Görüş Bildir
Haberler
Şatoları Aratmayan Mimarileriyle Sanat Eserinden Farksız 15 Büyüleyici Otel

Şatoları Aratmayan Mimarileriyle Sanat Eserinden Farksız 15 Büyüleyici Otel

Ömer Faruk
16.09.2023 - 07:16

Tarihi oteller hep farklı bir cazibesi olmuştur. Sizi zamanda yolculuğa çıkarıp modern dünyanın streslerinden uzaklaştırıp farklı bir zamanda yaşatırlar. Hadi bu özel hisleri yaşatan 15 oteli hep beraber inceleyelim...👇

Kaynak: https://www.architecturaldigest.com/g...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Cloister Oteli

1. The Cloister Oteli

Amerika'nın Georgia eyaletindeki bu otel, 1928'deki açılışından bu yana Güney Florida'daki varlıklı ailelerin göz bebeği. Tarihi salonu, birçok katlı terasları ve kilise tarzı ışıklandırmalarıyla Amerika'nın eski koloni dönemlerini detaylı bir şekilde andırmaktadır.

2. The Adelphi Oteli

2. The Adelphi Oteli

New York'ta yer alan ve Viktorya stili mimarisiyle zamanında üst düzey at yarışlarına ev sahipliği yapan bu otel, bugünlerde ikonik iç ve dış mimarisiyle birçok otel arasında ön plana çıkıyor.

3. The Lygon Arms

3. The Lygon Arms

İngiltere'nin en antika bölgelerinden birinde yer alan bu otel, tarihi havasını iyice hissettiriyor demek yanlış olmaz. 14. yüzyıldan beri misafirlerine kapılarını aralayan bu tarihi otel, zamanında kraliyet ailesini de ağırlamıştır.

4. Chatham Inn

4. Chatham Inn

1830 yılında Amerika'nın Massachusetts eyaletine gelen İngiliz bir çift tarafından inşa edilen bu otel, bölgedeki en eski otel olma özelliğine sahip. Geçen yüzyıllar boyunca otelin isminin en az 4 kez değiştiği biliniyor. O zamandan beri dekor olarak da pek çok değişim yaşasa da, etkileyici atmosferinden azalan bir şey yok.

5. Grand Hotel Tremezzo

5. Grand Hotel Tremezzo

İtalya'nın devasa otelini bu listede gözden kaçırmak imkansız: 1910 yılından beri hizmet veren otel, Avrupai bir şekilde dizayn edildi. 3 havuzu, özel göl kıyısındaki plajı ve parkı ile konuklarını büyülüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. The Blackstone, Autograph Collection

6. The Blackstone, Autograph Collection

Dünyanın birçok eski oteli gibi burası da macerasına özel mülk olarak başladı. 19. yüzyılın sonlarında inşa edilen otel el değiştirdi ve dizaynında Paris havası temel alındı.

7. Gritti Palace

7. Gritti Palace

Venedik'te 1895 yılında otel olarak hizmet vermeye başlayan işletme, İtalya'nın Büyük Kanal'ının ucunda yer alıyor. Bir zamanlar Vatikan elçilerinin 'ev' olarak isimlendirdiği bu yer, otelden ziyade bir saray gibi desek yanlış olmaz.

8. The Dorchester

8. The Dorchester

İngiltere'nin kültürel mücevherlerinden biri olan Dorchester, hem Londra'nın merkezinde hem de kırsalda ayrı ayrı hizmet veriyor. Bugün bir otel olsa da, 1792 yılında özel bir ev olarak inşa edilmişti. 1931 yılında ise ilk kez otel olarak hizmet vermeye başladı ve bugünkü ününü kazandı.

9. Mohonk Mountain House

9. Mohonk Mountain House

'Aile boyu' kavramına yeni bir soluk getiren bu otel, New York'un gözdelerinden. 1869'dan beri aynı aile tarafından işletilen otel, birçok orijinal parçayı da içinde barındırıyor: 1893 yılından kalma yemek odası takımı gibi...

10. San Ysidro Ranch

10. San Ysidro Ranch

Bugün Kaliforniya'nın 'ünlülerin kaçamak yeri' olarak görülen bu otel, lüks ve sessizlik kavramlarını bir araya getiriyor. 1893 yılından beri butik otel olarak hizmet veren bu işletme, günümüzde de amacından pek şaşmış değil.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Copacabana Palace

11. Copacabana Palace

Brezilya'nın Rio de Janeiro şehrinin gözdelerinden biri olan bu otele de sadece otel demek ayıp kaçabilir... 1923 yılından beri hizmet veren otel, 239 odası ile konuklarına lüks, huzur ve sükunet vadediyor.

12. The Wigwam

12. The Wigwam

1918 yılında inşa edilen bu işletme, ilk kez otel olarak kapılarını 1929 yılında açtı. Bu küçük otel binlerce ziyaretçiyi büyüledi ve işletme her yıl artan ilgiyle daha da büyüdü.

13. Grand Hotel

13. Grand Hotel

Amerika'nın Michigan eyaletinin yukarı ve aşağı yarımadalarının arasında yer alıyor. 1887 yılında ilk kez misafirlerine kapılarını aralayan otel, ayrıca dünyanın en uzun verandasına sahip olması ile ünlü.

14. Palacio del Inka

14. Palacio del Inka

Bir zamanlar müze olan otel, Peru'nun favori yerlerinden biri. Hidroterapi (su tedavisi) havuz gibi enteresan hizmetleri ile de konuklarını etkiliyor.

15. Ritz Paris

15. Ritz Paris

Meşhur roman yazarı Ernest Hemingway'in de dediği gibi: 'Cenneti hayal ettiğimde, mekan hep Ritz Paris oluyor.'

2012 yılında dört yıl boyunca multimilyonluk restorasyon için kapatılan otelin geri dönüşü muhteşem oldu. İmparator Suiti'nin fiyatı 30 bin dolardan yüksek...

İlginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın