Görüş Bildir
Haberler
Sağlık-Sen: 2022'de 422 Sağlık Çalışanı Şiddete Maruz Kaldı

Sağlık-Sen: 2022'de 422 Sağlık Çalışanı Şiddete Maruz Kaldı

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası’nın (Sağlık-Sen) hazırladığı ‘2022 Yılı Sağlıkta Şiddet raporuna göre, 422 sağlık çalışanının şiddete maruz kaldığı kaydedildi. Konuya ilişkin açıklama yapan Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, “Sağlıkta Şiddet Yasası’na rağmen saldırganların adli mercilerce serbest bırakılması, her zaman olduğu gibi sağlık çalışanlarını yaralarken, failleri cesaretlendirmiştir. Şiddet olaylarının yoğun yaşandığı acil servislerde ilave güvenlik tedbirlerine yer verilmelidir” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'En çok şiddete maruz kalanların doktor ve hemşireler olduğunu görüyoruz'

'En çok şiddete maruz kalanların doktor ve hemşireler olduğunu görüyoruz'

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası’nın (Sağlık-Sen) ‘2022 Yılı Sağlıkta Şiddet Raporu yayınlandı. Raporda sağlık çalışanlarına yönelik 249 şiddet olayının meydana geldiği, 422 sağlık çalışanının şiddete maruz kaldığı belirtildi.

Sağlıkta şiddetin arttığına dikkat çeken Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, “Sağlıkta Şiddet Yasası’na rağmen saldırganların adli mercilerce serbest bırakılması, her zaman olduğu gibi sağlık çalışanlarını yaralarken, failleri cesaretlendirmiştir. Bu nedenle, hâkim, savcı ve kolluk kuvvetlerine önemli görevler düştüğünü hatırlamakta fayda var. Elbette sağlık idaresine de her zaman olduğu gibi önemli görevler düşmektedir. Bu kapsamda X-ray cihazlarının hastanelere yerleştirilmeleri hızlandırılmalıdır. Güvenlik görevlilerine hem eğitim verilmeli hem de yetkileri arttırılmalıdır. Hasta ve hasta yakınlarının hastanede bekleme alanları ayrı tutulmalıdır. Şiddet olaylarının yoğun yaşandığı acil servislerde ilave güvenlik tedbirlerine yer verilmelidir” dedi.

1 doktor ve 1 güvenlik görevlisi görevi başında hayatını kaybetti

1 doktor ve 1 güvenlik görevlisi görevi başında hayatını kaybetti

2022 yılında yaşanan şiddet olaylarına bakıldığında, olayların bir önceki yıla göre arttığını ifade eden Durmuş, şunları söyledi:

“Aralık ayında yaşanan 15 şiddet olayıyla birlikte 2022 yılında toplamda 249 şiddet olayı yaşandı. 2021 yılında bu rakam 190 idi. Yıl boyunca yaşanan 494 saldırganın neden olduğu 249 şiddet vakasında 422 sağlık çalışanı şiddet kurbanı oldu. 1 doktor ve 1 güvenlik görevlisi ise görevi başında hayatını kaybetti. Şiddet olaylarının 210’una hasta ve hasta yakınları neden olurken, 35’ine kendini bilmez kişiler sebebiyet verdi. 4 olaya ise idareciler neden oldu. 249 şiddet olayının 216’sı hem sözlü hem fiili, 32’si sözlü, 1’i mobbing şeklinde cereyan etti. Şiddet olaylarının adresi yine değişmedi. 2022 yılı boyunca yaşanan 249 şiddet olayının 206’sı hastanelerde vuku buldu. 23 olay sahada yaşanırken, 16 şiddet olayı ise aile sağlık merkezlerinde gerçekleşti. Aynı zamanda 1 olay sosyal medya, 3 olay ise SABİM üzerinden tehditle gerçekleşti. Mağdurlara branş bazlı baktığımızda ise yıl boyunca en çok şiddete maruz kalanların doktor ve hemşireler olduğunu görüyoruz. Temennimiz, hiçbir çalışanın zarar görmemesi, burnunun kanamamasıdır.''

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sertan Başer

Devam edin ,devam , sevgili Anadolu irfanı! Az kaldı, çok yakında Suriyeli anarşist doktorların önünde korkudan dut yemiş bülbüle döneceksiniz, devam edin iy... Devamını Gör