Görüş Bildir
Haberler
Sanatçılar Gizlice Satılan Akün ve Şinasi Sahneleri İçin Sokakta

Sanatçılar Gizlice Satılan Akün ve Şinasi Sahneleri İçin Sokakta

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara’nın en önemli iki tiyatro sahnesi Akün ve Şinasi sahnelerinin gizlice satılmasını protesto eden sanatçılar Galatasaray Meydanı’nda buluştu.

CHP milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve modacı Barbaros Şansal’ın da katıldığı eylemde konuşan tiyatrocu Ender Yiğit, “Sanat, yok edilmek istenen parklara, ormanlara, kesilen ağaçlara karşı onların gerçek sahibi olan halkın yanındadır” dedi.

Yiğit, önce Taksim Sahnesi ve Atatürk Kültür Merkezi’nin kapatıldığına, Ankara’da İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi’ne saldırıldığına, ardından da kamuya mal olmuş Akün ve Şinasi sahnelerinin satıldığına dikkat çekeip, Otel mi olacak, alışveriş merkezi mi belli değil” diye konuştu.

Atatürk Kültür Merkezi’nin koruma kurulu kararları doğrultusunda onarılıp hayata geçirilmesi için alınan kararın üzerinden dört yıl geçtiğini hatırlatan tiyatrocu Orhan Aydın ise şunları söyledi:

“Kendine bin odalı saraylar yapanlar, AKM’yi onarmak için para bulamadıklarını söylüyorlar. Bunun büyük bir sahtekarlık ve yalan olduğunu bir kez daha buradan ilan etmek istiyorum.”

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ‘kamu düzeni’ hassasiyetine vurgu yapan oyuncu Orhan Kurtuldu da, Türkiye’nin AKM’siz bırakılmasının kamu düzenini bozduğunu savundu. Kurtuldu, “İsteyerek kamu düzenini bozan bu uygulama karşısında suç duyurusunda bulunuyoruz” dedi.

Ankara’nın en önemli iki tiyatro sahnesi, Akün ve Şinasi, yaklaşık bir ay önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in talimatıyla Kamu İhale Yasası kapsamı dışında tutularak ‘ gizli ihale ’yle sessiz sedasız satılmıştı.

Tiyatroların olduğu binanın yeni sahibi Ahmet Meriç , “Alışveriş merkezi yapmak gibi bir düşüncemiz yok. Otel projemiz var” demişti.

  • Diken
Kaynak: http://www.diken.com.tr/sanatcilar-gi...

Fotoğraflar DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0