Görüş Bildir
Haberler
Sağlıklı Bir Yaşam ve Uyku İçin Hangi Uyku Pozisyonunu Tercih Etmemiz Gerektiğini Biliyor musunuz?

Sağlıklı Bir Yaşam ve Uyku İçin Hangi Uyku Pozisyonunu Tercih Etmemiz Gerektiğini Biliyor musunuz?

Penny
14.05.2019 - 09:36

Birçoğumuz her gece uykuda 6 ila 8 saat geçiriyoruz, bu nedenle bu süre içinde bulunduğumuz pozisyonun sağlığımız üzerinde büyük bir etkisi var. Peki uyumak için en iyi ya da en kötü uyku pozisyonu hangisi?

Kaynak: https://firsttoknow.com/best-sleeping...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yüzüstü

İster inanın ister inanmayın, bu uyumak için en kötü pozisyondur. Geceleri bu şekilde yatmak, omurganız doğal bir pozisyonda olmadığından ağrı ve sızılara neden olabilir ve bu gerginlik eklem ve kasları da etkiler. Sabah nefes aldığınızda büyük bir bel ağrısı yaşayabilirsiniz. Bu pozisyonda uyumak, gece boyunca baskı altında kalacaklarından göğüs sarkmalarına ve şekil bozukluklarına da sebep olacaktır. Ayrıca cildin gece boyu yastıkla teması da yüzde kırışıklıklara sebep olur. Bu pozisyonun tek iyi tarafı horlamayı ciddi anlamda önlemesidir.

Cenin pozisyonu

Tüm gece katlanmış dizlerle yatmak eklemleriniz üzerinde kötü bir etkiye neden olabilir. Özellikle de artrit veya bel ağrısından muzdaripseniz. Bu pozisyon derin nefes almayı engellediği için tavsiye edilmez. Ayrıca bu göğüslerinizin sarkmasına ve erken yaşlarda kırışıklık görünümünüzün oluşmasına sebep olacaktır. Özellikle her zaman aynı yöne yatıyorsanız bu yanağınızda çöküntüye sebep olacak, yüzünüzün simetrisini bozacaktır. Yine de horlama probleminiz varsa bu sizin için iyi bir pozisyon olacaktır.

Yan

Yan yatmak genel olarak sağlık açısından oldukça iyi bir pozisyon. Omurga, boyun ve sırt ağrılarını önler ve reflüden dolayı oluşan asit geri akışını engeller. Bu pozisyon hamile kadınlar için, özellikle de sol tarafınıza yatmanız durumunda, rahimdeki kan akışını arttırdığından tavsiye edilir.  Bununla birlikte kırışıklık ve göğüs sarkması gibi problemler bu pozisyonda da yaşanacaktır.

Sırtüstü

Bu, çoğu insan için en iyi pozisyondur. Baş, boyun ve omurganızın daha doğal bir pozisyonda tutulmasını sağlayarak kas ağrılarını ve olası eklem ağrılarını azaltır. Başınızı yüksekte tuttuğunuz taktirde asit reflüsünü azaltabilir. Yüzünüz yastığa değmediğinden kırışıklıklar için endişelenmenize gerek olmayacak. Fakat bu pozisyonda uyumak zor nefes almanıza ve yüksek sesle horlamanıza sebep olacaktır.

Peki siz en çok hangi opsiyonda uyuyorsunuz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
80
23
14
10
7
5
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Lucinda Kane

Yok göğüs sarkması, yok kırışıklık, kafa buluyor gibi bir liste.

Onur Savaş

çok saçma derecede komiksiniz canlılar uykularında kendilerinden habersiz olurlar düz pozisyonda uyursun farklı şekilde kalkarsın uykuda insan nasıl yattığın... Devamını Gör

Rain0309

E bütün yatma şekillerini vermişsin zaten. Yine 'içerik yapmak için' içerik yapmışlar.