Görüş Bildir
Haberler
Saki Çimen Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Saki Çimen'in Eğitimi Ne?

Saki Çimen Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Saki Çimen'in Eğitimi Ne?

Elif Ateş
03.06.2022 - 16:44 Son Güncelleme: 08.08.2023 - 14:30

Müzisyen Saki Çimen, son günlerde gündemden düşmeyen isimlerden biri. Daha 13 yaşındayken dizi ve film eğitimi aldı. Babasının ve dedesinin izinden giden Saki Çimen, pek çok ödül aldı. Saki Çimen aynı zamanda bir piyanist. Ünlü besteci Vedat Sakman'ın yanında uzun yıllar piyanistlik yaptı. İlk dizi müziği olan Hanımın Çiftliği ise oldukça sevildi. Peki Saki Çimen kimdir, kaç yaşında, nereli? Saki Çimen'in eğitimi ne? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Saki Çimen Kimdir?

Saki Çimen

Saki Çimen, 18 Haziran 1983 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Babası ünlü sanatçı Mazlum Çimen, annesi Songül Aslanboğa'dır. Dedesi de ünlü aşıklardan olan Aşık Nesimi Çimen'dir. 

İstanbul doğumlu olan 40 yaşındaki Saki Çimen, aslen Tunceli Hozatlıdır.

Saki Çimen'in Eğitimi Nedir?

Saki Çimen piyano

Saki Çimen, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda piyano bölümünü bitirdi. Üniversite okurken müziğe ağırlık verdi, kendi bestelerini oluşturdu. Aynı zamanda ilk film müziğini de okurken yaptı.

Saki Çimen'in Kariyeri ve Yaptığı İşler

Saki Çimen'in Kariyeri ve Yaptığı İşler

Saki Çimen, Bergen'in film müziklerini yapmıştır. Aynı zamanda Çukur dizisinde 'Gömün Beni Çukura' gibi pek çok şarkının altında imzası vardır. Blu TV'de yayınlanan 'Pres' isimli dizinin müziklerini üstlenmiştir. 

Aynı zamanda yine Blu TV ekranlarında yer alan 'Behzat Ç. Çekiç ve Gül' dizisinin ikinci sezon müzikleri üzerinde çalışmıştır. 

Bunların yanında sayısız film ve dizi projesinde yer alan Saki Çimen, 2008 yılında Derviş Zaim'in 'Nokta' filmi ile aynı yıl içinde Antalya Altın Portakal, Adana Altın Koza ve Fransa Montpellier Film Festivali'nde 'En İyi Film Müziği' ödüllerini almıştır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın