
Haberler
SEO'ya İlişkin Doğru Bilinen 6 Yanlış

SEO'ya İlişkin Doğru Bilinen 6 Yanlış

Abdullah Öztürk
15.09.2014 - 21:00 Son Güncelleme: 15.09.2014 - 21:12

Safsatalar ve Gerçekler

Safsata: Site içi optimizasyon SEO’nun yalnızca çok ufak bir kısmını kapsar.__Gerçek: Site içi optimizasyon aslında SEO konusunda büyük rol oynar.

Site optimizasyonu hakkında oldukça az yazı var.  Muhtemelen bunun sebebi site içi optimizasyonun teknik bilgi birikimi de gerektiriyor olması. Çünkü site içi optimizasyon yeni kodlama sistemlerini,  şema biçimlerini, responsive ( hassas, esnek) tasarımı, sitenin hız optimizasyonu vs. Düzenlemeyi gerektirir. Tüm bunlarla uğraşmak bize zor geldiğinden sitenin sıralamasını yükseltmek için link kasmak ve diğer site dışı optimizasyon işlerini yapmak daha kolay gelir.

Günümüzde, site içi optimizasyonun inceliklerini iyi bilen seo uzmanları en kritik ve stratejik pozisyonlarda görev almaktalar. Birçok kişi ve blog link inşası, dış link alımı vs. Gibi konulardan bahsederken asıl noktayı kaçırıyor.

Site içi optimizasyonu önemseyin. Bana teşekkür edeceksiniz.

 Safsata: SEO için teknik bilgiye(php,asp, css vs.) ihtiyacım yok. İçerik her şeyin üstesinden gelir.__Gerçek: Neyden bahsettiğiniz hakkında hiçbir fikriniz yok.

Evet teknik seo esasen SEO’nun ufak bir kısmını kapsar. Fakat Google’ın teknik bir arama motoru olduğunu ve sizin sitenizi teknik bir biçimde okuyan bir algoritmaya sahip olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Düşünün, siz her ne kadar farkında olsanız da olmasanız da siteniz nihayetinde bir miktar koddan oluşuyor.  Sitenin doğası gereği teknik işlemlerle haşır neşir olması gerekirken siz teknik SEO’yu görmezden gelirseniz hata etmiş olursunuz.

 Safsata: Link inşaası(link building) öldü, bitti.__Gerçek: Link inşaası yalnızca doğal bir hale bürünme ihtiyacı hissetti.

SEO’yla ilgili bir şeye öldü demek için bunu kanıtlamanız gerekir tümden. Yani aksi ispat edilene kadar bütün SEO gereçleri masumdur.Konuya dönersek linkbuilding yani link inşaası daha doğal bir hale bürünme gereği duydu ve yapay olan link inşaaları inandırıcılığını kaybederek ceza almaya ve backlinklerin değersizleşmesine sebebiyet verdi. Dikkatli yapılmayan link inşaaları döndü dolaştı site sahibini vurdu. Doğal link kazanmak yani insanların keyfi olarak kendi sitelerinden sizi linklemesi en harika olanı fakat yeni kurulan bir site açısından bunun mümkün olamayacağını hepimiz biliyoruz. Fakat dikkatli bir şekilde link alımına gitmek doğal backlink elde etmekten hala daha kolay.

 Safsata: İçerik pazarlama(content marketing) yeni bir link inşaa(link building) türüdür.__Gerçek: Tam olarak değil. Hala doğru link sistemleriyle ilerleme kaydedebilirsiniz.

İçerik pazarlama kelime itibariyle bizlere yabancı gelse de son dönemde çok popüler oldu. Blogumda ileriki yazılarda geniş geniş yer vermeyi düşünüyorum content marketing konusuna. Sürekli medyada daha çok yer tutuyor. Bunun hakkında dünya üzerinde birçok blog yazı yazdı ve linkbuildingin yerini aldığını iddia etti. Ben bu işin asla linkbuildingin yerini alabileceğini zannetmiyorum. İçerik pazarlama her ne kadar önemini giderek artırsa da Google’ın gözünde backlink alımının hala değerli olduğunu düşünüyorum.

Webi taşıyan ve yönlendiren hala ve hala linkler.

Safsata: SEO otoritelerinin her dediği doğrudur.__Gerçek:  Her şeyi kendiniz deneyimleyin, SEO konusunda herkes yanılabilir.

Yazının bu kısmı SEOmoz’dan bahsediyor fakat bu konuda kendi fikrimi söyleyeceğim, yazarla paralel düşünüyorum. Belirli siteleri kendinize rehber edinmeniz ve okuyarak bilgi birikiminize katkıda bulunmanız mükemmel bir şey fakat rehberinizin de bu bilgileri çeşitli deneyimlerle elde ettiğini, yanılabileceğini aklınızdan çıkarmayın. Bu blogdaki yazılar da dahil olmak üzere SEO ile alakalı her bilgiyi, her öneriyi kendiniz test edin ve işe yarar mı yaramaz mı doğru mu yanlış mı muhakemesini kendiniz yapın.

Safsata: Matt Cutts sizin dostunuzdur.__Gerçek :  Matt Cutts Google’ın sözcüsü ve maaşlı çalışanıdır. Neye inanmanızı istiyorsa size onu söyler.

Matt Cutts Google’ın spamlerle ilgilenen biriminin başında bulunuyor ve zannetmeyin ki yaptığı her açıklama SEO uzmanlarının işini kolaylaştırmak için birer kılavuz niteliğinde. O yalnızca Google’a karşı spam yapanları temizlemek ve Google algoritmasının aldatılmaya daha az tölerans göstermesine olanak sağlamak için işlerin başında duran bir eleman, yalnızca işini yapıyor. Yanlış dostlar edinmeyin J

Şu söz buraya cuk oturuyor : Kendin dene kendin yanıl.

Kaynak: http://www.seoarsiv.com/seoyla-ilgili...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Volkan Celiloğlu

SEO İçin Özgün Olun adlı makalemde bu konuda farklı detaylarıda görebilirsiniz. https://birbu.com/seo-icin-ozgun-olun/