Görüş Bildir
Haberler
Selçuk Bayraktar'dan Milli Teknoloji Hamlesi: Devrim Olacak!

Selçuk Bayraktar'dan Milli Teknoloji Hamlesi: Devrim Olacak!

Baykar Teknik Müdürü ve T3 Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar da Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önce yaptığı konuşmada büyük bir hayalin gerçek olduğunu belirtti. Bayraktar, 'Akıncı’dan elde ettiğimiz tecrübeler ile yine muharebede devrim olacak, kısa pistli uçaklara kalkış ve iniş yapacak insansız hava araçları projemize devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı. İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, Baykar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı'nın teslimat töreninde kameralar karşısına geçerek salondakilere hitap etti.

Türkiye'nin yerli ve milli sanayide attığı adımlarda büyük bir rolü olan Selçuk Bayraktar, başarı hikayesini ve karşılaştığı bazı engellemeleri anlattı. Bugün büyük bir hayalinin gerçekleştiğini ifade eden Selçuk Bayraktar, AKINCI TİHA ile Türkiye'nin İHA liginde ilk üçe gireceğini söyledi. İşte detaylar...

'HAYAT BİZLER İÇİN İNANMAK VE MÜCADELE ETMEKTİR'

Selçuk Bayraktar, şunları söyledi:

'Bugün büyük bir hayalimiz gerçek oluyor. Bizim için oldukça duygusal, bir o kadar da gururlu bir gün. Üzerine titrediğimiz AKINCI'yı eline kına yakılmış bir evlat gibi uğurluyoruz. Envantere girecek olan AKINCI, uzun bir mücadelenin sonucu. Evet, bir sonuç ama kesinlikle bir son değil. Hz. Hüseyin'in de yüzyıllar önce söylediği gibi 'Hayat bizler için inanmak ve mücadele etmektir.'

2003 yılında mini İHA ile başladığımız yolculukta ülkemizin taktik sınıfta ilk İHA'sına kavuştu. Şuan 10’dan fazla ile ihracat sözleşmesi imzalanmış Türk mühendisin özgün tasarımı Bayraktar TB-2 SİHA’yı ülkemize kazandırdık. Bu sayede BAYKAR gelirinin yüzde 70’ininden fazlasını ihracat ile elde ediyor. Yüzde yüz milli tasarım.

TÜRKİYE SAVUNMA SANAYİSİNDE TÜMÜYLE YURT DIŞINA BAĞLIYDI

Dün gibi aklımda; 2004 yılında hedefimiz ufak da olsa ilk defa milli tasarım bir insansız hava aracını ülkemize kazandırmaktı. Tabii o dönemde Türkiye savunma sanayisinde neredeyse tümüyle yurt dışına bağlıydı.

'EVLADIM SİZ TERCÜMANLIĞIMIZI YAPIN YETER'

Savunma sanayiindeki bürokrat bana, hiç unutmam projemizi sunduğumuzda 'Evladım, akıllı çocuklarsınız. İyi okumuşsunuz, çalışmalarınız da iyi. Ama bakın yabancılar almış başını gitmiş. Onlara yetişmemiz asla mümkün değil. Siz en iyisi bu işlerle uğraşmayın. Siz aramızda köprü olun, tercümanlığımızı yapın yeter, daha da fazla zorlamayın' demişti. Bizim de mücadelemiz burada başladı. O zaman anladık ki, bu toprakların bize yüklediği sorumluluk çok büyük.

'DEVRİM OLACAK'

Akıncı’dan elde ettiğimiz tecrübeler ile yine muharebede devrim olacak, kısa pistli uçaklara kalkış ve iniş yapacak insansız hava araçları projemize devam ediyoruz.

Adına milli teknoloji hamlesi dediğimiz anlayış aynı zamanda dünyayı çıkarlarına göre şekillendirmeye çalışanlara bir itiraz ve karşı duruştur. Sayın Cumhurbaşkanım başta size olmak üzere en alttan en üste kadar bu çalışmalara destek verenlere şükranlarımı sunuyorum. Akıncı el birliği ile çalışarak ve sizin sayenizde buralara ulaştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın